Οι ανατροπές του Σπανούλη: Το έκανε το 2006 με τον Παναθηναϊκό, το έκανε και ως προπονητής με το Περιστέρι (vids)
i

© Intime

Οι ανατροπές του Σπανούλη: Το έκανε το 2006 με τον Παναθηναϊκό, το έκανε και ως προπονητής με το Περιστέρι (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 17:56 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:00 - 20.03.2024

Στο Τοp 16 της Euroleague το 2006, ο Παναθηναϊκός με τον Βασίλη Σπανούλη βασικό συντελεστή και πρωταγωνιστή, είχε ξεκινήσει με τρεις ήττες. Όπως και το Περιστέρι του κόουτς Kill Bill φέτος στην δεύτερη φάση του BCL. Τελικά, οι «πράσινοι» προκρίθηκαν στα προημιτελικά, όπως προκρίθηκαν και οι «Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης».

Η επιστημονική κοινότητα των βιολόγων και των γενετιστών δεν έχει βγάλει ακόμα συμπέρασμα αν νικητής γεννιέσαι ή γίνεσαι. Η μπασκετική κοινότητα όμως, έχει αποφασίσει για το αν ο Βασίλης Σπανούλης είναι νικητή ή όχι. Και η απάντηση στο ερώτημα είναι καταφατική -δίχως δεύτερη σκέψη.

Ο Kill Bill, ναι μεν προσφάτως απώλεσε το στέμμα του πρώτου σκόρερ όλων των εποχών στην Euroleague, που πλέον το φορά ο Μάικ Τζέιμς της Μονακό, αλλά έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στη διοργάνωση ως αθλητής και πλέον προσπαθεί να το αφήσει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και ως προπονητής.

Οι πρώτες σειρές του νέου του αφηγήματος, με το Περιστέρι, έχουν γραφτεί με... καλλιγραφικά γράμματα και έχει μεταφέρει στον πάγκο της ομάδας από την Δυτική Όχθη της Αττικής την mentalité από τα χρόνια της αγωνιστικής του σταδιοδρομίας. Κι όταν ο Σπανούλης νικάει στο παρκέ, τότε κυριαρχεί κι όταν χάνει, απλώς προσπαθεί να ανατρέψει την κατάσταση. Και στο τέλος κάνει τα πάντα για να πάρει αυτό που επιθυμεί και χρειάζεται το σύνολο.

21:47 - 19.03.2024

Τα highlights από τη μεγάλη νίκη του Περιστερίου κόντρα στην Τενερίφη

Το Περιστέρι επικράτησε με 90-82 της Τενερίφη με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζο Ράγκλαντ που πέτυχε double-double και προκρίθηκε στα προημιτελικά του BCL για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Το Περιστέρι, ξεκίνησε με τρεις ήττες στην δεύτερη φάση (των «16») του Basketball Champions League και πάνω που ο αποκλεισμός ήταν κοντά, εν τέλει... απομακρύνθηκε και με τρεις νίκες ήρθε η επική πρόκριση.

Το βράδυ της Τρίτης (19/3), οι «κυανοκίτρινοι» νίκησαν την Τενερίφη και ο Σπανούλης είδε με τα μάτια του και φορώντας το κουστούμι του να κάνουν οι παίκτες του ότι είχε κάνει κι αυτός από τις 15 μέχρι τις 29 Μαρτίου του 2006, ως παίκτη του Παναθηναϊκού.

Επική ατάκα Σπανούλη: «Εγώ δεν γεννήθηκα σε κοιλιά, αλλά σε μπάλα μπάσκετ»
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

14:47 - 20.03.2024

Επική ατάκα Σπανούλη: «Εγώ δεν γεννήθηκα σε κοιλιά, αλλά σε μπάλα μπάσκετ»

Ο Βασίλης Σπανούλης είχε... κέφια μετά τη μεγάλη πρόκριση του Περιστερίου στα προημιτελικά του BCL και έδωσε μια τρομερή ατάκα για την αγάπη του για το μπάσκετ, το οποίο και λατρεύει!

Μέσα σε 15 μέρες, με τον 24χρονο τότε Σπανούλη να είναι πρωταγωνιστής, οι «πράσινοι» νίκησαν τρία ματς: Την Τσιμπόνα, την Αναντολού Εφές και την Μπενετόν Τρεβίζο. Και παρά το γεγονός ότι είχαν χάσει τα πρώτα τρία ματς στο Top 16 της Euroleague, τελικά προκρίθηκαν στα προημιτελικά. Με τον ίδιο τρόπο που προκρίθηκε στους «8» του BCL και το Περιστέρι και με κοινό στοιχείο αναφοράς την παρουσία του Βασίλη Σπανούλη.

🔴 Sportal Euroleague Show με Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Τετάρτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!