Ο Τολιόπουλος έχει ξαναβάλει το καλάθι αλά Κόμπε! (vids)

Ο Τολιόπουλος έχει ξαναβάλει το καλάθι αλά Κόμπε! (vids)

Χρήστος Τσάλτας 18:01 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 18:01 - 25.01.2024

Ο Βασίλης Τολιόπουλος χάρισε ένα μοναδικό highlight στο παιχνίδι του Άρη κόντρα στην Μπουρζ, ευστοχώντας σε ένα σουτ πίσω από τη μπασκέτα, το οποίο θύμιζε Κόμπε Μπράιαντ. Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που πέτυχε τέτοιο σουτ στην καριέρα του...

Ο Βασίλης Τολιόπουλος σπάει τα κοντέρ τη φετινή σεζόν με τη φανέλα του Άρη. Ο Έλληνας γκαρντ διανύει σεζόν καριέρας, όντας ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη, αλλά και ο παίκτης που είναι σημείο αναφοράς στην επίθεση της ομάδας του.

Μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στην ΑΕΚ, που μέτρησε 25 πόντους και 10 ασίστ, ο Έλληνας γκαρντ ηγήθηκε της ομάδας του και στο παιχνίδι απέναντι στην Μπουρζ, του Ζακαρί Ρισασέ. Και μπορεί ο Άρης να γνώρισε την ήττα με 68-76, όμως ο διεθνής άσος κατάφερε να κλέψει την παράσταση και να αποτελέσει θέμα συζήτησης.

Αιτία ήταν ένα πολύ εντυπωσιακό καλάθι, με σουτ πίσω από τη μπασκέτα, το οποίο θύμισε έντονα εκείνα που πετύχαινε ο Κόμπε Μπράιαντ στα χρόνια που μεσουρανούσε στα παρκέ του ΝΒΑ, με τη φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς.

Σε περίπτωση που δεν το είδατε, μπορείτε να πατήσετε «play» στο βίντεο που ακολουθεί...

Το σουτ αυτό ξεσήκωσε το Αλεξάνδρειο, ενώ έκανε και τον γύρο του διαδικτύου, καθώς έγινε viral μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποκλίθηκαν στο ταλέντο του Έλληνα γκαρντ, ο οποίος βρήκε έναν ακόμα εντυπωσιακό τρόπο για να νικήσει την αντίπαλη άμυνα τη φετινή σεζόν.

Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο «Τολιό» πετυχαίνει ανάλογο σουτ στην καριέρα του. Ο χρόνος γυρίζει στο 2015, όταν ως μέλος της Εθνικής Νέων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 της Κρήτης, με συμπαίκτες μεταξύ άλλων τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Ντίνο Μήτογλου, τον Γιώργο Παπαγιάννη και τον Τάιλερ Ντόρσεϊ πάλεψε για ένα μετάλλιο στο κλειστό «Δύο Αοράκια».

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά η Εθνική αντιμετώπισε την Δομινικανή Δημοκρατία, με τον Τολιόπουλλο να βάζει ένα πολύ δύσκολο σουτ υπό πίεση από την δεξιά πλευρά και με δύσκολη κλίση σώματος. Τότε η μπάλα βρήκε τον στόχο, με τον Έλληνα γκαρντ να δίνει ξανά λύση στην επίθεση με εντυπωσιακό τρόπο.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το δύσκολο καλάθι του «Τολιό», που από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του έδειχνε εξαιρετικά δείγματα γραφής ως σκόρερ.