O Oυαμπενιαμά μεταμορφώθηκε σε... Μποντιρόγκα και χάζεψε τον Γκομπέρ (vid)

O Oυαμπενιαμά μεταμορφώθηκε σε... Μποντιρόγκα και χάζεψε τον Γκομπέρ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:23 - 28.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:23 - 28.01.2024

Μέχρι και την ντρίμπλα που καθιέρωσε τη δεκαετία του '90 στην Ευρώπη, ο μέγας Ντέγιαν Μποντιρόγκα, έχει στο ρεπερτόριό του ο τρομερός 20χρονος Βικτόρ Ουεμπανιαμά των Σαν Αντόνιο Σπερς. Την έκανε μπροστά στον συμπατριώτη του Ρούντι Γκομπέρ στον αγώνα κόντρα στους Τίμπεργουλβς.

Οι δυο τους προπονούνται μαζί (σχεδόν) κάθε καλοκαίρι στην Γαλλία. Την πατρίδα τους. Ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά και ο Ρούντι Γκομπέρ έχουν πολύ στενή σχέση. Μόνο που ο πρώτος αποτελεί το μέλλον και ο δεύτερος έναν σπουδαίο αμυντικό και έναν παίκτη που βγάζει εδώ και μία δεκαετία το ψωμί του στο ΝΒΑ και το... αλείφει και με παντεσπάνι, μιας και τα συμβόλαιά του πλέον ορίζονται στο επίπεδο των 25+ εκατομμυρίων ετησίως. 

Πάντως, ο Ουεμπανιαμά βρίσκεται ήδη σε ανώτερο επίπεδο! Από την πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ κάνει... θαύματα και οι Σαν Αντόνιο Σπερς σκέφτονται πως αυτός είναι ο άνθρωπος που θα τους επαναφέρει στην ελίτ του κορυφαίου πρωταθλήματος. 

Το Νο 1 του Draft 2023, μία μοναδική περίπτωση αθλητή με ύψος πάνω από τα 220 εκατοστά και τεχνική που θα ζήλευαν ακόμα και οι πιο ποιοτική πόιντ γκαρντ του πλανήτη, στην αναμέτρηση με τους Μινεσότα Τίμπεργουλς του φίλου του Γκομπέρ πέραν του ότι με το τέλος της πανηγύρισε τη νίκη, κατά τη διάρκειά της δημιούργησε μία εντυπωσιακή φάση. 

Πήρε τη μπάλα στα χέρια του και με μία ιστορική ντρίπλα, ξεπέρασε την άμυνα του ψηλού των Λύκων και άφησε τη μπάλα με στυλ στο καλάθι. Η ντρίμπλα αυτή στις ΗΠΑ ονομάζεται «Shammgod». Πήγε το όνομά της από τον Γκοντ Σάμγκοντ (νυν ασίσταντ κόουτς των Μάβερικς), ο οποίος την δίδαξε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά στην Ευρώπη την έκανε γνωστή τη δεκαετία του '90 ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα. 

Η συνάντηση μιας ολόκληρης... γενιάς: Ο ΛεΜπρον νίκησε τον Κάρι σε ματς με triple double, 40άρα και δύο παρατάσεις (vids)
NBA

08:51 - 28.01.2024

Η συνάντηση μιας ολόκληρης... γενιάς: Ο ΛεΜπρον νίκησε τον Κάρι σε ματς με triple double, 40άρα και δύο παρατάσεις (vids)

Δεν ήταν ένας αγώνας, ήταν μία μεγάλη παράσταση. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με μία τριπλή επίδοση και ρεκόρ καριέρας στα ριμπάουντ (20!), οδήγησε τους Λέικερς στη νίκη επί των Ουόριορς με 145-144 και η κόντρα κρίθηκε στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο. Ο Στέφεν Κάρι έβαλε 46 πόντους και μαζί με τον King James θύμισαν σε συντομία τι είδαμε τα τελευταία 20 χρόνια στο ΝΒΑ.

H «γέννησή» της όμως, οφείλετε στον Ντάνκο Τσβετικάνιν. Τον Κροάτη πρώην παίκτη και αργότερα μέλος του τμήματος σκάουτ των Μπρούκλιν Νετς για χρόνια. Στο ΝΒΑ την έχουμε... δει αρκετές φορές, κυρίως από τον Κάιρι Ίρβινγκ και τον Τζαμάλ Κρόφορντ, αλλά τις περισσότερες από έναν άλλον παίκτη των Σπερς: Τον Μανού Τζινόμπιλι

Πλέον όμως, θαυμάστε και την άρτια εκτέλεση της από τον Βικτόρ Ουεμπανιαμά!