Η Βιλερμπάν εμπιστεύεται τον Πιερίκ Πουπέ: Προσέφερε διετές συμβόλαιο στον Γάλλο προπονητή
i

© Euroleague Basketball

Η Βιλερμπάν εμπιστεύεται τον Πιερίκ Πουπέ: Προσέφερε διετές συμβόλαιο στον Γάλλο προπονητή

Γιώργος Γαβριλάκης 12:31 - 17.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:34 - 17.04.2024

Με τον Πιερίκ Πουπέ στον πάγκο της θα συνεχίσει η Βιλερμπάν, που προσέφερε στον 39χρονος Γάλλο κόουτς νέο συμβόλαιο και θα είναι ο head coach της ομάδας μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Την τρέχουσα σεζόν η Βιλερμπάν ξεκίνησε τη δράση της με προπονητή τον Τι Τζέι Πάρκερ, στη συνέχεια τον αντικατέστησε με τον Τζιανλούκα Ποτζέκο για ένα βραχύ χρονικό διάστημα και τελικά όταν ο Ιταλός τα... έσπασε με τη διοίκηση, τότε η ομάδα από το Λυών έδωσε την ευκαιρία σε έναν νέο κόουτς -που ήταν ήδη στο τιμ του συλλόγου- ώστε να κάνει ένα βήμα μπροστά και να δείξει την αξία του.

Ο Πιερίκ Πουπέ έγινε ο υπηρεσιακός κόουτς των Γάλλων, αλλά η εκτίμηση που υπάρχει στο πρόσωπό του, μαζί με την αγωνιστική προοπτική που έχει δημιουργήσει, κατέληξαν σε νέα συνεργασία διάρκειας δύο ετών.

Έτσι, ο 39χρονος κόουτς, συμφώνησε με τη Βιλερμπάν για το νέο του συμβόλαιο και θα παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας που συμμετέχει (χωρίς διακρίσεις μέχρι στιγμής) στην Euroleague, με ένα συμβόλαιο που πλέον έχει διάρκεια για δύο χρόνια. Ο Πουπέ ως αθλητής αγωνιζόταν μέχρι το 2020, δεν είχε βάλει ποτέ του τη φανέλα της Βιλερμπάν, αλλά με αυτήν ξεκίνησε την σταδιοδρομία του ως head coach.

Λούκα Βιλντόζα: «Θα στρώσω τον... κ@λ@ μου και ορκίζομαι πως θα προσπαθήσω να βρω τον εαυτό μου»
EUROLEAGUE

12:07 - 17.04.2024

Λούκα Βιλντόζα: «Θα στρώσω τον... κ@λ@ μου και ορκίζομαι πως θα προσπαθήσω να βρω τον εαυτό μου»

Στον Παναθηναϊκό γνώριζε τι απαιτήσεις θα προεκύπταν και ο Λούκα Βιλντόζα δεν είναι ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του, είναι αποφασισμένος όμως, στο εξής να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να πετύχει τους στόχους του και το πρώτου βήμα «είναι να βρω τον εαυτό μου δουλεύοντας σκληρά στην προπόνηση».

Στα αθλητικά του χρόνια τίμησε (μεταξύ άλλων) την Λιμόζ, την Μπουρζ, την Ορλεάν, την Ρουέν, την Σαλόν, ενώ το 2008 έφθασε κοντά στην κατάκτηση του γαλλικού πρωταθλήματος με την Ροάν. Έχασαν όμως, στους τελικούς από τη Νανσί.

Στην Euroleague της σεζόν 2023-24 που συνεχίζεται με τα Play In και ακολούθως με τα Playoffs, η Βιλερμπάν ολοκλήρωσε την παρουσία της στην κανονική διάρκεια με ρεκόρ 9-25 (νίκες-ήττες) και τερμάτισαν στην 17η θέση της κατάταξης. Μπροστά μόνο από την τελευταία της βαθμολογίας, Άλμπα Βερολίνου.