Λούκα Βιλντόζα: «Θα στρώσω τον... κ@λ@ μου και ορκίζομαι πως θα προσπαθήσω να βρω τον εαυτό μου»

Λούκα Βιλντόζα: «Θα στρώσω τον... κ@λ@ μου και ορκίζομαι πως θα προσπαθήσω να βρω τον εαυτό μου»

Γιώργος Γαβριλάκης 12:07 - 17.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:14 - 17.04.2024

Στον Παναθηναϊκό γνώριζε τι απαιτήσεις θα προεκύπταν και ο Λούκα Βιλντόζα δεν είναι ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του, είναι αποφασισμένος όμως, στο εξής να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να πετύχει τους στόχους του και το πρώτου βήμα «είναι να βρω τον εαυτό μου δουλεύοντας σκληρά στην προπόνηση».

Στον Λούκα Βιλντόζα η κριτική που του έχει ασκηθεί, ακόμα και από τον προπονητή του, είναι από δυναμική έως και... σκληρή σε κάποιες περιπτώσεις. Κι αυτό είναι μοιραίο, από τη στιγμή που το ταλέντο του Αργεντίνου γκαρντ, την τρέχουσα σεζόν, δεν έχει «μεταφραστεί» με επιδόσεις που αυτό (το ταλέντο του δηλαδή) υπό φυσιολογικές συνθήκες ορίζει.

«Όταν υπέγραψα στον Παναθηναϊκός, γνώριζα πολύ καλά ότι ερχόμουν σ' ένα μέρος και σε μια ομάδα όπου οι απαιτήσεις ήταν πολύ υψηλές», είπε ο τέως παίκτης του Ερυθρού Αστέρα και πρώην NBAer, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Basketnews, λίγο μετά τη νίκη της ομάδας του επί του Ολυμπιακού για το Top 6 της Stoiximan Basket League.

Οπότε δέχεται όλα τα... παράπονα για την απόδοσή του, απ' όπου κι αν προέρχονται και εξηγεί τι σκοπεύει να κάνει. «Έχω κι εγώ τις φιλοδοξίες μου», είπε και ναι μεν «οι επιδόσεις μου δεν είναι αυτές που κι εγώ περίμενα. Είμαι ο πρώτος που θα ασκήσω κριτική στον εαυτό μου και αυτό είναι κάτι που πάντα έκανα στην καριέρα μου». Μόνο που πλέον δεν σκέφτεται τι έχει προηγηθεί, αλλά τι έπεται.

«Θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό από εδώ και πέρα», δήλωσε και έχει... πρόγραμμα. «Στρώνω τον κ@λ@ μου κάθε μέρα στην προπόνηση. Έρχομαι στο γήπεδο και δουλεύω σκληρά». Μέχρι στιγμής εξήγησε πως «έχω σταθεί άτυχος» και αναφερόταν στους τραυματισμούς του που δεν του επέτρεψαν να βρει ρυθμό στη σεζόν. «Κάποιες φορές χρειάζεσαι ένα σουτ για να πάρεις πίσω την αυτοπεποίθησή σου. Ορκίζομαι ότι προσπαθώ να βρω ξανά τον εαυτό μου, όμως έτσι είναι το επαγγελματικό μπάσκετ. Εάν δεν είσαι καλός στο παρκέ, θα καθίσει στον πάγκο». Όπως και να έχει όμως, δήλωσε πως «είμαι διατεθειμένος να κάνω ό,τι χρειάζεται για να βοηθήσω την ομάδα μου».

Προσφάτως, μετά το ματς με τον Κολοσσό για την Stoiximan Basket League, όταν ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε να επικρατήσει και ο Βιλντόζα δεν μπόρεσε να βοηθήσει σε παραγωγικό βαθμό (είχε 1/7 σουτ) ο κόουτς Εργκίν Αταμάν εξέφρασε δημοσίως τα παράπονα προς το πρόσωπο του παίκτη του. Ο Αργεντίνος όμως, δεν έχει κανένα παράπονο. Διότι, «είναι στο χέρι του κόουτς το αν θα με χρησιμοποιήσει ή όχι. Πιστεύω όμως, ότι ο Αταμάν κάνει πολύ καλή δουλειά από τη στιγμή που είμαστε δεύτεροι στην Euroleague και πρώτοι στο ελληνικό πρωτάθλημα και πρέπει όλοι να απολαμβάνουμε την συμμετοχή μας σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός».

Γενικά πάντως και αναφερόμενος στην... κόντρα του συμπατριώτη του και προπονητή του στην εθνική ομάδα της Αργεντινής, Πάμπλο Πριτζιόνι με τον Εργκίν Αταμάν, διευκρίνισε πως «μπορεί κανείς να διαβάσεις τα πάντα. Δεν αξίζει ωστόσο να ασχολείσαι με τα όσα γράφονται στα media. Εγώ θέλω να είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα μου και να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα. Πραγματικά το προσπαθώ και εύχομαι οι φίλαθλοι να το μπορούν να το καταλάβουν».