Εκτός σεζόν ο σταρ της Χάποελ Τελ Αβίβ, Εξέβιερ Μάνφορντ - Βρέθηκε θετικός σε χρήση κάνναβης (vid)

Εκτός σεζόν ο σταρ της Χάποελ Τελ Αβίβ, Εξέβιερ Μάνφορντ - Βρέθηκε θετικός σε χρήση κάνναβης (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:24 - 22.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:27 - 22.02.2024

Η Χάποελ Τελ Αβίβ στοχεύει στην κατάκτηση του EuroCup για να μπορέσει να πάρει εισιτήριο για την EuroLeague, αλλά στην προσπάθειά της αυτή δεν θα έχει στη διάθεσή της από εδώ και πέρα τον Εξέβιερ Μάνφορντ, ο οποίος βρέθηκε θετικός στη χρήση κάνναβης και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό μέχρι το τέλος της σεζόν!

Ο κυρίαρχος στόχος της Χάποελ Τελ Αβίβ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ να αποκτήσει και δεύτερη ομάδα στην EuroLeague. Η Μακάμπι είναι η μία και μάλιστα αποτελεί παραδοσιακή δύναμη στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετμπολ και η Χάποελ θέλει να την... πλαισιώσει στο άμεσο μέλλον.

Για να έχει την ευκαιρία να κάνει πράξη το όνειρό της, θα πρέπει κατ' αρχάς να κατακτήσει το EuroCup και πάνω σε αυτό το project έχει εστιάσει. Μόνο που θα πρέπει να τα καταφέρει χωρίς τις υπηρεσίες ενός πολύ ταλαντούχου παίκτη της, του Εξέβιερ Μάνφορντ, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει μέχρι στιγμής, αλλά πλέον τιμωρήθηκε με αποκλεισμό για το υπόλοιπο της σεζόν.

Διότι, ο 31χρονος Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στην ευρωπαϊκή διοργάνωση έχει 15,9 πόντους (με 56,2% ποσοστό ευστοχίας στα σουτ) και 3,7 ασίστ μέσο όρο, βρέθηκε θετικός σε χρήση κάνναβης σε έλεγχο που του έγινε πρόσφατα και η τιμωρία θα είναι βαριά.

Η χρήση κάνναβης, παρά την μαζική αποποινικοποίησή της σε δεκάδες χώρες της Ευρώπης (ακόμα και για ψυχαγωγική χρήση, όχι μόνο για ιατρική) και παρά την πλήρη έξοδό της από την λίστα των παράνομων ουσιών στα αμερικάνικα σπορ, παραμένει απαγορευτική και επιφέρει βαριές ποινές στα σπορ της Ευρώπης.

Πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα: «Ο Πετρούσεφ πήγε στον Ολυμπιακό, αλλά δεν ήταν δικό μας λάθος»
EUROLEAGUE

10:02 - 22.02.2024

Πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα: «Ο Πετρούσεφ πήγε στον Ολυμπιακό, αλλά δεν ήταν δικό μας λάθος»

Ο πρόεδρος, Νεμπόισα Τσόβιτς, αφού αποκάλυψε τους καλοκαιρινούς στόχους του Ερυθρού Αστέρα (Νίκολα Κάλινιτς και Στέφαν Γιόβιτς) εξήγησε πως η ομάδα του «δεν έκανε κανένα λάθος στην περίπτωση του Πετρούσεφ», ο οποίος κατέληξε στον Ολυμπιακό αν και «θα του δίναμε τα ίδια χρήματα».

Η ενημέρωση για την περίπτωση του Μάνφορντ στην Χάποελ αναφέρει πως «τίθεται εκτός για αδιευκρίνιστο διάστημα», αλλά από την ομάδα του Τελ Αβίβ προκύπτει ότι το πιθανότερο είναι «να μην αγωνιστεί άλλο την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο». Γεγονός που επιβαρύνει σημαντικά την πορεία προς την επίτευξη των στόχων της.