Ο Χένρι δηλώνει αθώος και ετοιμάζεται να ασκήσει έφεση κατά της FIBA για τον 4ετή αποκλεισμό
i

© Euroleague Basketball

Ο Χένρι δηλώνει αθώος και ετοιμάζεται να ασκήσει έφεση κατά της FIBA για τον 4ετή αποκλεισμό

Γιάννης Πάλλας 17:46 - 28.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:46 - 28.02.2024

Την πρόθεση του να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της FIBA που του επέβαλλε 4ετή αποκλεισμό για το ντόπινγκ γνωστοποίησε ο Πιέρια Χένρι

Αποφασισμένος να δώσει μεγάλη «μάχη» για να δικαιωθεί στην υπόθεση ντόπινγκ που οδήγησε στον 4ετή αποκλεισμό του από τη FIBA είναι ο Πιέρια Χένρι της Μπασκόνια.

Ο γκαρντ των Βάσκων δηλώνει αθώος και θα αμφισβητήσει την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, που του επέβαλλε τετραετή αποκλεισμό για παράβαση ντόπινγκ.

Σύμφωνα με την FIBA ο Πιέρια Χένρι φάνηκε να χρησιμοποίησε μια «απαγορευμένη μέθοδο». Όταν ο Χένρι τέθηκε αρχικά σε διαθεσιμότητα από την Μπασκόνια, αργότερα βγήκε μια έκθεση, η οποία υποπτευόταν ότι ο παίκτης χρησιμοποίησε ψεύτικο δείγμα για να αποφύγει μια παράβαση ελέγχου ντόπινγκ.

Έπειτα από μεγάλη σιωπή ο παίκτης φαίνεται πως παίρνει πλέον ξεκάθαρα την κατάσταση στα χέρια του και με δήλωση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, υποστηρίζει πως είναι αθώος και θα δώσει την μάχη του να αποδείξει πως έχει δίκιο.

Η ανάρτηση του Πιέρια Χένρι στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram αναφέρει:

«Σε φίλους και συγγενείς κοντά και μακριά,

Θα ήθελα να στείλω την πιο ειλικρινή και ειλικρινή εκτίμηση για όλη την υπομονή, την αγάπη και την υποστήριξη που μου δώσατε όλοι σας τον τελευταίο χρόνο. Ενώ η επιτροπή της FIBA έχει καταλήξει σε μια απόφαση, θα ήθελα να ξέρετε όλοι ότι δεν συμφωνώ με την απόφαση και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για να αποδείξω την αθωότητά μου σχετικά με αυτή την υπόθεση, υποβάλλοντας έφεση.

Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο μου έλειψε το παιχνίδι, οι οπαδοί μου και οι συμπαίκτες μου κατά τη διάρκεια αυτής της απουσίας, αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν τα έχω παρατήσει. Ανυπομονώ να σας ξαναδώ όλους.

Μείνετε ευλογημένοι».

Η ποινή που επιβλήθηκε στον Πιέρια Χένρι ολοκληρώνεται στις 13 Ιανουαρίου 2027, οπότε και θα είναι 34 ετών.

Ο Αμερικανός γκαρντ έχει ξεκινήσει τον αγώνα για τη δικαίωση του γιατί σε αντίθετη περίπτωση ολοκληρώνεται άδοξα η καριέρα του.