Οι Σέλτικς τα χρειάστηκαν αλλά «λύγισαν» τους Χιτ!

Χιτ - Σέλτικς

i

Photo by Megan Briggs/Getty Images

Οι Σέλτικς τα χρειάστηκαν αλλά «λύγισαν» τους Χιτ!

Νίκος Καλαμπάκας 23:39 - 11.02.2024

Οι Σέλτικς δεν είχαν εύκολο βράδυ στην έδρα των Χιτ που αν και αγωνίζονταν χωρίς τον Μπάτλερ, έβαλαν δύσκολα στην ομάδα της Βοστώνης. Τελικά οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 110 - 106 έχοντας πρώτους σκόρερ τους Τέιτουμ (26 π.) και Πορτζίνγκις (25 π.).

Μπορεί ο Τζίμι Μπάτλερ να μην αγωνίστηκε στην αναμέτρηση των Χιτ με τους Σέλτικς, όμως το Μαϊάμι ήταν άκρως ανταγωνιστικό και έβαλε δύσκολα στους παίκτες της Βοστώνης, τους οποίους υποδέχθηκε.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μικρή υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, όταν έκλεισαν και τα δύο δωδεκάλεπτά του σημειώνοντας περισσότερους πόντους, όμως στο τέταρτο δωδεκάλεπτο το Μαϊάμι επιχείρησε να κάνει την ανατροπή και καρδιοχτύπησε τον Τέιτουμ και την παρέα του, αφού αν και οι Κέλτες ήταν μπροστά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, 1.35'' πριν τη λήξη οι γηπεδούχοι μείωσαν στο καλάθι και χρειάστηκαν 2 βολές του Πορτζίνγκις προκειμένου οι Σέλτικς να μην βρεθούν και πίσω στο σκορ.

Οι Κέλτες ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο στο + 2 (26-24) και συνέχισαν να έχουν ελαφριά υπεροχή και στο δεύτερο δωδεκάλεπτο. Το ημίχρονο βρήκε τους φιλοξενούμενους να έχουν βάλει μεγαλύτερες βάσεις για τη νίκη, αφού βρίσκονταν μπροστά με εννιά πόντους (50-59), όμως οι Χιτ αντέδρασαν και αφού αρχικά στο 36' είχαν μειώσει σε 77-86, στην τελευταία περίοδο έκαναν την ύστατη προσπάθεια να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Αυτό τελικά δεν συνέβη αφού όταν βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής δεν το εκμεταλλεύτηκαν και με βολές των Πορτζίνγκις και Τέιτουμ οι Σέλτικς πήραν διαφορά 6 πόντων (110-104) 14'' πριν τη λήξη. Τελικά η Βοστώνη δραπέτευσε από το Μαϊάμι με το 110-106 και έφτασε στο 41-12, παραμένοντας στην πρώτη θέση της κατάταξης της Ανατολικής περιφέρειας.