Χωρίς αλλαγή και στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός

Πονίτκα, Γκριγκόνις, Λι και Ουίλιαμς

i

©Intime

Χωρίς αλλαγή και στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός

Πάρης Τσελεπίδης • 04:49 - 15.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο Χρήστος Σερέλης δείχνει να επιμένει στην αρχική του απόφαση. Να μην βιαστεί για το ποιον από τους Μαριους Γκριγκόνις και Ματ Τόμας θα βάλει στην εφτάδα των ξένων του Παναθηναϊκού στην Basket League μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειάς της αντί του Άντριου Άντριους.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού θα έχει στη διάθεσή του και πάλι τους δύο του παίκτες στην αποστολή που θα αναχωρήσει το μεσημέρι της Τετάρτης (15/3) για την Γενεύη και από εκεί οδικώς για τη Λυών και το αυριανό παιχνίδι με την Βιλερμπάν για την 29η αγωνιστική της Euroleague. Όχι όμως και στο ντέρμπι της Κυριακής (19/3, 19:15) με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Ο Σερέλης δείχνει να επιμένει σε αυτή του τη λογική μετά την εύρεση λύσης με τον Άντριους. Να μην προχωράει σε άμεση αντικατάστασή του. Ακόμη και αν χρειαστεί να παίξει με πέντε ξένους. Όπως έγινε και στην ήττα από τον ΠΑΟΚ στο PAOK Sports Arena με 81-73 για την 18η αγωνιστική της Basket League όπου απουσίαζε ο Ντέρικ Ουίλιαμς λόγω των ενοχλήσεών του στο ισχίο του. Σε ένα παιχνίδι όπου απών ήταν και ο Δημήτρης Αγραβάνης που συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στους κοιλιακούς προσαγωγούς του.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μπορεί μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ mateco να είχε δηλώσει για την ομάδα του πως ένα από τα βασικά προβλήματα είναι οι δύο ομάδες, μία στην Ελλάδα, μία στην Ευρώπη. Εννοώντας ξεκάθαρα πως διαφορετικό ρόστερ έχει να διαχειριστεί για τα παιχνίδια στην Basket League και διαφορετικό για αυτά στην Euroleague. Κάτι που θα συνεχιστεί σίγουρα για μέρος του επόμενου μήνα. Κι αυτό γιατί μπορεί να μην προσθέτει έναν από τους Γκριγκόνις ή Τόμας μέχρι το ντέρμπι της Κυριακής (19/3, 19:15) με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ αλλά σίγουρα θα το κάνει πριν την 22η και τελευταία αγωνιστική.

Κι όμως υπάρχει λύση στο πρόβλημα του Παναθηναϊκού
ΠΑΡΗΣ ΤΣΕΛΕΠΙΔΗΣ

23:33 - 13.03.2023

Κι όμως υπάρχει λύση στο πρόβλημα του Παναθηναϊκού

Ο Χρήστος Σερέλης όπως πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει εκτός αποστολής τον Ντουέιν Μπέικον κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα καλείται να πάρει δύο ακόμη μέσα σε έναν μήνα για να λύσει ένα από τα βασικά προβλήματα του Παναθηναϊκού. Γράφει ο Πάρης Τσελεπίδης.

Από το τρόπο παιχνιδιού που θα αποφασίσει να παίξει ο Παναθηναϊκός υπό τις οδηγίες του από εδώ και στο εξής. Πολύ απλά γιατί άλλου είδους παίκτης είναι ο Γκριγκόνις και άλλου είδους παίκτης ο Τόμας.

Η απόφαση αυτή είναι η πρώτη δύσκολη από τις δύο που έχει να πάρει ο Σερέλης. Το ποιος από τους δύο θα μπει στην εξίσωση της εφτάδας της Basket League όπου ο διεθνής Λιθουανός φόργουροντ ήταν στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου μέχρι που τραυματίστηκε και ακολούθως αντικαταστάθηκε από τον Άντριους και ο Αμερικανός γκαρντ για τέσσερις μέρες. Τότε όταν ο Τόμας είχε περάσει στη θέση του Νέιτ Ουόλτερς και το αντίθετο πριν το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Κι όσο για τη δεύτερη; Είναι εξίσου δύσκολη. Το ποιος από τους εφτά θα μείνει εκτός της εξάδας που θα παίξει σε όλη την διαδικασία των playoffs στον δρόμο προς την διεκδίκηση και κατάκτηση της Basket League. Ο ένας από τους δύο που θα μπει στην εφτάδα, ο Γκριγκόνις ή ο Τόμας, ο Ντουέιν Μπέικον ή κάποιος από τους άλλους πέντε (Ουόλτερς, Λι, Ουίλιαμς, Πονίτκα και Γκουντάιτις); Ένα σενάριο που φαντάζει ως το ακραίο και συνάμα θα είναι η μεγάλη έκπληξη αλλά τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί.