Κι όμως υπάρχει λύση στο πρόβλημα του Παναθηναϊκού

O Χρήστος Σερέλης

i

© ΙΝΤΙΜΕ

Κι όμως υπάρχει λύση στο πρόβλημα του Παναθηναϊκού

Πάρης Τσελεπίδης • 23:33 - 13.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο Χρήστος Σερέλης όπως πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει εκτός αποστολής τον Ντουέιν Μπέικον κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα καλείται να πάρει δύο ακόμη μέσα σε έναν μήνα για να λύσει ένα από τα βασικά προβλήματα του Παναθηναϊκού. Γράφει ο Πάρης Τσελεπίδης.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο PAOK Sports Arena με 81-73 για την 18η αγωνιστική της Basket League που ουσιαστικά μόνο ευεργετική μπορεί να αποδειχθεί εν όψει της συνέχειας της χρονιάς στον δρόμο προς τα playoffs. Εκεί όπου θα κριθεί ο τελευταίος στόχος της φετινής χρονιάς. Ο τίτλος του πρωταθλητή και ο Χρήστος Σερέλης το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα όπως και ότι οι παίκτες του δεν παρουσιάστηκαν όπως έπρεπε για να φεύγανε νικητές από την Θεσσαλονίκη.

Το γιατί; «Ένα από τα βασικά προβλήματα είναι οι δύο ομάδες, μία στην Ελλάδα, μία στην Ευρώπη. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, η ομάδα δεν έχει κάνει προπόνηση μαζί, υπάρχουν τραυματισμοί, δεν μπορούμε να βρούμε ομοιογένεια, όμως πρέπει να βρούμε τον τρόπο να προχωρήσουμε». Τάδε έφη μεταξύ άλλων ο τεχνικός του Παναθηναϊκού αμέσως μετά το τέλος παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ και της ήττας που είχε γνωρίσει η ομάδα του.

Για μία ακόμη φορά όπως έχει μάθει να κάνει είτε ως προπονητής του Λαυρίου είτε και πλέον του Παναθηναϊκού φρόντισε να είναι ειλικρινής. Ο Σερέλης που τόνισε πως δεν υπάρχουνε δικαιολογίες καλείται να δώσει λύση σε ένα από τα βασικά προβλήματα της ομάδας του. Να πάρει μία διπλή μεγάλη απόφαση και άμεσα πλέον παρά το γεγονός ότι δεν ήθελε να βιαστεί και είχε δίκιο. Η εικόνα όμως της ομάδας του κόντρα στον ΠΑΟΚ αλλά και η δική το τοποθέτηση φαίνεται πως το επιτάσσει.

Ο Σερέλης μίλησε για τις δύο διαφορετικές ομάδες του Παναθηναϊκού μεταξύ Basket League και Euroleague. Κάτι που το ήξερε και ως αντίπαλος όντας προπονητής του Λαυρίου αλλά το ζει πολύ περισσότερο πλέον στην καθημερινότητά του από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα. Στη μία περίπτωση δεν μπορεί να έχει τους Μάριους Γκριγκόνις και Ματ Τόμας αφού δεν βρίσκονται στην εφτάδα των ξένων της Basket League. Στην άλλη όμως τους έχει στην Euroleague με τους δύο να του προσφέρουνε δύο πολύτιμες λύσεις σε άμυνα και επίθεση και αυτό να φαίνεται.

Ο Σερέλης όμως είναι αυτός που καλείται να δώσει λύση στο βασικό του πρόβλημα να έχει να διαχειριστεί δύο ομάδες. Εξάλλου η αποχώρηση του Άντριου Άντριους τον βοηθάει προς αυτήν την κατεύθυνση. Το πως; Παίρνοντας δύο μεγάλες αποφάσεις όπως αυτή του να αφήσει εκτός αποστολής με τον Ερυθρό Αστέρα για την Euroleague τον Ντουέιν Μπέικον ενώ θα μπορούσε να τον έχει στον πάγκο του και να μην τον χρησιμοποιήσει.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Παικτών της Euroleague για την υπόθεση του Παναθηναϊκού και του Άντριους
EUROLEAGUE

13:27 - 13.03.2023

Η ανακοίνωση της Ένωσης Παικτών της Euroleague για την υπόθεση του Παναθηναϊκού και του Άντριους

Η ELPA, η Ένωση Παικτών της Euroleague, ήθελε ένα πράγμα στην υπόθεση του Παναθηναϊκού με τον Άντριου Άντριους: «τα δύο μέρη να βρουν μια φιλική λύση, χωρίς μονομερείς ενέργειες» και τα κατάφερε.

Η πρώτη έχει να κάνει με το να ενσωματώσει στην εφτάδα της Basket League έναν από τους Γκριγκόνις ή Τόμας. Τον ποιον από τους δύο εκείνος θα πρέπει να το αποφασίσει. Κάτι που δεν ήθελε να το κάνει σήμερα (13/3) αλλά όπως αποδείχτηκε έπρεπε και ας έκαιγε και την τρίτη του και τελευταία του αλλαγή μέχρι το τέλος του Β΄ γύρου του πρωατθλήματος αφού τις άλλες δύο τις είχε κάνει μέσα σε τέσσερις μέρες ο προκάτοχός του. Ο Μαυροβούνιος πρώην τεχνικός της ομάδας ο Ντέγιαν Ράντονιτς. Εξάλλου η απουσία του Ντέρικ Ουίλιαμς λόγω των ενοχλήσεων στο ισχίο του ήταν εμφανής με την ανάγκη μίας ακόμη λύσης να ήταν απαραίτητη κόντρα στον ΠΑΟΚ. Και πιο συγκεκριμένα με τον Γκριγκόνις που γνωρίζει την ομάδα από το καλοκαίρι.

Κι όσο για τη δεύτερη απόφαση; Αυτή μπορεί να περιμένει για έναν ακόμη μήνα. Μέχρι την έναρξη των playoffs όπου τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και οι υπόλοιπες εφτά ομάδες που θα συμμετάσχουνε σε αυτά θα πρέπει να δηλώσουνε στον ΕΣΑΚΕ τους 6 ξένους από τους εφτά με τους οποίους θα πορευτούνε. Και στην περίπτωση αυτή στον Παναθηναϊκό με δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει κάποιος τραυματισμός και ότι θα έχει επιστρέψει και ο Δημήτρης Αγραβάνης θα πρέπει να θυσιαστεί ένας. Και πιο συγκεκριμένα ή ο αντικαταστάτης του Άντριου Άντριους ή ο Ντουέιν Μπέικον πριν από τη τελική ευθεία της Basket League.

Όπως και να έχει Γκριγκόνις και Τόμας γνωρίζουνε την μοίρα τους. Τι σήμερα τι στην διάρκεια του επόμενου μήνα ένας από τους δύο με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Euroleague θα έχει τελειώσει και η φετινή του χρονιά στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Μπορεί και των δύο αν δεν βρίσκονται στην εξάδα των playoffs της Basket League. Και επειδή ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από πρόσωπα και επειδή είναι ξεκάθαρη η επιθυμία του Σερέλη να δουλέψει με μία όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρη ομάδα θα πρέπει να αποφασίσει άμεσα ποιον από τους δύο θα θυσιάσει.