Χωρίς Καμπάτσο μέχρι Μάρτιο ο Ερυθρός Αστέρας
i

Ο Καμπάτσο/ © Αba-liga.com

Χωρίς Καμπάτσο μέχρι Μάρτιο ο Ερυθρός Αστέρας

Sportal newsroom 15:11 - 04.01.2023 / Ανανεώθηκε: 17:35 - 04.01.2023

Ο Ερυθρός Αστέρας τιμωρήθηκε από το ανεξάρτητο οικονομικό όργανο της Ευρωλίγκας για ατασθαλίες και δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει νέους παίκτες μέχρι το τέλος Φλεβάρη, κάτι που σημαίνει ότι το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του καμπάτσο θα πρέπει να περιμένει!

Ο Ερυθρός Αστέρας τιμωρήθηκε από το ανεξάρτητο οικονομικό όργανο της Ευρωλίγκας και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει κανένα νέο παίκτη ως τις 28 Φεβρουαρίου! Αυτό λοιπόν σημαίνει πως οι Σέρβοι θα στερηθούν των υπηρεσιών του Αργεντινού Σταρ.

Η αντίδραση του Ερυθρού Αστέρα στην τιμωρία της Euroleague
EUROLEAGUE

16:39 - 04.01.2023

Η αντίδραση του Ερυθρού Αστέρα στην τιμωρία της Euroleague

Το Ανεξάρτητο Οικονομικό Όργανο της Euroleague τιμώρησε τον Ερυθρό Αστέρα επειδή ο σύλλογος της Σερβίας είχε οφειλές προς παίκτες που δεν είχε τακτοποιήσει κι έτσι του επιβλήθηκε περιορισμός μεταγραφών μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Τί απάντησαν οι Σέρβοι.

Παράλληλα ο Ερυθρός Αστέρας τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 25.000 Ευρώ για σοβαρές παραβάσεις των κανονισμών Οικονομικής Σταθερότητας και Fair Play!

Ο φάκελος άνοιξε την 1η Δεκεμβρίου για τις παραβάσεις του Ερυθρού Αστέρα που αφορούσαν σε καθυστερημένες πληρωμές σε παίκτες της τωρινής αλλά και παλιότερων σεζόν, την παροχή αναληθών πληροφοριών με σκοπό να πάρουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να συνεχίσουν τις κινήσεις τους παρά την αντικανονική εφαρμογή των κανονισμών.

Το Όργανο της Ευρωλίγκας βρίσκει επίσης, υπότροπο τον Ερυθρό Αστέρα καθώς στο παρελθόν έχει τιμωρηθεί άλλες δύο φορές για ανάλογες πράξεις. Προειδοποιεί δε, τον σερβικό σύλλογο πως αν επαναληφθούν ανάλογες κινήσεις τότε θα τιμωρηθεί ακόμα και με αφαίρεση βαθμών.

Η απόφαση είναι εφέσιμη στο CAS όπου προβλέπεται ο Ερυθρός Αστέρας να προσφύγει καθώς έχει προχωρήσει στις πληρωμές του.