Ζαγκλής: «Σε καλό κλίμα η συνάντηση με Μποντιρόγκα αλλά δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος»

Ζαγκλής: «Σε καλό κλίμα η συνάντηση με Μποντιρόγκα αλλά δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος»

Sportal newsroom 16:59 - 12.12.2022 / Ανανεώθηκε: 17:17 - 12.12.2022

Ο Ανδρέας Ζαγκλής, ο CEO της FIBA, μίλησε για την συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα και τον Μάρσαλ Γκλίκμαν.

Ο Ανδρέας Ζαγκλής παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου, στην οποία μίλησε για πολλά θέματα σχετικά με τη FIBA και τα όσα έχει ως στόχους για το 2023.

Φυσικά μίλησε και για την πρόσφατη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα της FIBA με τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα και τον Μάρσαλ Γκλίκμαν, η οποία, όπως ανέφερε ο ίδιος ο Ζαγκλής, έγινε σε πολύ καλό κλίμα. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Γενικός Γραμματέας της FIBA:

«Η κατάσταση εντός της Ευρωλίγκας δεν μας αφήνει να δούμε πρόοδο. Συναντηθήκαμε, ήταν μία θετική συνάντηση, αλλά την υφιστάμενη στιγμή, δεν υπάρχει πρόοδος. Το κλίμα είναι καλό και έχουμε την αίσθηση ότι η FIBA είναι ανοιχτή και έτοιμη. Αλλάξαμε τις ημερομηνίες του παραθύρου του Νοεμβρίου για να ικανοποιήσουμε τις Εθνικές ομάδες και τους παίκτες, αλλά από την άλλη πλευρά είδαμε μόνο μερικά ματς να αλλάζουν ημερομηνία.

Είμαστε χαρούμενοι για αυτές τις αλλαγές και θέλω να ευχαριστήσω άπαντες γι’ αυτές. Αυτή τη στιγμή στην Ευρωλίγκα υπάρχει μία ξεκάθαρη πλειοψηφία και μία μειοψηφία στην λήψη αποφάσεων. Δεν περιμένουμε να αλλάξει τίποτα στο παράθυρο του Φεβρουαρίου, έχουμε συμπεριλάβει όλες τις πλευρές στην συνάντησή μας, συμπεριλαμβανομένου και του ΝΒΑ και αναμένουμε μερική πρόοδο.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ευθυγράμμιση των στρατηγικών στόχων, επομένως πρέπει να ξέρουμε τι θέλουν οι ομάδες της ελίτ και να δούμε αν είναι συμβατές οι επιθυμίες τους με τα ‘θέλω’ των άλλων ομάδων, των λιγκών και των Ομοσπονδιών. Πρέπει πρώτα να δούμε ποια είναι τα σχέδια και αν ταιριάζουν με αυτά που θέλουμε εμείς. 

Ωστόσο, για τα πολύ σημαντικά θέματα όπως το καλεντάρι, πρέπει να υπάρχει μία ελάχιστη συμφωνία, αυτό είναι εύκολο. Η Ευρωλίγκα μπορεί να έχει ματς την Τρίτη για να ανοίξει χώρος για τα παράθυρα. Είναι εύκολες και γρήγορες αποφάσεις. Αλλά είμαι ανήσυχος όταν διαβάζω ότι τα ματς της Ευρωλίγκας μπορεί να αλλάξουν για το Παγκόσμιο Κύπελλο, λόγω θεατών, όταν όμως δεν υπάρχει αλλαγή για τα παράθυρα».