Η βραδιά που η Ευρώπη υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό και τα ρεκόρ που θα μείνουν στην ιστορία
i

Φαλ / © Intime

Η βραδιά που η Ευρώπη υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό και τα ρεκόρ που θα μείνουν στην ιστορία

Sportal newsroom 12:05 - 10.12.2022 / Ανανεώθηκε: 12:33 - 10.12.2022

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Παρασκευής 9/12 συνέτριψε τη Βίρτους στο ΣΕΦ, σε μια μοναδική παράσταση που ανάγκασε την Euroleague να του βγάλει το καπέλο...

O Ολυμπιακός κόντρα στη Βίρτους σημείωσε την πιο εμφατική νίκη τη 12ης αγωνιστικής στη Euroleague αφού συνέτριψε τους Ιταλούς με διαφορά 46 πόντων, σε μια νύχτα με πολλά ρεκόρ!

Το 117-71 έκανε «θόρυβο» στην Ευρώπη και μάλιστα σε μια αγωνιστική γεμάτη πρωταγωνιστές, αφού είδαμε τον Νέντοβιτς να «σοκάρει» την Σταρκ Αρίνα, τον Τζέιμς να αφήνει άφωνους τους φίλους της Ρεάλ Μαδρίτης και τον Μπέικον να δίνει χαρακτήρα νικητή στον Παναθηναϊκό και να στέλνει μήνυμα ότι είναι κι αυτός εδώ!

Φωτιά και λάβρα ο Ολυμπιακός: Έβαλε 117 και διέσυρε τη Βίρτους με +46!
EUROLEAGUE

22:50 - 09.12.2022

Φωτιά και λάβρα ο Ολυμπιακός: Έβαλε 117 και διέσυρε τη Βίρτους με +46!

Ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτος κυρίαρχος στον αγώνα με τη Βίρτους την οποία διέλυσε με σκορ 117-71, σε μια βραδιά που οι παίκτες του Μπαρτζώκα έβαλαν τους περισσότερους πόντους της ομάδας του Πειραιά στην Euroleague

Οι Πειραιώτες λοιπόν φρόντισαν να δείξουν στην Ευρώπη ότι το ομαδικό μπάσκετ δε φέρνει μόνο αποτελέσματα, αλλά γράφει στιγμές που μένουν για πάντα στην ιστορία ενός συλλόγου.

Η Euroleague στο site της αποθεώνει τους «ερυθρόλευκους» για τα κατορθώματά τους, τονίζοντας μερικά από τα όμορφα πράγματα που είδαμε στο ΣΕΦ από τους παίκτες του Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός έσπασε κάποια από τα ρεκόρ του του, αφού σημείωσε 117 πόντους, μάζεψε στο σύστημα αξιολόγησης συνολικά 159 βαθμούς και οι παίκτες του μοίρασαν 32 ασίστ, με κανέναν από αυτούς να μην τελειώνει τον αγώνα με περισσότερους από 19 πόντους, PIR 20 ή 8 ασίστ.

Αντίθετα, σημείωσαν ρεκόρ στα ματς τους στην EuroLeague με οκτώ παίκτες να καταγράφουν PIR 13 ή υψηλότερο και ισοφάρισαν το ρεκόρ των εννέα παικτών με PIR 10 ή περισσότερο.

Μόνο ο Άλεκ Πίτερς έπαιξε περισσότερα από 20 λεπτά, αλλά λίγοι παίκτες χρειάστηκαν πολύ χρόνο για να προσθέσουν μεγάλα νούμερα στη στατιστική τους, αφού ο Ολυμπιακός συγκέντρωσε το τέταρτο υψηλότερο PIR στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο MVP με 20 PIR και 19 πόντους σε λιγότερο από 16 λεπτά στο γήπεδο, όμως ακόμα 14 παίκτες της EuroLeague είχαν υψηλότερα PIR από αυτόν στον 12ο γύρο.

Ακολούθησαν οι Φαλ με PIR 18 Πίτερς, Σλούκας και ΜακΚίσικ με 16 έκαστος. Ο Μπλακ είχε 15, ο Ουόκαπ 15 και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης 13.

Το βράδυ της Παρασκευής στο ΣΕΦ κανένας παίκτης του Ολυμπιακού δεν πρωταγωνίστησε. Και αυτό γιατί η δουλειά έγινε ομαδικά και το έκαναν όλοι μαζί.