Μπλακ στο Sportal.gr: «Δεν ήταν τυχαίο το +46, ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν από τους βασικούς λόγους που ήρθα»

Ταρίκ Μπλακ

i

Μπλακ / © Intime

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μπλακ στο Sportal.gr: «Δεν ήταν τυχαίο το +46, ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν από τους βασικούς λόγους που ήρθα»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 12:01 - 10.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:57 - 10.12.2022

Ο Τάρικ Μπλακ μίλησε στο Sportal.gr για την μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βίρτους, την ανοδική του πορεία, αλλά και τους ταλαντούχους συμπαίκτες του.

Ο Τάρικ Μπλακ ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι, με τον έμπειρο Αμερικανό να είναι προορίζεται για τρίτο σέντερ, σε μια κίνηση που πολλούς τους παραξένεψε, όμως είχε λογική. 

Το συμβόλαιό του δεν είναι ίδιο με αυτά που υπέγραφε τα προηγούμενα χρόνια, καθώς οι τραυματισμοί τον έχουν ταλαιπωρήσει. Από την άλλη, εάν δείξει στο παρκέ τον Τάρικ Μπλακ που έχουμε δει στο παρελθόν, τότε θα μιλάμε για ένα… λαυράκι του Γιώργου Μπαρτζώκα

Συνολικά δεν παίζει πολύ, όμως δεν έχει και κανένα πρόβλημα με αυτό, όμως απέναντι στη Βίρτους το παιχνίδι του πήγε και η παραγωγικότητά του ήταν συγκλονιστική! 

Συγκεκριμένα, μόλις σε 10:48 είχε 9 πόντους (4/4 εντός παιδιάς, 1/3 βολές), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 3 κερδισμένα φάουλ, με το PIR του να φτάνει στο 15! Καταλαβαίνετε λοιπόν πως ήταν από τους παίκτες που τράβηξαν τα βλέμματα. 

Η «Λερναία Ύδρα» από τον Πειραιά
BLOGS

00:10 - 10.12.2022

Η «Λερναία Ύδρα» από τον Πειραιά

Ο Αχιλλέας Μαυροδόντης γράφει για τον Ολυμπιακό ο οποίος έμοιαζε με «Λερναία Ύδρα» απέναντι στη Βίρτους, έχοντας απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια των Ιταλών!

Ο κόσμος του Ολυμπιακού μάλιστα, αναγνωρίζοντας την προσφορά του, τον χειροκρότησε θερμά όταν αποσύρθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Τάρικ Μπλακ να στέκεται σε αυτό στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportal.gr.

«Είναι απίθανο και για αν είμαι ειλικρινής είναι ένας από τους λόγους που ήρθα στον Ολυμπιακό», είπε για το χειροκρότημα του ερυθρόλευκου κοινού και πρόσθεσε: «Γνωρίζω πως υπάρχουν προσδοκίες γύρω από το όνομά μου, γιατί ο θεός με ευλόγησε να έχω μια σπουδαία καριέρα. Έχω παίξει καλά και θέλω να συνεχίσω να το κάνω με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ένοιωσα καλά απόψε». 

Ο Ολυμπιακός το προηγούμενο διάστημα είχε ζοριστεί, γνωρίζοντας ήττες που μπορούσε να αποφύγει. Η συνέχεια πάντως, σύμφωνα με τον Τάρικ Μπλακ, αναμένεται ακόμα καλύτερη! 

«Πιστεύω πραγματικά πως μπορούμε να είμαστε μια απίθανη ομάδα. Δεν νομίζω πως είναι τυχαίο αυτό που έγινε απόψε. Έχουμε μια ομάδα ικανή για τέτοια αποτελέσματα κάθε βράδυ. Θα συνεχίσουμε να προπονούμαστε και να ετοιμαζόμαστε για τα παιχνίδια και όταν χρειαστεί θα παίξουμε όπως πρέπει». 

Ο Ολυμπιακός έχει τρεις εξαιρετικούς παίκτες στο «5», καθώς εκεί αγωνίζονται οι Φαλ, Μπόλομποϊ και Μπλακ. Αυτό αποτελεί και έναν… πονοκέφαλο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα;

«Σίγουρα κάθε προπονητής θέλει μια ταλαντούχα ομάδα. Πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις, όμως όλοι μας σεβόμαστε αυτές τις αποφάσεις του. Όλοι μας σεβόμαστε πολύ τον κόουτς. Έχει ένα μεγάλο ρεκόρ νικών, είναι προπονητής – νικητής. Όποτε φωνάζει το όνομά σου πρέπει να είσαι έτοιμος, γιατί, όπως είπες, στις προπονήσεις δίνουμε μερικές από τις πιο σκληρές μάχες μας, γιατί παίζουμε ο ένας ενάντια στον άλλον. Έχουμε από τους καλύτερους ψηλούς στην Ευρωλίγκα και είμαστε πάντα έτοιμοι», δήλωσε σχετικά ο Τάρικ Μπλακ, πριν αναφερθεί στους δημιουργούς του Ολυμπιακού, Σλούκα και Ουόκαπ.

«Είναι πολύ σημαντικό που έχουμε τέτοιους πλέι μέικερς. Εξάλλου, αυτοί οι παίκτες έχουν και την ικανότητα να σκοράρουν, οπότε πρέπει να τους σέβεσαι. Αυτό ανοίγει χώρους για εμάς. Μετά έχουμε πολλούς σουτέρ από την περιφέρεια, πράγμα που ανοίγει τους χώρους για εμάς και έτσι μπορούμε κι εμείς να κάνουμε πιο εύκολα τη δουλειά μας. Προσπαθούμε να επαινούμε αυτούς τους παίκτες για τις ασίστ. Πρέπει βέβαια να σέβονται και εμάς οι αντίπαλοι. Γενικά όλοι μπορούμε να σκοράρουμε και πάμε με τον ρυθμό του αγώνα». 

Μπλακ / © Intime

Στη συνέχεια στάθηκε στον Σάσα Βεζένκοφ, αποθεώνοντας τον MVP της Ευρωλίγκας για τον μήνα Νοέμβριο! 

«Είναι ένα απίστευτο ταλέντο και ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Αυτό φέρνει ισορροπία σε εκείνον και έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του. Είναι ακόμα πολύ νέος και έχει όλο το χρόνο μπροστά του. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρωλίγκα και θα συνεχίσει να είναι, για όσο παίζει στην Ευρωλίγκα», τόνισε, ενώ για το τέλος κρατήσαμε μια ξεχωριστή ερώτηση. 

Ο Τάρικ Μπλακ έχει αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα με Μακάμπι, Ζενίτ και τώρα με Ολυμπιακό. Κάθε χρόνο υπήρχαν όνειρα και προσδοκίες για κατάκτηση ακόμα και του τροπαίου μέσα στις ομάδες του. Φέτος όμως που θα φτάσει;

«Κάθε χρόνο που παίζω στην Ευρωλίγκα πιστεύαμε πως μπορούμε. Δεν επικεντρώνομαι σε αυτό όμως. Επικεντρώνομαι στο να παίζω όσο καλύτερα μπορώ. Όσο αποδίδεις το καλύτερο που μπορείς και αφήνεις τα πράγματα να κυλήσουν, τότε ο τίτλος μπορεί να φτάσει στα χέρια σου».