Η Ζάλγκιρις κρατάει τον Μάνεκ και για την επόμενη σεζόν

Η Ζάλγκιρις κρατάει τον Μάνεκ και για την επόμενη σεζόν

Γιώργος Γαβριλάκης 16:33 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 16:48 - 14.03.2024

Στο Κάουνας θα συνεχίσει να μένει και να αγωνίζεται ο Μπρέιντι Μάνεκ, ο οποίος ενεργοποίησε με την Ζάλγκιρις την option για την παραμονή του στην ομάδα και τη σεζόν 2024-25.

Η πρώτη σεζόν του Μπρέιντι Μάνεκ στην EuroLeague δεν θα είναι και η τελευταία του. Διότι, η Ζάλγκιρις Κάουνας αποφάσισε μερικούς μήνες πριν ολοκληρωθεί το πρώτο έτος της συμφωνίας της με τον 25χρονο φόργουορντ, να ενεργοποιήσει και την option -που εξ αρχής υπήρχε στη συμφωνία- για την δεύτερη σεζόν.

Ο Αμερικανός σουτέρ από την Οκλαχόμα, απόφοιτος του Νορθ Καρολάινα, ο οποίος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Αυστραλία και τους Περθ Ουάιλντκατς το 2022, πέρσι ήρθε στην Ευρώπη για πρώτη φορά και αγωνίστηκε με την τουρκική Τόφας, ενώ στο Κάουνας θα μείνει τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Ως rookie στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, προσφέρει στους Λιθουανούς 7,5 πόντους με 42,9% στα σουτ τριών πόντων και 3,3 ριμπάουντ, ενώ το το καλύτερο παιχνίδι του στην EuroLeague ήταν αυτό της 4ης αγωνιστικής κόντρα στην Μπασκόνια, όταν είχε 17 πόντους με 5/5 τρίποντα και 14 ριμπάουντ. Τότε που η Ζάλγκιρις είχε νικήσει με 99-82.

Πλέον, ο στόχος της ομάδας είναι να κυνηγήσει όσες ελπίδες έχει στις τελευταίες έξι αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας, για να ενταχθεί στην δεκάδα και να έχει μία δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης στα Play Offs μέσω των Play In. Αυτή τη στιγμή με 11-17 βρίσκεται στην 15η θέση και η δέκατη Βαλένθια, όπως και η ενδέκατη Παρτίζαν έχουν δύο ήττες λιγότερες.

Το... παραδέχτηκε η Euroleague: Αυτό που συμβαίνει στο ΣΕΦ δε συμβαίνει πουθενά αλλού - Τι γίνεται στο ΟΑΚΑ (vid)
EUROLEAGUE

15:54 - 14.03.2024

Το... παραδέχτηκε η Euroleague: Αυτό που συμβαίνει στο ΣΕΦ δε συμβαίνει πουθενά αλλού - Τι γίνεται στο ΟΑΚΑ (vid)

Η Euroleague πλέον, κρατάει στατιστική και για την απόδοση των φιλάθλων. Μετράει τα ντεσιμπέλ στα γήπεδα και για την 28η αγωνιστική η μεγαλύτερη ένταση ήχου εντοπίστηκε στο ΣΕΦ, όταν ο Ολυμπιακός νικούσε την Βίρτους - Στη δεύτερη θέση ο Παναθηναϊκός και η... φασαρία του ΟΑΚΑ στο ματς κόντρα στη Βιλερμπάν.

Η 29η αγωνιστική στέλνει την Ζάλγκιρις στο Μόναχο για το ματς με την Μπάγερν (15/3, 21:30) που με 12-16 βρίσκεται μία θέση πάνω από τους Λιθουανούς και επίσης κάνει αγώνα δρόμου για είσοδο στο top 10.

🏀 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός Pre game με LIVE εικόνα από το ΣΕΦ

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!