Περιμένοντας τον - κάθε - Λάσο, ο Παναθηναϊκός οφείλει να εμπιστευτεί τον Σερέλη για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα

Παναθηναϊκός

i

© Intime

Περιμένοντας τον - κάθε - Λάσο, ο Παναθηναϊκός οφείλει να εμπιστευτεί τον Σερέλη για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα

Βασίλης Μοιρώτσος 12:07 - 03.03.2023 / Ανανεώθηκε: 12:07 - 03.03.2023

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χρόνο για να φτάσει έως το καλοκαίρι και δεν είναι φτιαγμένος για «λευκές πετσέτες».

Ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός από την Εφές και έφτασε τις πέντε συνεχόμενες ήττες στη Euroleague. Σε μια βραδιά που δεν έπρεπε να είχαμε αγώνα στην Ελλάδα, αλλά η διοργανώτρια για ακόμα μια φορά ζει στον δικό της κόσμο. Σε ένα προϊόν που καταφέρνει σε αγωνιστικό τομέα να το κάνει ολοένα και πιο ελκυστικό, έρχεται μια στιγμή που δείχνει πως η ανθρωπιά δεν... περισσεύει. Έως και ο Αταμάν δήλωσε πως έπρεπε το παιχνίδι να μη γίνει και πως η ομάδα του ήταν έτοιμη να γυρίσει στην Κωνσταντινούπολη. Αλλά στη Euroleague δεν ενδιαφέρεται κανείς.

Ο Παναθηναϊκός ήταν μεν ανταγωνιστικός απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, πλην όμως έδειξε πως διατηρεί ορισμένες... ασθένειες που γιγαντώθηκαν επί Ράντονιτς. Ο Μαυροβούνιος προπονητής ήταν αληθινό πρόβλημα για όλα. Άφησε πίσω του συντρίμμια. Που καλείται να τα διορθώσει το νυν προπονητικό τιμ της ομάδας. Ο Σερέλης και οι συνεργάτες του.

Και μόνο η εικόνα του Γκριγκόνις αρκεί για να αντιληφθείς πόσα λάθη έκανε ο Ράντονιτς. Κοντέψαμε να ξεχάσουμε πόσο πολύτιμος είναι ο Λιθουανός. Πόσο έμπειρος παίκτης. Τι καριέρα έχει κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Θα τον βγάζαμε... άχρηστο επειδή ο Ράντονιτς «δεν τον έβλεπε».

Ο Γκριγκόνις είναι το κέρδος του Παναθηναϊκού από χθες, αλλά το θέμα του δεν είναι το χθες. Είναι το αύριο. Όχι το αύριο του Οκτωβρίου και της επόμενης σεζόν, αλλά το κυριολεκτικό. Η Ευρωλίγκα είναι χαμένη υπόθεση. Εκείνο που πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός είναι να έχει ένα αξιοπρεπές finish σε αυτή. Τι μένει; Το πρωτάθλημα.

Δεν μπορούν οι «πράσινοι» να πάνε στους τελικούς με τον Ολυμπιακό πετώντας λευκή πετσέτα. Και απλά να περιμένουν τη μοίρα τους για το τι θα συμβεί σε αυτούς. Το μέλλον το περιμένουν όλοι με ανυπομονησία, ιδιαίτερα μετά τις εξαγγελίες Γιαννακόπουλου πως τα έχει όλα ρυθμισμένα και την ξεκάθαρη πρόθεση να πάρει προπονητή από το πάνω ράφι και να δημιουργήσει μια ομάδα που θα θυμίζει το παρελθόν.

Γνωρίζουν ακόμα καλύτερα όσοι ασχολούνται καθημερινά με το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού για τις κινήσεις που αναμένονται. Και μόνο η προσπάθεια συμφωνίας με έναν προπονητή σαν τον Λάσο αρκεί για να δείξει ποιες είναι οι προθέσεις που υπάρχουν. Μέχρι να έρθει όμως ο - κάθε - Λάσο, ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να εμπιστευτεί και να στηρίξει την επιλογή του έως το καλοκαίρι. Δηλαδή τον Σερέλη.

Και να φτιάξει μια ασπίδα προστασίας γύρω από την ομάδα, αφήνοντας μακριά απ' αυτή την γκρίνια, την εσωστρέφεια και τον... πόλεμο που δεδομένα θα συνεχίσει να δέχεται από πολλές διαφορετικές πλευρές. Ένας πόλεμος που τώρα που ο Παναθηναϊκός είναι στα χειρότερά του, είναι και εύκολο να του τον κάνουν. Τον βρίσκουν... μπόσικο, που λέμε και τον χτυπούν. Είδαμε και με την Εφές ένα σφύριγμα που δε θα έδινε ούτε ο Αταμάν, βλέπουμε πολλά να συμβαίνουν εντός κι εκτός συνόρων, αλλά δεν είναι της παρούσης να συζητήσουμε γι' αυτά.

Οι «πράσινοι» καλούνται να σηκώσουν κεφάλι, να διορθώσουν όλα όσα άφησε πίσω του ο Ράντονιτς, να τρέξουν σε διαφορετικές ταχύτητες και να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

Tags: