Ο Βεζένκοφ ήταν Σούπερμαν, αλλά το θέμα είναι να μην χρειαστεί να ξαναγίνει

Σάσα Βεζένκοφ

i

Σάσα Βεζένκοφ / © Intime

Ο Βεζένκοφ ήταν Σούπερμαν, αλλά το θέμα είναι να μην χρειαστεί να ξαναγίνει

Aχιλλέας Μαυροδόντης 19:53 - 05.03.2023 / Ανανεώθηκε: 19:54 - 05.03.2023

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν μια όαση για τον Ολυμπιακό και ο βασικότερος (αν όχι ο μοναδικός) λόγος του οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν από τη Ρόδο. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Μέγας είσαι Σάσα Βεζένκοφ και θαυμαστά τα έργα σου. Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν μια ομάδα μόνος του, έκανε σμπαράλια την άμυνα του Κολοσσού και έσωσε τον Ολυμπιακό από ένα μεγάλο κάζο στη Ρόδο. 

Συνολικά είχε 33 πόντους, με 4/5 δίποντα, 7/10 τρίποντα, 4/4 βολές, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ από τα δικά του χέρια έφυγε η μπάλα και κατέληξε στο καλάθι των γηπεδούχων, στο σουτ που έκρινε το ματς.

Ουσιαστικά όμως τα είπε όλα με μερικές λέξεις από τις ολιγόλεπτες δηλώσεις του στην ΕΡΤ. «Τι να πω; Ότι δεν παίξαμε καλά; Αυτό το τριήμερο δεν παίζουμε καλά, την Τρίτη παίζουμε με μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης», ανέφερε πριν ευχηθεί για ακόμα μια φορά συλλυπητήρια σε όσους έχασαν δικούς τους ανθρώπους στα Τέμπη.

Ουσιαστικά η απίστευτη εμφάνιση του Σάσα Βεζένκοφ έκρυψε το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Ο Ολυμπιακός, σαφώς επηρεασμένος από την τραγωδία στα Τέμπη (άνθρωποι είμαστε όλοι και καταλαβαίνουμε), περνάει ένα κακό φεγγάρι. Και αν απέναντι στην Αρμάνι ήταν μια κακή βραδιά, η εμφάνιση στη Ρόδο ήρθε να κλείσει μια κακή εβδομάδα, χωρίς συγκέντρωση, με βεβιασμένες ενέργειες και με θέματα που χρίζουν άμεσα λύσης.

Όχι, δεν έγινε ξαφνικά κακή ομάδα ο Ολυμπιακός. Συνεχίζει να είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Δεν γίνεται αυτό να «σβήσει» με δύο άσχημα βράδια. Το θέμα είναι να μείνουμε στα δύο άσχημα βράδια και να μην συνεχιστεί αυτό και στα επόμενα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ακόμα μια «διαβολοβδομάδα», την προτελευταία της σεζόν και πρέπει να εμφανιστεί όπως πρέπει, ώστε να δείξει ότι τα... όνειρα της κατάκτησης της Euroleague δεν είναι απλά όνειρα, αλλά ένας εφικτός στόχος.

Επειδή ξεκινήσαμε λίγο επιθετικά, φυσικά δεν είναι κακό το γεγονός ότι ο Σάσα Βεζένκοφ έβαλε 33 πόντους. Είναι ο κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης, ο MVP της Euroleague και γενικά ένας παίκτης που πρέπει να απολαύσουμε όσο προλαβαίνουμε, γιατί αν συνεχίσει έτσι, είναι πολύ πιθανό να τον χάσουμε για άλλες πολιτείες, από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν μια όαση στην έρημο του σημερινού Ολυμπιακού. Το θέμα είναι όμως να μπορέσουν και οι υπόλοιποι να ακολουθήσουν. Κόντρα στον Κολοσσό έμοιαζε μόνος του. Μέσα στη χρονιά ποτέ δεν ήταν. Μένει να συνεχίσουμε στην... κανονικότητα και να μπορέσουν οι συμπαίκτες του να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, παίζοντας στο 100%.

Μην κρυβόμαστε, το ότι ο Ολυμπιακός χρειάστηκε έναν Σάσα Βεζένκοφ από άλλο πλανήτη για να κερδίσει τον Κολοσσό, με όλο το σεβασμό στον Κολοσσό, δεν είναι ούτε καλό για τους Ερυθρόλευκους, ούτε κολακευτικό. Τονίζουμε πως αυτά δεν τα λέμε για να μειώσουμε τον Κολοσσό, όμως τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα, με τον Ολυμπιακό να είναι η καλύτερη ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ας μην συνεχίσουμε γιατί όλο και κάτι ακόμα αρνητικό θα βρούμε να πούμε και θα είναι άδικο για τον Ολυμπιακό. Άλλωστε μια σεζόν δεν είναι μόνο ρόδινη. Θα έρθουν και στιγμές σαν αυτή. Μακάρι λοιπόν, εάν έρθουν και πάλι τέτοιες καταστάσεις, ο Σάσα Βεζένκοφ να έχει ξανά έτοιμη την στολή του... Σούπερμαν. Το θέμα είναι όμως να την αφήσει στο ντουλάπι του και να μην την χρειαστεί ξανά...

ΥΓ. Σπουδαία δουλειά ο Κολοσσός. Αν δεν υπήρχε ο Σάσα Βεζένκοφ, τότε στη Ρόδο θα είχε ετοιμαστεί γλέντι τώρα!

ΥΓ2. Έρχεται λοιπόν «διαβολοβδομάδα», το ΣΕΦ αναμένεται κατάμεστο και απέναντι στην Μπαρτσελόνα και κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου. Ό,τι πρέπει για να αφήσει πίσω του το κακό αυτό τριήμερο ο Ολυμπιακός.

ΥΓ3. Σάσα μην φύγεις, θα φαρμακωθώ!