Σκορπάει τρόμο σε όλη την Ευρώπη

Τόμας Ουόκαπ

i

Τόμας Ουόκαπ / © tourette photography

Σκορπάει τρόμο σε όλη την Ευρώπη

Aχιλλέας Μαυροδόντης 00:13 - 10.03.2023 / Ανανεώθηκε: 00:25 - 10.03.2023

Ο Ολυμπιακός άφησε πίσω του την... κοιλίτσα των τελευταίων 2 και κάτι αγώνων, πραγματοποιώντας μια σπουδαία εμφάνιση που τον αφήνει μόνο πρώτο στην κορυφή της κατάταξης. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Ο Ολυμπιακός έμοιαζε πως περνάει μια κοιλιά. Αυτή όμως κράτησε για λίγο. Για την ακρίβεια για πολύ λίγο. Δύο παιχνίδια και ένα δεκάλεπτο πιο συγκεκριμένα. Ο Ολυμπιακός πάτησε από το 10’ και μετά τη Μπαρτσελόνα, ενώ στη συνέχεια διέλυσε τη Μπάγερν, γεμίζοντας ξανά με αισιοδοξία όλους τους φιλάθλους που δημιούργησαν μια καυτή ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ. 

Η Μπάγερν ήταν λαβωμένη, όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι για την επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού, που έμοιαζε να είναι στον αυτόματο. Η μπάλα άλλαζε χέρια με δαιμονιώδη ταχύτητα, τα σουτ από μακριά ήταν τρομακτικά εύστοχα (19/30, ήτοι 63%) και κάπως έτσι το ματς στο ΣΕΦ έμοιαζε με μονόλογο, καθώς οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έκαναν ό,τι ήθελαν και δεν άφησαν περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους. 

Κάπως έτσι, έκλεισε ακόμα μια τέλεια διαβολοβδομάδα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έκανε το 2/2 και ανέβηκε στις 20 νίκες σε 28 αγωνιστικές στην Euroleague και απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής για ακόμα μια φορά. Εξάλλου εκεί είναι και η θέση του. Όχι γιατί το λέμε εμείς επειδή έτσι μας ήρθε, αλλά γιατί εκεί ανήκει, βάσει του μπάσκετ που παίζει. 

Ας το πούμε πιο λαϊκά. Ο Ολυμπιακός σκορπάει τρόμο σε όλη την Ευρώπη και κάθε ομάδα που τον αντιμετωπίζει κάνει δεύτερες και τρίτες σκέψεις στον τρόπο αντιμετώπισης. Μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο, έχει παίκτες με προσωπικότητα, παίζει άμυνα σκυλίσια και το βασικότερο, είναι μια ΟΜΑΔΑ με όλη την σημασία της λέξεως. 

Φυσικά έχει και κάτι ακόμα, που όταν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό, είναι επιτακτική ανάγκη να έχεις. Έναν παίκτη που να σε κουβαλήσει στα δύσκολα και να βασιστείς πάνω του, δίνοντάς του τα μεγάλα σουτ. Το όνομά του; Μα φυσικά Σάσα Βεζένκοφ!

Ακόμα και στο ματς με τη Μπάγερν, όταν στο τρίτο δεκάλεπτο οι Γερμανοί μείωσαν στους 11, ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν εκεί με ένα μεγάλο τρίποντο για να βάλει τέλος στα όνειρα των αντιπάλων του. Για το ματς με τον Κολοσσό ας μην τα πούμε περισσότερα. Θα σας αφήσουμε με ένα όμορφο βίντεο για να σας θυμίσει τα όσα σπουδαία έκανε ο σταρ του Ολυμπιακού. 

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός πρέπει να ξεχάσει όλα όσα έγιναν αυτή την εβδομάδα και να κοιτάξει μπροστά, γιατί το πρόγραμμα δεν είναι εύκολο. Μπροστά του ο Ολυμπιακός έχει ένα παιχνίδι με την Ζάλγκιρις και στην συνέχεια ακολουθεί το ματς με τη Παρτίζαν και τα δύο εκτός έδρας, πριν επιστρέψει στην θαλπωρή του ΣΕΦ. 

Έτσι, όπως ξέχασε τα άσχημα ματς, έτσι πρέπει να κάνει και σε αυτά για τα οποία μιλάμε. Θα το κάνει βέβαια, γιατί έτσι πορεύεται όλη τη σεζόν. Δεν αφήνει ούτε μια μεγάλη νίκη, ούτε μια κακή εμφάνιση να τον επηρεάσουν για πάνω από λίγες ώρες. Εδώ ολόκληρο Κύπελλο πήρε άλλωστε ο Ολυμπιακός και σε λίγες ώρες (οκ μετά το γλέντι) το ξέχασε. 

Αυτό είναι το mindset που πρέπει να έχει κάθε ομάδα που έχει για στόχο την κατάκτηση της Euroleague και ο Ολυμπιακός μια τέτοια είναι, όσο κι αν πολλοί παίκτες ή ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αρνούνται να το πούνε δημόσια. Όταν παίζεις με τον τρόπο που παιζει ο Ολυμπιακός, στόχος είναι μόνο η κορυφή και το μπάσκετ που έχουμε δει από την ομάδα του Πειραιά αυτό ακριβώς προστάζει. 

Τα φώτα της διαβολοβδομάδας λοιπόν έκλεισαν και ο Ολυμπιακός την αφήνει πίσω. Αφήνουμε λοιπόν κι εμείς πίσω μας τα όσα σπουδαία είδαμε αυτές τις μέρες στο ΣΕΦ και σύντομα θα επανέλθουμε με… φρέσκα κουλούρια! 

ΥΓ. Σάσα μείνε, θα φαρμακωθώ! 

ΥΓ2. Ανανέωση Ουόκαπ ΧΤΕΣ

ΥΓ3. Τόσο μικρή ήταν η κοιλιά του Ολυμπιακού. Ακόμα και η… δική μου μεγαλύτερη είναι (γελάστε, ήταν αστείο).

ΥΓ4. Με πολύ μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια σας λέω ότι στο Sportal ετοιμάζεται μια πολύ όμορφη δουλειά, την οποία την έχουμε στα σκαριά και θα την δείτε περίπου σε ένα μήνα. Λίγη υπομονή λοιπόν και τα καλύτερα έρχονται. Το αποτέλεσμα πάντως είναι δεδομένο πως θα σας αρέσει, διότι οι συνεργάτες που το επιμελούνται είναι καλλιτέχνες στο είδος τους!