Αν ο Βεζένκοφ δεν βγει MVP της σεζόν θα είναι έγκλημα

Σάσα Βεζένκοφ

i

Σάσα Βεζένκοφ / © Intime

Αν ο Βεζένκοφ δεν βγει MVP της σεζόν θα είναι έγκλημα

Aχιλλέας Μαυροδόντης 00:40 - 17.03.2023 / Ανανεώθηκε: 09:29 - 17.03.2023

Ο Ολυμπακός πέρασε και από το Κάουνας, με τον Σάσα Βεζένκοφ να κάνει για ακόμα μια φορά τη διαφορά και να δείχνει ότι το βραβείο του MVP επιβάλλεται να καταλήξει στα χέρια του! Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Το Κάουνας ήταν ζόρικο, όμως όχι τόσο ζόρικο όσο έπρεπε για σταματήσει τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ζορίστηκε, όμως στο τέλος η προσωπικότητα του Σάσα Βεζένκοφ ήταν αυτή που έκανε την διαφορά, με τον σταρ του Ολυμπιακού να διαμορφώνει το τελικό 74-72.

Τι σημαίνει όμως αυτό το σουτ για τον Ολυμπιακό;

Με αυτό το σουτ ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στα πλέι οφς της Euroleague, με την ομάδα του Πειραιά να περιμένει πλέον να δει τι θα συμβεί στη μάχη της πρωτιάς, αλλά και σε αυτή της τετράδας, όπως και το ποια θα είναι η αντίπαλός της στα νοκ άουτ.

Παράλληλα, με αυτό το σουτ, ο Ολυμπιακός έσπασε το ιστορικό ρεκόρ του στην Euroleague. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έφτασε στις 10 εκτός έδρας νίκες, νούμερο που είναι το κορυφαίο στην ισρορία του συλλόγου! Μάλιστα, με δεδομένο πως ακολουθούν δύο ακόμα παιχνίδια μακριά από το ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός μπορεί να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το ρεκόρ του σε εκτός έδρας νίκες.

Τι σημαίνει όμως αυτό το σουτ για τον Σάσα Βεζένκοφ;

Ο σταρ του Ολυμπιακού με την απίθανή του κίνηση και την χαρακτηριστική ευκολία με την οποία έστειλε τη μπάλα στο καλάθι, απέδειξε για ακόμα μια φορά πως έχει ταλέντο. προσωπικότητα και... BALLS.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δικό του σουτ έχει δώσει στον Ολυμπιακό τη λύση. Το έχει κάνει αρκετές, με τελευταία αυτή απέναντι στον Κολοσσό. Γενικά, όταν η μπάλα ζυγίζει τόνους, εσύ θέλεις να έχεις έναν παίκτη σαν τον Σάσα Βεζένκοφ στην ομάδα σου και ο Ολυμπιακός είναι τρομακτικά τυχερός που ο αριθμός «14» κοσμεί την πλάτη αυτού του παίκτη.

Είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Ευρώπη, είναι παίκτης που σαν αυτόν δεν θα βρεις πουθενά και δυστυχώς είναι παίκτης που δεν ανήκει στην Γηραιά Ήπειρο, αλλά στην Αμερική και το ΝΒΑ. Το αν θα πάει είναι μια άλλη ιστορία, όμως έχει δείξει ότι μπορεί να σταθεί σε αυτότ ο επίπεδο. Βέβαια εκεί παίζει ρόλο και η ομάδα στην οποία θα πας. Μην ξεχνάμε πως ολόκληρος Βασίλης Σπανούλης και δεν έπιασε στους Χιούστον Ρόκετς (16 χρόνια μετά και ακόμα δεν καταλαβαίνω πως έγινε αυτό).

Αυτό πάντως που κάνει τον Σάσα Βεζένκοφ να ξεχωρίζει περισσότερο από κάθε άλλον δεν είναι η ταχύτητά του (προφανώς), αλλά η ταχύτητα της σκέψης του. Μοιάζει πολλές φορές να έχει ήδη καταλάβει πώς θα εξελιχθεί μαι φάση και είναι πάντα στο σημείο που πρέπει, είτε για να πάρει το ριμπάουντ, είτε για να υποδεχθεί τη μπάλα και να τελειώσει τη φάση.

Κάπως έτσι, οδηγεί τον Ολυμπιακό, τον έφτασε στις 21 νίκες και τον κράτησε στην κορυφή της Euroleague με 25 πόντους.

Εμείς από πλευράς μας, καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα. Εάν στο τέλος της σεζόν το βραβείο του MVP της σεζόν καταλήξει σε οποιαδήποτε άλλα χέρια πέραν του Σάσα Βεζένκοφ, αυτό θα είναι ένα τεράστιο μπασκετικό έγκλημα!

ΥΓ. Με απουσίες, χωρίς απουσίες. Με κακό μπάσκετ, με διαστημικό μπάσκετ. Με κενά διαστήματα, με 40 λεπτά συγκέντρωσης. Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει με όλους τουυς πιθανούς και απίθανους τρόπους τη φετινή σεζόν!

ΥΓ2. Ωδή στον Σάσα Βεζένκοφ το σημερινό μπλογκ. Διαφωνεί κανείς με αυτό;

ΥΓ3. Καλό το πρώτο πέρασμα του Ολυμπιακού από το Κάουνας. Στο... δεύτερο τι θα συμβεί;

ΥΓ4. Σπουδαίος ο Σακίλ ΜακΚίσικ με 18 πόντους και μεγάλες φάσεις, για ακόμα ένα παιχνίδι. Λογικό που ο Ολυμπιακός θέλει να τον κρατήσει στο Λιμάνι και την επόμενη σεζόν!

ΥΓ5. Καμία συμφωνία του Κώστα Σλούκα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μην στέλνετε άλλες ερωτήσεις για αυτό παιδιά... 

Tags: