Ο Μπένετ είναι ακατάλληλος, κάθεται... αραχτός στην Αγγλία και βάζει «μπουρλότο» στο πρωτάθλημα

Μάνταλος και Μπένετ

i

© Intime

Ο Μπένετ είναι ακατάλληλος, κάθεται... αραχτός στην Αγγλία και βάζει «μπουρλότο» στο πρωτάθλημα

Βασίλης Μοιρώτσος 16:03 - 18.03.2023 / Ανανεώθηκε: 16:43 - 18.03.2023

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την αδιανόητη στάση του Μπένετ, ο οποίος δε νοιάζεται για το ποδόσφαιρο, δε νιώθει από Ελλάδα και είναι εντελώς ακατάλληλος για να βρίσκεται σε αυτή τη θέση.

Σήμερα είναι ο Ολυμπιακός και ο Βόλος, αύριο θα είναι ο Παναθηναϊκός, μεθαύριο η ΑΕΚ, μετά ο ΠΑΟΚ, μετά ο Άρης. Σε ένα πρωτάθλημα που δικαίως το αποκαλούμε ως το πιο συναρπαστικό που έχουμε δει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, σε ένα πρωτάθλημα που τέσσερις ομάδες το διεκδικούν και κάθε Κυριακή μπορεί τα δεδομένα να αλλάξουν, έρχεται ένας και μόνο άνθρωπος να του βάλει «μπουρλότο».

«Ο αρχιδιαιτητής κ. Μπένετ είναι απολύτως ανυποχώρητος, ότι μόνο σε δύο από τους τρεις αγώνες play-off θα ορίζονται ξένοι διαιτητές», μας ενημέρωσε με σημερινή της ανακοίνωση η ΚΕΔ, πιστοποιώντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως ο Άγγλος αρχιδιαιτητής είναι ακατάλληλος για τον ρόλο του. Δεν μπορεί να πιάσει το κλίμα των ημερών, δεν μπορεί να αφουγκραστεί την αγωνία εκατομμυρίων φιλάθλων που θα παρακολουθήσουν τα παιχνίδια περιμένοντας από τις ομάδες τους να φτάσουν στον τίτλο.

Βόλος: Ανακοίνωση με αναφορά σε... μαγειρέματα και αίτημα για αντικατάσταση Διαμαντόπουλου «αλλιώς θα υπάρξουν εξελίξεις»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:58 - 17.03.2023

Βόλος: Ανακοίνωση με αναφορά σε... μαγειρέματα και αίτημα για αντικατάσταση Διαμαντόπουλου «αλλιώς θα υπάρξουν εξελίξεις»

Αιχμηρή ήταν η νέα ανακοίνωση του Βόλου με αναφορά στον Στιβ Μπένετ και τον ορισμό του Διαμαντόπουλου στο ματς με τον Ολυμπιακό. Ο θεσσαλικός σύλλογος έκανε αναφορά σε... μαγειρέματα της ΚΕΔ και ζήτησε αλλαγή του διαιτητή της αναμέτρησης, αλλιώς υποστήριξε πως θα υπάρξουν εξελίξεις.

Και δεν μπορεί να το κάνει γιατί δεν έχει αντιληφθεί μετά από τόσο καιρό πως οι Έλληνες διαιτητές δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος τέτοιων αγώνων. Και όχι μόνο αυτό. Δεν μπορεί επίσης να καταλάβει πως ακόμα και αν οι Έλληνες διαιτητές που θα σφυρίξουν κάνουν ένα ανθρώπινο λάθος, κανείς δε θα τους πιστέψει. Ακόμα κι αν ο Έλληνας διαιτητής έχει όλα τα δίκια με το μέρος του, είναι τόσο καχύποπτο το κλίμα με τις ομάδες να είναι τόσο κοντά, που οι τόνοι θα φτάσουν σε άλλο επίπεδο. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου να μην το καταλαβαίνει.

Κι αν ο Μπένετ δεν το καταλαβαίνει, δεν μπορεί να μην υπάρχει ένας άνθρωπος σε όλη την ΚΕΔ και όλη την ΕΠΟ που να μην του εξηγήσει πως εδώ κάνει ένα «έγκλημα». Κατά του ποδοσφαίρου και κατά του πρωταθλήματος. Ο Μπένετ κάθεται... αραχτός στην Αγγλία, ακούει τα αιτήματα των ομάδων, όπως αυτό για ξένους διαιτητές σε όλα τα ματς των Play Offs και απλά τα απορρίπτει. Με το «έτσι θέλω». Χωρίς να ρωτήσει κανέναν, χωρίς να λογοδοτήσει σε κανέναν. Κάνει ακριβώς το ίδιο με τότε που όρισε στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ έναν Έλληνα διαιτητή και άρον - άρον πήρε πίσω την απόφασή του επειδή τον... μάλωσε ο Μπαλτάκος. Ας τον μαλώσει και τώρα για να αλλάξει τις αποφάσεις του.

Το πρωτάθλημα μπορεί να κριθεί σε ένα Παναθηναϊκός - Βόλος, σε ένα ΑΕΚ - Βόλος, σε ένα Ολυμπιακός - Βόλος. Και να το κρίνει Έλληνας διαιτητής. Και αν το κρίνει με λάθος, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Ο Μπένετ που έρχεται στην Ελλάδα μόνο για τουρισμό; Η ΕΠΟ που απορρίπτει αιτήματα των ομάδων; Ή τα media που δε βγάζουν... κιχ για τις ασυναρτησίες που κάνουν η ΕΠΟ και η ΚΕΔ για να μη χαλάσουν τις σχέσεις τους μαζί τους; Ας μη σηκώσουν αύριο - μεθαύριο τη... σημαία της επανάστασης, γιατί θα γελάει ο κόσμος μαζί τους.

Στιβ Μπένετ © Intime

Το πρωτάθλημα πλέον κρίνεται από μια κλωστή, από μια φάση, από ένα πέναλτι, ένα οφσάιντ, ένα μαρκάρισμα, ένα γκολ. Και το πρωτάθλημα δεν είναι μια απλή υπόθεση, ούτε η δεύτερη θέση η φετινή είναι μια απλή υπόθεση.

Αν ο Μπένετ, η ΚΕΔ, η ΕΠΟ και οι «yes man» που τους περιτριγυρίζουν θεωρούν πως πρόκειται για το παιχνίδι τους, καλό θα είναι να αναθεωρήσουν. Ή να πάψουν να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, γιατί είναι ακατάλληλοι γι' αυτό.

«Ο κ. Μπένετ θεωρεί ότι είναι αδύνατον να έρχονται τρεις ξένοι διαιτητές κάθε Κυριακή και Τετάρτη, λόγω των υποχρεώσεών τους στα εθνικά και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα», ήταν το επόμενο σκέλος της ενημέρωσης της ΚΕΔ, που μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει. Μας λέει δηλαδή ότι μπορεί να βρει δύο τριάδες διαιτητών, αλλά όχι τρεις! Είναι προφανές πως θεωρούν ότι απευθύνονται σε χαζούς. Και πως γράφουν τους συλλόγους εκεί που δεν πιάνει μελάνι, θεωρώντας το ποδόσφαιρο δικό τους.

Εκείνοι θα έχουν πλέον την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί και για οποιαδήποτε αλλοίωση αγώνων υπέρ της οποιαδήποτε ομάδας. Εκείνοι θα έχουν την ευθύνη αν το καλύτερο πρωτάθλημα όλων των εποχών καταλήξει σε παρωδία. Εκείνοι είναι οι μόνοι υπεύθυνοι που κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα και να το θυμόμαστε τελικά για τους λάθος λόγους.

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }