Με σημαδεμένη τράπουλα δεν παίζεις ή γυρίζεις το τραπέζι ανάποδα

Ο Γιάννης Αλαφούζος.

i

©intime

Με σημαδεμένη τράπουλα δεν παίζεις ή γυρίζεις το τραπέζι ανάποδα

Γιώργος Σακελλαρίου 11:39 - 18.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:51 - 18.05.2023

Ο Γιάννης Αλαφούζος με όσα δήλωσε δεν έκανε σοφότερο τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Η ενίσχυση του ρόστερ, όμως, θα στείλει το μήνυμα στους οπαδούς ότι θα παλεύει κάθε χρόνο μέχρι τέλους για τον τίτλο.

Ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε έπειτα από αρκετά χρόνια να μιλήσει.

Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού το έκανε σε ένα δικό του μέσο. Μία συνέντευξη Τύπου με συνεχόμενες ερωτήσεις, με περισσότερη διάρκεια, ενδεχομένως να οδηγούσε σε περισσότερες ατάκες. Να αποκάλυπτε περισσότερα και να έπειθε έτσι και περισσότερο κόσμο. Διότι σε κάθε περίπτωση, οι μεγαλομέτοχοι των ομάδων, γνωρίζουν πολλά περισσότερα κι από τους δημοσιογράφους κι από τους οπαδούς. Το σίγουρο είναι ότι δεν έγιναν σοφότεροι με όσα είπε ούτε οι ρεπόρτερ, ούτε οι οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Ο Αλαφούζος τόνισε ότι ορισμένοι παίκτες της ΑΕΚ είχαν covid και το πρόβλημα μεταδόθηκε στον Παναθηναϊκό. Μίλησε για τη διαιτησία του Νταμπάνοβιτς. Για τους «μεθυσμένους» Πολωνούς διαιτητές πριν το ΑΕΚ-Άρης. Κι αναφέρθηκε φυσικά και στην κοροϊδία της μίας μέρας αναβολής που δόθηκε πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μίλησε και για το ότι δεν υπάρχουν χρέη. Για το τελευταίο έκανε μεγάλη προσπάθεια και παρά τα δικά του λάθη, η αλήθεια είναι ότι έχει βάλει στην ΠΑΕ δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Ακόμα και πριν τον κορονοϊό, πριν αποφασίσει να αυξήσει το μπάτζετ, τα χρήματα που είχε βάλει ο Αλαφούζος στην ΠΑΕ από το 2012, ξεπερνούν αυτά της πολυμετοχικότητας.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Τι απ’ όλα αυτά που είπε, όμως, δεν τα συζητούσαν οι δημοσιογράφοι, δεν τα συζητούσαν οι οπαδοί τις προηγούμενες μέρες; Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε με επιστολή για τους «μεθυσμένους» Πολωνούς. Πήρε απαντήσεις; Πείστηκε από τον Μπένετ στις ερωτήσεις που έθεσε; Αντέδρασε με ανακοίνωση για τον Νταμπάνοβιτς. Ουσιαστικά δεν αντέδρασε για την κοροϊδία με τη μία μέρα αναβολή πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Επιπλέον, είπε ότι ο Γιοβάνοβιτς δεν ήθελε να κόψει την ορμή των παικτών του. Εκ του αποτελέσματος, πάντα καλώς ή κακώς με αυτό κρίνονται όλοι, φάνηκε ότι δεν υπήρχε ορμή. Κοντολογίς, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Οι πληροφορίες, άλλωστε, ανέφεραν ότι από τη Super League σκέφτηκαν την Κυριακή (Σάββατο 6/5 ορίστηκε το ματς για Δευτέρα 8/5) να το μεταφέρουν τελικά Τρίτη ή Τετάρτη. Λες κι έκαναν χάρη, όπως τόνιζαν οι «πράσινοι». Καμία χάρη δεν έκαναν. Δεν χρωστούσε ο Παναθηναϊκός. Του χρωστούσαν για θέμα υγείας. Τώρα, λοιπόν, μπορεί να πανηγύριζε «τριφύλλι».

Ο Αλαφούζος ως μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, σαφώς θα μπορούσε να ταράξει περισσότερο τα νερά. Να μιλήσει με ονόματα. Με αποδείξεις. Όπως αναφέραμε, αν ήταν «μεθυσμένοι» οι Πολωνοί. Ποιος έτρεξε να τα διαρρεύσει; Ποιοι συμμάχησαν για τη μία μόλις μέρα που δόθηκε αναβολή; Και γιατί δεν πίεσε ο Παναθηναϊκός τον Μαρινάκη να καθυστερήσει κι άλλο τη διεξαγωγή του ντέρμπι αιωνίων που έκρινε τον τίτλο; Ναι, οι ημερομηνίες πίεζαν. Αλλά με δεδομένες τις εκλογές, είχε την ευκαιρία ο σύλλογος να δημιουργήσει έναν πανικό. Δηλαδή, πιστεύει κανείς ότι Ολυμπιακός και ΑΕΚ δεν θα είχαν ξεσηκώσει τον κόσμο; Θα πει κάποιος «να κάνουμε ό,τι κι αυτοί;» Μα, όταν λέει ο Αλαφούζος ότι έκλεψαν τον Παναθηναϊκό, πως αντιμετωπίζει τους κλέφτες; «Αν μπουν κλέφτες, κάντε ότι κοιμάστε». Κάπως έτσι μοιάζει το σκηνικό.

Ναι, οι ημερομηνίες πίεζαν. Και; Ο Παναθηναϊκός στα προκριματικά θα βρει ομάδες μπροστά του, από Βέλγιο και Ουκρανία, που θα τελειώσουν τις υποχρεώσεις τους πρωτάθλημα 3 και 4 Ιουνίου… Επίσης, δεν ασχολείσαι με το αν αδικήθηκε ο Λεβαδειακός... Σε ματς με τον Παναιτωλικό, που όντως δόθηκε πέναλτι στην... παράταση. Αλλά δεν φώναξε καν ο Λεβαδειακός τότε. Που έπεσε μ' αυτή την ισοπαλία. Κι αφού όλοι ξέρουν τι θες να πεις για ομάδες δορυφόρους, κάνε το με ονόματα. Ξεκίνα την κάθαρση και θα έχεις κόσμο μαζί σου. Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Δύναμη ως σύλλογος έχεις, ισχυρός ως επιχειρηματίας είσαι, τι περιμένεις από την κυβέρνηση; Να τραβήξει αυτιά; Που είναι και φιλική για τον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού η νυν κυβέρνηση. Ποια και πότε το έκανε; 

Το αν θα είχε αποτέλεσμα μία πιο δυναμική αντίδραση του Παναθηναϊκού, είναι άγνωστο, σ’ αυτό το τοξικό πρωτάθλημα και γεμάτο παρασκήνιο, όπου οι αντίπαλοί του υπερτερούν. Αλλά θα έλεγε ότι το πάλεψε μέχρι εκεί που δεν πήγαινε. Και θα μετρούσε τη δύναμή του, που δεδομένα είναι τεράστια. Τώρα έδωσε την εντύπωση ότι απλά αποδέχθηκε τη μοίρα που οι αντίπαλοι σχεδίασαν γι’ αυτόν.

Ας δούμε ένα παράδειγμα: «Υπάρχουν εξαιρετικοί Έλληνες διαιτητές, αλλά όταν έχουν από πάνω τους ανθρώπους που θα τους κόψουν τα παιχνίδια… Τα παιχνίδια για έναν διαιτητή είναι η ζωή τους. Όταν τους λες ότι αν δεν σφυρίξεις με αυτόν τον τρόπο δεν θα σφυρίξεις ή δεν θα γίνεις διεθνής, τότε καταλαβαίνετε πως είναι συνθηκολογημένη η κατάσταση». Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Αλαφούζο. Οπότε τι κάνει ο Παναθηναϊκός γι’ αυτό; Είναι εξαιρετικοί, αλλά αν πιεστούν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους… Επηρεάζονται οι Έλληνες, αλλά είδαμε και τον Νταμπάνοβιτς.

Με ποιον θα έπαιζε ο Παναθηναϊκός στα προκριματικά του Champions League αν τελείωναν σήμερα τα πρωταθλήματα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:23 - 17.05.2023

Με ποιον θα έπαιζε ο Παναθηναϊκός στα προκριματικά του Champions League αν τελείωναν σήμερα τα πρωταθλήματα

Θρίλερ στο Βέλγιο με Αντβέρπ, Σεν Ζιλουάζ, Γκενκ για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού, κίνδυνος για το «τριφύλλι» να βρει στον δρόμο του τη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Καταλήγουμε στο ότι ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του και πως θα πάρει την ΕΠΟ, ποιος θα είναι αρχιδιαιτητής. Σε ένα παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα από άλλους ή δεν παίζεις ή παίζεις και χάνεις τα λεφτά σου. Είσαι πλήρως συνειδητοποιημένος.. Ή χάνεις τα λεφτά σου ή γυρίζεις το τραπέζι ανάποδα…

Το θέμα είναι τι γίνεται στο εξής. Ο Παναθηναϊκός θέλει ενίσχυση. Δεν είναι μυστικό. Θα ήθελε 4-5 ποιοτικούς παίκτες ακόμα κι αν το πρωτάθλημα βαφόταν πράσινο. Το πόσο ποιοτική θα είναι η ενίσχυση και πως θα προστατεύσει την επένδυσή του, θα δείξει και την επιμονή του να παλεύει κάθε χρόνο πλέον μέχρι τέλους για τον τίτλο.

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }