Η πιο πολύτιμη νίκη της σεζόν, ως την επόμενη!

Η πιο πολύτιμη νίκη της σεζόν, ως την επόμενη!

Χρήστος Τσάλτας 22:56 - 08.11.2023

Ήταν ένα παιχνίδι που η ΑΕΚ το είχε ανάγκη. Όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους, αλλά κυρίως για να πατήσει ακόμα πιο γερά στα πόδια της. Και κάθε μέρα που περνάει δείχνει πως γίνεται και ένα βήμα προς τα εμπρός. Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας.

Τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα πριν από το τζάμπολ του αγώνα. Και έγιναν ακόμα πιο ξεκάθαρα όταν η Ντινάμο Σάσαρι επικρατούσε της Λούντβιγκσμουργκ, μέσα στη Γερμανία. Μια ενδεχόμενη ήττα στην Πολωνία θα έβαλε σε μπελάδες την ΑΕΚ, παρά το γεγονός πως θα ήταν πάνω και από Ιταλούς και από Γερμανούς.

Στη Netto Arena όμως οι παίκτες του Ζοάν Πλάθα δεν ήταν διατεθειμένοι να κάνουν δώρα. Ούτε όταν ακόμα βρέθηκαν να κυνηγούν στο ξεκίνημα του αγώνα, ούτε όταν η Κινγκ Στσέτσιν προσπάθησε να πλησιάσει στο σκορ. Η ΑΕΚ έμεινε στο πλάνο της και για πρώτη φορά ήταν σταθερή στη μεγαλύτερη διάρκεια του 40λεπτου.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως ο Ζοάν Πλάθα δεν κάλεσε κανένα από τα 8 τάιμ άουτ που δικαιούνταν. Ακόμα και σε στιγμές στην πρώτη περίοδο που τα σουτ του Τόνι Μέιερ έβαζαν άλυτους γρίφους στην άμυνα της ΑΕΚ. Ο Ισπανός όμως είναι αποφασισμένος να χτίσει την ομάδα με τις δικές του αρχές και να μην παρεκλίνει κατ' ελάχιστο. Η Ένωση θα ζήσει και θα πεθάνει με το up tempo παιχνίδι, το οποίο σιγά σιγά αφομοιώνουν άπαντες.

Στην Πολωνία κατάφερε να πάρει το παιχνίδι γιατί βρήκε μεγάλα σουτ όταν οι αντίπαλοί της προσπάθησαν να πάρουν το μομέντουμ. Ο Τσέισον Ραντλ συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την παρουσία του, ο Τζόρνταν ΜακΡέι στο τελευταίο 3λεπτο ήταν ηγέτης, ενώ ο Τζάστιν Τίλμαν συνέχισε να είναι αποτελεσματικός και να κάνει τη δουλειά... under the radar.

Που αυτή είναι και η πιο όμορφη συνθήκη για μια ομάδα γεμάτη λύσεις. Άλλωστε στο παιχνίδι της Τετάρτης έκανε σημαντικό step up και ο Μπεν ΜάκΛεμορ, χαρίζοντας θέαμα.

Ο παίκτης που αξίζει πολλά credits ωστόσο είναι ο Ζώης Καράμπελας. Ένας παίκτης που ήρθε αρχικά για να έχει περιορισμένο ρόλο, όμως ο Πλάθα βλέπει στοιχεία στο παιχνίδι του που «κουμπώνουν» πάνω στη δική του φιλοσοφία. Το γεγονός πως τον ξεκίνησε στην πεντάδα και του έδωσε αρκετό χρόνο στο δεύτερο μέρος αποδεικνύει πως ο Καράμπελας αφήνει ικανοποιημένο τον προπονητή του, παίζοντας με ενέργεια και ένταση σε όλα τα μήκη και πλάτη του παρκέ. Κάτι που θέλει να βλέπει ο Πλάθα συνεχώς.

Το γεγονός δε πως η ΑΕΚ κέρδισε σε μια βραδιά που ο Κουζμίνσκας ήταν μακριά από τον καλό εαυτό του αποδεικνύει πως το γκρουπ αποκτά χαρακτήρα και έχει τις λύσεις να καλύψει την κακή βραδιά ενός τόσο κομβικού παίκτη. Ειδικά όταν βγαίνουν μπροστά παίκτες σαν τον Καράμπελα, τον Κουζέλογλου και τον Χατζηδάκη.

Η νίκη αυτή ήταν πολύ σημαντική γιατί το παιχνίδι στην Πολωνία ήταν ένα μεγάλο «πρέπει» για την Ένωση. Πήγε στη Netto Arena με τον χαρακτήρα του φαβορί και τον επιβεβαίωσε. Κερδίζοντας με τρίτο διαφορετικό τρόπο στο φετινό BCL!