Πισωγύρισμα που απαιτεί αντίδραση

Τζόρνταν ΜακΡέι

Πισωγύρισμα που απαιτεί αντίδραση

Χρήστος Τσάλτας 15:09 - 30.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:09 - 30.10.2023

Η ΑΕΚ Betsson είχε τη φόρα των τελευταίων αγώνων, όμως απέναντι στον Άρη δεν μπόρεσε να παρουσιάσει κανένα θετικό κομμάτι του παιχνιδιού της, σε μια εμφάνιση που αποτελεί πισωγύρισμα. Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας.

Η αποστολή της AEK Betsson στο Αλεξάνδρειο ήταν εξ αρχής πάρα πολύ επικίνδυνη. Η Ένωση είχε να αντιμετωπίσει μια πολύ φορμαρισμένη ομάδα, που μετρούσε 4 διαδοχικές νίκες σε Basket League και EuroCup και στην έδρα της παραδοσιακά αντλεί ακόμα περισσότερη ώθηση και δύναμη. Η αύρα του Παλέ «μίλησε» και πάλι, για να έρθει τρίτη διαδοχική ήττα στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Από την εποχή που η Ένωση μετακόμισε στο κλειστό των Λιοσίων, τη σεζόν 2021-22, από τη Θεσσαλονίκη δεν περνάει. Και στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής δεν πέρασε γιατί, όπως είπε και ο Ζοάν Πλάθα, δεν άξιζε να πάρει κάτι παραπάνω. Ο Άρης ήταν καλύτερος, ήταν πιο σκληρός και πιο... μέσα στο πνεύμα του αγώνα και πήρε το αποτέλεσμα.

Παρά την κακή εμφάνισή της, την χειρότερη στην φετινή σεζόν, η ΑΕΚ Betsson είχε ευκαιρίες να πλησιάσει και να μείνει μέσα στο παιχνίδι ως το τέλος. Το τρίποντο του Νετζήπογλου ήταν κομβικό. Στο 68-57 υπήρχε μια τελευταία ευκαιρία να μπει και πάλι η ομάδα μέσα στο παιχνίδι, όμως το σουτ δεν μπήκε και ο γάμος... σχόλασε.

Επιθετικά το παιχνίδι της ΑΕΚ ήταν το χειρότερο φέτος. Όχι μόνο γιατί σκόραρε 64 πόντους, αλλά γιατί η επίθεση ήταν στατική σε όλο το 40λεπτο. Σε μια πολύ δύσκολη έδρα οι παίκτες του Πλάθα δεν μπόρεσαν να πάνε τον ρυθμό εκεί που ήθελαν και είναι χαρακτηριστικό πως κυνηγούσαν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Σε κανένα σημείο του αγώνα εξάλλου δεν πήρε προβάδισμα.

Όλοι στέκονται -δικαίως- στις βολές, αλλά και τα 5/24 τρίποντα αποτελούν συνθήκη αγώνα. Διότι οι κλασσικοί παίκτες της ομάδας που βρίσκουν τον δρόμο για το καλάθι από την περιφέρεια, όπως ο ΜάκΛεμορ, ο Ραντλ δεν έδωσαν λύσεις. Με 5 τρίποντα δεν μπορείς να κερδίσεις στο Αλεξάνδρειο τον Άρη σε όσο κακή κατάσταση κι αν είναι.

Ο Τολιόπουλος ήταν το σημείο αναφοράς του, ο Μπάνκστον όμως ήταν αυτός που λειτούργησε σαν game changer. Η ενέργειά του και το παιχνίδι του στο τρανζίσιον άλλαξαν τις ισορροπίες με την άμυνα της Ένωσης να βρίσκει έναν ακόμα πονοκέφαλο στο πρόσωπο του Αμερικανού σέντερ.

Πλέον το ρεκόρ της ΑΕΚ Betsson στην Basket League βρίσκεται στο 1-3. Το ρεκόρ σαν αριθμός δεν σημαίνει πολλά σε αυτή τη φάση της σεζόν, η εικόνα όμως αποτέλεσε πισωγύρισμα, ειδικά μετά τις μεγάλες νίκες στο BCL και την σπουδαία ανατροπή με την Ντινάμο Σάσαρι. Και αυτό είναι που μένει από τον αγώνα της Θεσσαλονίκης.

ΥΓ. Το physical game στο Αλεξάνδρειο είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Ο Άρης έχει σκληρή έδρα που πολλές φορές στα 3 φάουλ σφυρίζεται το 1. Κάτι που συνέβη στην τρίτη περίοδο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

ΥΓ1. Οι 17/34 βολές αποτελούν σημείο αναφοράς του παιχνιδιού. Τι αποτυπώνει το 50% από τη γραμμή; Πως η συγκέντρωση ήταν υπό του μηδενός σε όλο το 40λεπτο.

ΥΓ2, Η δύσκολη εβδομάδα των ταξιδιών φεύγει και η ΑΕΚ Betsson θα έχει τις επιστροφές των Κουζμίνσκας και Καμπενγκέλε, με τον δεύτερο να ανεβάζει σταδιακά στροφές, ενώ ο πρώτος αναμένεται να επιστρέψει άμεσα σε ρυθμό προπονήσεων. Η απουσία του «Κουζ» αλλωστε ήταν κάτι παραπάνω από φανερή.