Αντικρουόμενες εμφανίσεις, ίδιο αποτέλεσμα, μια μεγάλη διαφορά...

Αντικρουόμενες εμφανίσεις, ίδιο αποτέλεσμα, μια μεγάλη διαφορά...

Ηλίας Λαλιώτης 00:24 - 06.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:25 - 06.12.2023

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έχασε στις λεπτομέρειες δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι, με εντελώς διαφορετική εικόνα, ανάλογο κλείσιμο στον αγώνα και έναν καθοριστικό παράγοντα σε σχέση με τους εντός έδρας αγώνες.

Στο Βελιγράδια ο Παναθηναϊκός βρήκε μια -πιο πλήρη από ποτέ- Παρτιζάν, έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ για 38 λεπτά, αλλά στο τέλος τα έκανε όλα λάθος και έχασε ένα δικό του παιχνίδι στην παράταση. Στην Κωνσταντινούπολη η ομάδα του Εργκίν Αταμάν βρήκε απέναντί της μια αποδεκατισμένη Αναντολού Εφές, ήταν αδικαιολόγητα χαλαρός και με κακές επιλογές, αλλά στο τέλος έδειχνε ικανός να φύγει -έστω κι έτσι- νικητής. Όμως και πάλι στο τελευταίο δίλεπτο έχασε το προβάδισμα που είχε (65-68) και ηττήθηκε.

Διαφορετικές εμφανίσεις, ίδιο αποτελέσμα και κοινό κλείσιμο των αγώνων. Είναι λογικό πως μια τόσο νέα ομάδα θα έχει μεταπτώσεις στην απόδοσή της. Ειδικά όταν στο πίσω μέρος του μυαλού της νομίζει πως εύκολα ή δύσκολα θα τα καταφέρει, βασισμένη στα προβλήματα του αντιπάλου. Γιατί μόνο έτσι εξηγείται ο τρόπος που μπήκε στο παρκέ και μέσα σε 4 λεπτά βρέθηκε να χάνει με 10 πόντους διαφορά και να δίνει αυτοπεποίθηση στους παίκτες της Εφές, αντί να τους «σκοτώσει» ψυχολογικά. Όπως και το γεγονός ότι τέλειωσε το ματς με 16 συνολικά λάθη και 19 χαμένα ριμπάουντ.

Την ώρα που ψάχνει να βελτιώσει τις συνεργασίες της μέσα στο παρκέ και να βρει ακόμα περισσότερη χημεία, ένα μεγάλο στοίχημα είναι να χτίσει και χαρακτήρα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που προκύπτει από τα δύο τελευταία παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός δεν τον έδειξε στα κρίσιμα σημεία και μοιραία ηττήθηκε. Θα μου πείτε γιατί όμως στο ΟΑΚΑ είχε δείξει άλλη εικόνα το προηγούμενο διάστημα. Μα γιατί αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μέχρι στιγμή που χρήζει αλλαγής. Διαχρονικά το σπίτι των πράσινων έδινε άλλη ενέργεια. Το ζητούμενο για μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί είναι να βρει αυτόν τον χαρακτήρα και αγωνιστικά στα εκτός έδρας.

Τους παίκτες τους διαθέτει. Ο Κώστας Σλούκας και ο Κέντρικ Ναν έχουν τη στόφα του ηγέτη. Χρειάζονται όμως κι αυτοί χρόνο για να λειτουργήσουν μέσα στο σύνολο. Μόνος του δεν μπορεί κανείς σε αυτό το επίπεδο να κάνει τη διαφορά, αν όλοι δεν είναι συντονισμένοι αρμονικά.

Φυσικά, δεν νοείται να έρθει η... καταστροφή για δύο σερί ήττες, όσο κι αν το πρόγραμμα μοιάζει απειλητικό στη συνέχεια (Ρεάλ εντός και Βιλερμπάν, Μονακό και Αρμάνι εκτός). Αποτελούν, όμως, μεγάλες χαμένες ευκαιρίες οι δύο τελευταίες αναμετρήσεις και στο τέλος ίσως μετρήσουν...

ΥΓ. Και μόνο ότι ο Παναθηναϊκός με τον Ράντοβιτς μετράει 17 ήττες στις 18 τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις που τον σφύριξε λέει πολλά για τις αποφάσεις του στο τέλος του αγώνα...

Sportal Euroleague Show με Αναντολού Έφες - Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης