Αυτόν τον ΠΑΟΚ δεν πρέπει να τον ξεγράψει κανείς
i

ΠΑΟΚ Πανηγυρισμοί/intime

Αυτόν τον ΠΑΟΚ δεν πρέπει να τον ξεγράψει κανείς

Μάνος Τσαλγατίδης 23:33 - 22.01.2023 / Ανανεώθηκε: 23:40 - 22.01.2023

O Δικέφαλος απέδειξε πως παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και πως πλέον κοιτάζει ψηλά. Γράφει ο Μάνος Τσαλγατίδης.

«Τι ήταν αυτό που ζήσαμε στη Λεωφόρο» αναρωτιέται αρκετός κόσμος. Άλλοι ρητορικά και άλλοι νορμάλ. Αυτό που ζήσαμε όσοι ήμαστε εκεί και όσοι το παρακολούθησαν από τους τηλεοπτικούς δέκτες τους ήταν ο ΠΑΟΚ που ετοίμαζε τόσο καιρό ο Ράζβαν Λουτσέσκου. Μία ομάδα με τρεξίματα, με σύγχρονη τακτική προσέγγιση και λυσσαλέο πρέσινγκ στον αντίπαλο.

Η αλήθεια είναι πως ο Δικέφαλος πλέον παίζει το καλύτερο, το πιο σύγχρονο, το πιο εντυπωσιακό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στο γήπεδο της Λεωφόρου. Εκεί που ο ΠΑΟΚ στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα έκανε πραγματικά ό.τι ήθελε τον Παναθηναϊκό, που ακόμα και όταν είχε τη μπάλα στα πόδια του ήταν τόσο σαστισμένος από αυτό που αντιμετώπιζε, που δεν μπορούσε να διαχειριστεί την όλη κατάσταση.

Ο ΠΑΟΚ «σόκαρε» τη Λεωφόρο και φώναξε ότι πάει για πρωτάθλημα (0-3)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:20 - 22.01.2023

Ο ΠΑΟΚ «σόκαρε» τη Λεωφόρο και φώναξε ότι πάει για πρωτάθλημα (0-3)

Ο ΠΑΟΚ έστησε πάρτι στη Λεωφόρο, διέλυσε τον απογοητευτικό Παναθηναϊκός με 3-0 και τον νίκησε για δεύτερη φορά σε τέσσερις ημέρες. Ο Ρούμπεν με αυτογκόλ το 0-1, σκόραραν οι Κωνσταντέλιας και Ζίβκοβιτς, είχε δοκάρι ο Ολιβέιρα.

Δεν νομίζω πως όποιος παρακολουθεί την πορεία της ομάδας των «ασπρόμαυρων» έπεσε από τα σύννεφα με την απόδοση της. Ήταν κάτι που χτιζόταν συνεχώς από τον προπονητή και το γκρουπ. Πλέον όλα τα κομμάτια έχουν κουμπώσει αρμονικά στο παζλ και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιο είναι το ταβάνι αυτής της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ (που έχει ακόμα ελλείψεις) με τη διεύρυνση του ρόστερ του εκ των έσω (παραδείγματα είναι οι Κωνσταντέλιας, Ράφα και Σάστρε) δημιούργησε ένα σύνολο με ποιότητα, φαντασία, ένταση και πλέον και πάθος.

Η τελευταία που θυμάμαι τον ΠΑΟΚ τόσο αγκρέσιβ, με τέτοιο ρυθμό, τέτοιο πάθος και τέτοια ένταση στις διεκδικήσεις είναι στον τελικό με την ΑΕΚ, μετά την κλοπή του πρωταθλήματος και από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και έπειτα τη χρονιά του νταμπλ. Πολλά έχουν αλλάξει σε αυτή την ομάδα, που από μονάδες έγινε ομάδα, μετά έγινε γκρουπ και σιγά-σιγά γίνεται οικογένεια. Πλέον, το μόνο σίγουρο είναι ένα... αυτόν τον ΠΑΟΚ δεν μπορεί να τον ξεγράψει κανείς.

Για το τέλος άφησα το φαινόμενο Κωνσταντέλια. Ο μεσοεπιθετικός του Δικεφάλου για εμένα είναι ό,τι καλύτερο έχει βγάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τον Χατζηπαναγή. Είμαστε τυχεροί που τον βλέπουμε να κάνει αυτά που κάνει στα ελληνικά γήπεδα. Και πιστέψτε με ακόμα δεν τον έχουμε δει στο 100%. Ο Κωνσταντέλιας είναι ένα ταλέντο υψηλού επιπέδου, από αυτά που γεννιούνται για να μαγέψουν τον κόσμο. Θα έλεγε κανείς πως θα πρέπει να κόβουν εισιτήρια φίλοι και αντίπαλοι μόνο και μόνο για να τον βλέπουν να παίζει μπάλα.

Tags: