Εμφάνιση… Black Friday, ας είναι καλά ο Φορτούνης!

Ο Κώστας Φορτούνης

i

© Intime

Εμφάνιση… Black Friday, ας είναι καλά ο Φορτούνης!

Ο Διονύσης Βερβελές αναλύει στο blog του την κακή εικόνα του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναιτωλικό στο άδειο Καραϊσκάκη…

Την έβγαλε την… υποχρέωση ο Ολυμπιακός, νικώντας 3-1 τον Παναιτωλικό, σε ένα ματς που φυσικά θα ξεχαστεί το συντομότερο. Όχι τίποτε άλλο, γλίτωσε και ο κόσμος την ταλαιπωρία με τη βροχή, τον αέρα και την κίνηση που είχε η Αττική λόγω της Black Friday. Ο Μαρτίνεθ λέει έμεινε ικανοποιημένος από την αντίδραση της ομάδας του και τη νίκη.

 Ναι, αλλά πάλι καλά που απέναντί του είχε τον Παναιτωλικό των προβλημάτων και όχι μια πιο έτοιμη ομάδα θα προσθέσω εγώ. Πλέον είναι ξεκάθαρο, πως ο Ολυμπιακός από διακοπή του πρωταθλήματος, δεν… επιστρέφει. Ναι, νίκησε, δεν θα τα βάψει… μαύρα, αλλά η εικόνα ήταν κακή. Μια ομάδα που είχε προβλήματα και που θα έχει. Τι να κάνουμε, Φρέιρε και Πορόζο δεν μπορούν, ο Ρέτσος ήταν τιμωρημένος, έτσι είδαμε τον Μπιανκόν στο πλευρό του Ντόη

Ο Ροντινέι δεν μπορούσε να βγάλει σέντρα αλλά είχε διάθεση, ο Κίνι για ένα ακόμη ματς κακός ακόμη και ως λύση. Στα χαφ Έσε και Καμαρά μάλλον σκέφτονταν το τρέξιμο που έχουν να ρίξουν την Πέμπτη στο Φράιμπουργκ. Ο Μπιέλ ήθελε, αλλά όταν χάνει μπάλα κοιτάζει και κάπως έτσι ήρθε το 0-1 του Παναιτωλικού. Ο Μαρτίνεθ έμεινε ικανοποιημένος από την αντίδραση. Ε, ναι. Αν χάνεις 0-1 στο 13’ και είσαι 1-1 στο 17’ και 2-1 στο 40’, μπορείς να λες ότι είσαι. Η εικόνα, όμως, δεν έπειθε. 

Ένας Ολυμπιακός ασύνδετος. Προφανώς έστειλε μήνυμα στον Ποντένσε για τη μανούρα στην Τρίπολη αφήνοντάς τον στον πάγκο, έβαλε βασικό τον Μασούρα που είχε την κούραση από δύο ματς με Νέα Ζηλανδία και Γαλλία με την εθνική ομάδα. Ο Γιόβετιτς δεν τροφοδοτήθηκε και σου έδινε την εντύπωση πως περισσότερο έτρεχε χωρίς… λόγο κι ευτυχώς, ο ποιοτικότερος ποδοσφαιριστής του γηπέδου, αποφάσισε να «καθαρίσει». Δεν είναι μόνο η γκολάρα που έβαλε ο Φορτούνης.

Στο 1-1 αυτός πασάρει στον Έσε που σουτάρει, στο 3-1 αυτός ανοίγει το παιχνίδι στον Μασούρα που σκοράρει. Ευχάριστο μήνυμα τουλάχιστον, να βλέπεις τον Ελ Κααμπί να σκοράρει, που είχε να το κάνει από Σεπτέμβρη μήνα. Ο Φορτούνης ήταν «όλα τα λεφτά», γιατί έδειχνε και διάθεση. Ναι, είχε και λάθη, αλλά σε σύγκριση με τους υπολοίπους, έδειχνε πως το μεροκάματο ήθελε να το βγάλει στο γήπεδο και όχι με αναρτήσεις στα social για τις διακοπές της τριήμερης άδειας.

Μεγάλη ιστορία και αυτή, τρέχουν με το παραμικρό οι «ερυθρόλευκοι» στο εξωτερικό και μετά τη διακοπή, δυσκολεύεται κανείς να αναγνωρίσει αν αυτός που μπαίνει στο γήπεδο είναι ο Ολυμπιακός. Η δουλειά έγινε, ήρθε το τρίποντο, αλλά η συνέχεια θα είναι ζόρικη. Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ο Παναθηναϊκός θα γκελάρει στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Το βασικότερο, όμως, τώρα για την ομάδα του Μαρτίνεθ, είναι να βρει τις λύσεις και στη συνέχεια να δείξει άλλο πρόσωπο. 

Ούτε στην Τρίπολη ήταν καλός, πάλι εκεί «καθάρισε» ο Φορτούνης. Η ομάδα δείχνει εξαρτημένη από την παρουσία του πλέον, αλλά πρέπει να ‘χει και εναλλακτικό πλάνο. Την Πέμπτη υπάρχει δύσκολο ματς. Για την ιστορία, το… καφενείο που έβλεπαν ορισμένοι την Μπάτσκα Τόπολα, έριξε μια τεσσάρα στην Παρτιζάν μέσα στο Βελιγράδι το βράδυ του Σαββάτου! .

Η διαδρομή του Ολυμπιακού θα είναι δύσκολη και στην Ελλάδα. Βόλος, Πανσερραϊκός, Περιστέρι, Λαμία, θα δούμε τι θα γίνει με το Κύπελλο και αν θα γίνει… Ο Ολυμπιακός που είδα κόντρα στον Παναιτωλικό, δεν ξέρω πως θα κάνει το απόλυτο σε αυτά τα ματς. Και αν στα κεκλεισμένων παρουσιάζει μια προβληματική εικόνα, όπως με Παναιτωλικό, αλλά και Πανσερραϊκό, θυμίζω πως σε άδειο γήπεδο θα παίξει και με την ΑΕΚ στις αρχές του 2024. 

Πλησίασε τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός, στο κατόπι τους και ο ΠΑΟΚ: Η βαθμολογία της Stoiximan Super League μετά τα παιχνίδια του Σαββάτου
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:24 - 25.11.2023

Πλησίασε τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός, στο κατόπι τους και ο ΠΑΟΚ: Η βαθμολογία της Stoiximan Super League μετά τα παιχνίδια του Σαββάτου

Ο Ολυμπιακός πλησίασε στον έναν βαθμό τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, έχοντας ματς περισσότερο, Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ μείωσε επίσης τη διαφορά από την κορυφή, μετά το 5-0 κόντρα στον Πανσερραϊκό. Δείτε τη βαθμολογία της Stoiximan Super League.

Ο Μαρτίνεθ πρέπει να βρει λύσεις και να επαναφέρει την ομάδα του. Το μυαλό κόντρα στους Αγρινιώτες ήταν αλλού, η εμφάνιση είχε… εκπτώσεις αλά Black Friday αλλά η συνέχεια θα είναι ζόρικη. Και όπως λένε, όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη, οι ζόρικοι συνεχίζουν. Για να δούμε…