Story, like, Instagram και αναζητείται ίχνος ντροπής!

Ποντένσε

i

© Intime

Story, like, Instagram και αναζητείται ίχνος ντροπής!

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έμειναν στο 2023 λογικά, γιατί στη Λαμία δεν εμφανίστηκαν! Ο Διονύσης Βερβελές αναλύει στο blog του στο Sportal…

«Βράζει» ο κόσμος του Ολυμπιακού και πως να μην βράζει; Κλείνει το 2023 με το 0-0 στο Περιστέρι. Το ζήτημα των παικτών στο Ρέντη, ήταν πόσες ημέρες άδεια θα πάρουν. Αν θα είναι πέντε ή έξι. Η διοίκηση προφανώς κι έχει παραδεχθεί τα λάθη του καλοκαιριού, άστοχες επιλογές κι έτσι εξηγείται ότι Πρωτοχρονιά είχε φέρει ήδη στην Ελλάδα δύο παίκτες. Σέντερ φορ και εξτρέμ.

Μόνο που δεν έχει έρθει ακόμη παίκτης, εκεί που η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Παίκτες για την ακρίβεια. Και στόπερ και μέσος, γιατί όποιος νομίζει ότι μπορεί να συνεχιστεί έτσι αυτή η κατάσταση, μάλλον είναι μακριά νυχτωμένος.

Για ορισμένους η ζωή είναι ωραία. Παίρνουν εκατομμύρια ευρώ, πληρώνονται στην ώρα τους, ζουν για τα social media. Να μπει κανά story με… καυλάντα (συγνώμη για τη λέξη, αλλά έτσι είναι), να μαζέψουν τα χιλιάδες like, να δουν τι κάνουν οι… άλλοι και κατά τα άλλα, αναζητείται ίχνος ντροπής για την εικόνα που εμφάνισε ο Ολυμπιακός στη Λαμία

Για την ακρίβεια, την εικόνα που δεν… εμφάνισε. Έγραψα και στο live εδώ στο Sportal. Έβλεπα πάνω αριστερά την οθόνη να γράφει LAM-OLY 1-0 και απορούσα, αν αυτό το OLY ήταν ο… ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Ήταν, στο φύλλο αγώνα, γιατί ο μόνος που φάνηκε πως ταξίδεψε στη Λαμία, ήταν ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης

Αν δεν ήταν αυτός, κάλλιστα το κοντέρ θα μπορούσε να γράψει 3-0, άντε 3-1 να σημειώσω λόγω του πέναλτι του Φορτούνη. Ξανά μοιραίος σε ματς με τη Λαμία για την ιστορία, κάποτε στον αποκλεισμό από το Κύπελλο, τώρα στην πρώτη ήττα από αυτή την ομάδα! «13 στα 13» είχε ο Ολυμπιακός με τη Λαμία, αλλά για… καλή χρονιά, έπρεπε να καταγράψει και αυτό το αρνητικό ρεκόρ! 

Η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική και προφανώς ευθύνη φέρει και ο Καρβαλιάλ. Καλή η θεωρία που μαθαίνουμε από το Ρέντη, οι βλέψεις, κάποια λόγια του, αλλά εγώ είδα στο γήπεδο να μπαίνει μία ομάδα, η Λαμία. Η άλλη, ήταν λες και είχε κατέβει από κανά πούλμαν, λες και μαζεύτηκε από δύο-τρία κλαμπ και τους είπαν «πρέπει να βγάλετε αυτή την υποχρέωση…».

Ο κόσμος αγωνιά και πικραίνεται γιατί αγαπά την ομάδα, γιατί δεν μπορεί να πάει γήπεδο, γιατί το ποδόσφαιρο, ο αθλητισμός, είναι μια διαφυγή του. Χίλια δίκια έχει να «βράζει» με αυτή τη ντροπιαστική εικόνα στη Λαμία. Μια απέραντη θλίψη, με την ομάδα να αδυνατεί να σκοράρει για δεύτερο συνεχόμενο ματς! Και αν προσθέσω και το ματς με τον Πανσερραϊκό, ένα γκολ σε τρία ματς και αυτό από πέναλτι. Τώρα, δεν μπόρεσε ούτε από το πέναλτι! 

Ο Καρβαλιάλ έκανε νωρίς μία αλλαγή, βάζοντας ένα παιδί που ήρθε… προχθές, τον Ναβάρο, αντί του Γιόβετιτς. Λες κι έφταιγε ο Μαυροβούνιος για το χάλι της ομάδας, λες και οι άλλοι λειτουργούσαν μια χαρά. Βλέπει τον συμπατριώτη του Καρβάλιο πιο μπροστά από τον Αλεξανδρόπουλο που έπαιρνε χρόνο μέχρι να αναλάβει και ξαφνικά, είναι λες και δεν τον θέλει. Αν ήθελε να τα βάλει με κάποιον θα μπορούσε να το κάνει με τον απαράδεκτο Καμαρά. Είχε και δύο ημέρες εξτρά άδεια ο Καμαρά στη Γουινέα και επέστρεψε… πανέτοιμος και αφοσιωμένος. Προφανώς και ειρωνεύομαι, νομίζω πως είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο Ολυμπιακός θα πάρει δύο μέσους και όχι έναν. 

Οι δύο στόπερ θα πρέπει να έρθουν το συντομότερο, αλλά αν ο ένας δεν είναι έμπειρος, να το λέει η καρδούλα του, δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει η κατάσταση. Τώρα, να αναλύσεις στον Ροντινέι ότι υπάρχει και η άμυνα για το δεξί μπακ,  θέλει και το χρόνο του. Ας το αφήσω καλύτερα για την ώρα…

Ο Ολυμπιακός χάνει σημαντικό έδαφος, όχι μόνο για τον τίτλο, αλλά γιατί βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο κίνδυνο. Στο δεύτερο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, αν δεν έχει καταφέρει να πάρει μεγάλες νίκες στο πρωτάθλημα (όπως την Κυριακή με την ΑΕΚ) και να αποκλείσει τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο, θα έχει και την Φερεντσβάρος για το Europa Conference League. Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι 22 Φλεβάρη κινδυνεύει να έχει χάσει όλη τη σεζόν, τότε ας δει κάτι… άλλο. Και προφανώς απευθύνομαι και σε παίκτες που μάλλον νομίζουν ότι η ζωή θα συνεχιστεί με story, like και τη… ζωή των άλλων.

Καρβαλιάλ: «Δεν παίξαμε σαν Ολυμπιακός, το χειρότερο παιχνίδι από όσο καιρό είμαι στην ομάδα»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:33 - 03.01.2024

Καρβαλιάλ: «Δεν παίξαμε σαν Ολυμπιακός, το χειρότερο παιχνίδι από όσο καιρό είμαι στην ομάδα»

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ μίλησε μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τη Λαμία (1-0), τονίζοντας πως αυτό ήταν το χειρότερο παιχνίδι της ομάδας του όσο καιρό βρίσκεται στον πάγκο.

Ο κόσμος αυτή τη στιγμή, στέκεται και στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Οι αλλαγές προπονητών, πολλές. Παικτών, περισσότερες. Ο προγραμματισμός του καλοκαιριού έχει πάει στράφι. Δείχνει αποφασισμένος να ρίξει εκατομμύρια και να φέρει παίκτες, αλλά θα προλάβουν; Άλλο ζήτημα αυτό. Νομίζω πως αυτό που ενοχλεί περισσότερο αυτή τη στιγμή τον κόσμο, είναι η έλλειψη πάθους, ένα… νεύρο που δεν βλέπει από τους παίκτες. 

Προφανώς και δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι ο Ολυμπιακός θα πάει… σε πλάνο τριετίας με τον Καρβαλιάλ στον πάγκο του, δεν μου βγαίνει, συγνώμη που είμαι ειλικρινής με το πως νιώθω. Η ψυχή του κόσμου του Ολυμπιακού πονάει με τέτοια εικόνα, «βράζει»,  θα ξεφύγει και στα social media ίσως γιατί δεν μπορεί να διαχειριστεί την πικρία του, τον πόνο του, την στεναχώρια του. 

Φαντάζομαι, όμως, πως το ίδιο έξαλλος θα ήταν και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού βλέποντας αυτή την εικόνα όσων εμφανίστηκαν στο ματς με τη Λαμία. Μόνο που αυτός και οι συνεργάτες του έχουν το βαρύ φορτίο να αλλάξουν αυτό, να βρουν τον τρόπο…  Και αυτό, είναι πιο δύσκολο από το να γράψεις ένα blog όπως εγώ εδώ ή ένα σχόλιο στα social media. 

Ότι κάποιοι παίκτες δεν έχουν επαφή με το περιβάλλον πάντως, δεν αλλάζει. Όπως νομίζω καλύτερη επαφή με την πραγματικότητα θα πρέπει να αποκτήσει και ο Καρβαλιάλ. Κατά τα άλλα, μας μάρανε να μην ανακοινώνει αποστολή λες και… κρύβει τα πλάνα από τον κάθε Βόκολο. Κάτι που έκανε και ο Μαρτίνεθ, νέα ομάδα… Πως θα μπει η ομάδα στο γήπεδο και να γυαλίζει το μάτι των παικτών, δεν το έχουμε δει ακόμη. Το αναμένουμε… 

Σας εύχομαι καλή χρονιά με υγεία πάνω από όλα. Και όπως λέω και γράφω, αν κάτι σας χαλάει, πάμε… αλλού. Δεν αξίζει να «σκάσετε» για κάποιους που έχουν λύσει όλα τους τα… προβλήματα.