Φώναξε «Hala Olympiacos» και πάει στο Άμπου Ντάμπι με... ένα όνειρο τρελό

Φώναξε «Hala Olympiacos» και πάει στο Άμπου Ντάμπι με... ένα όνειρο τρελό

Ο Παναγιώτης Ραμαντάνης γράφει για το σπουδαίο διπλό-πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Ρεάλ Μαδρίτης, το εισιτήριο για το Άμπου Ντάμπι και το τέταρτο διαδοχικό Final Four, αλλά και αυτούς που βγήκαν... μπροστά, σε ένα άκρως απαιτητικό ματς.

Αποστολή εξετελέσθη για τον Ολυμπιακό στη Μαδρίτη. Η ομάδα πήγε με στόχο να πάρει μία νίκη και το κατάφερε στο game 4 της σειράς με τη Ρεάλ. Ένα διπλό με 86-84, το οποίο έστειλε τους «ερυθρόλευκους» στο Final Four του Άμπου Ντάμπι. Ο πρώτος μεγάλος ευρωπαϊκός στόχος της σεζόν, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και τώρα... δύο ματς για το όνειρο.

Κακά τα ψέματα, η επιτυχία του Ολυμπιακού να πάει σε τέταρτο διαδοχικό Final Four δεν είναι απλή. Θέλει μέταλλο, συγκέντρωση και πολύ δουλειά για να καταφέρει ένας σύλλογος κάτι τέτοιο. Ωστόσο, σε σχέση με τις προηγούμενες τρεις σεζόν, οι Πειραιώτες θέλουν να γευτούν τη χαρά της επιτυχίας. Δηλαδή να φτάσουν στην πρώτη θέση. Έχουν τερματίσει σε κάθε πιθανή θέση (τέταρτοι, τρίτοι, δεύτεροι) αλλά όχι στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Σε σχέση με την περσινή σεζόν, ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε πολύ, προκειμένου να πετύχει τον μεγάλο του στόχο. Τα πρώτα δύο «βιολιά» της ομάδας, είναι οι Σάσα Βεζένκοφ και Εβάν Φουρνιέ, με τον δεύτερο να δείχνει τα ηγετικά του στοιχεία στο game 4 κόντρα στη Ρεάλ και τη νίκη με 86-84. Τι έκανε ο Γάλλος; Έβαλε 23 πόντους και βγήκε πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είχε δώσει το παρών στο τρίτο ματς, με την απουσία του να είναι εμφανέστατη.

Ο Σάσα παρότι έβαλε τους πρώτους του πόντους στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου (κάτι το οποίο δεν έχουμε συνηθίσει), απέδειξε περίτρανα το πόσο επιδραστικός και σημαντικός είναι για την ομάδα. Πρόλαβε να βάλει 10 πόντους (εκ των οποίων οι τρεις, με ένα τρίποντο... βόμβα σε κομβικό σημείο), μάζεψε 3 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ. Το τελευταίο στατιστικό είναι αυτό που πρέπει να κρατήσουμε. Το να βγάζει σε πλεονεκτική θέση για σουτ τους συμπαίκτες του, δεν είναι το ατού του, όμως με βάση το πως κυλούσε το παιχνίδι, ήξερε ότι χρειάζεται κάτι... διαφορετικό για να βοηθήσει άμεσα.

Εκτός όμως από αυτούς τους δύο σούπερ σταρ, αν υπάρχει κάποιος που μπορούμε να πούμε ότι έδειξε τον δρόμο της επιτυχίας στους υπόλοιπους και με τον τρόπο που ενθάρρυνε τους πάντες, είναι ο Κώστας Παπανικολάου. Ο αρχηγός «χτύπησε» εκεί που έπρεπε. Τέσσερα (!) τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ίδιο να... ξεσπά και να πανηγυρίζει σαν μικρό παιδί.

Ο λόγος απλούστατος. «Πονάει» την ομάδα και ξέρει ότι σαν αρχηγός, πρέπει να βγει μπροστά στις δύσκολες στιγμές. Όταν βλέπουν οι συμπαίκτες του τέτοιο μπασκετικό πείσμα και πάθος, τότε τους δίνει έξτρα ενέργεια. Εξάλλου δεν είναι μυστικό, ότι σε μία τόσο ιδιαίτερη χρονιά που η ομάδα συμπλήρωσε 100 χρόνια ζωής, θέλει να την οδηγήσει στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου και να γράψει ιστορία.

Η αγωνιστική ανάλυση μπορεί να συνεχιστεί πολύ, μιας και ήταν πληθώρα παικτών του Ολυμπιακού που έβαλλαν το λιθαράκι τους σε αυτό το διπλό. Τι εννοώ; Οι δύο βασικοί σέντερ πήραν άριστα αμυντικά, ενώ βοήθησαν και επιθετικά. Ο Μιλουτίνοφ τελείωσε το ματς με 7 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Φαλ με 6 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 2 μπλοκ.

Ο Πίτερς ήταν καθοριστικός στη δεύτερη περίοδο (9 πόντοι), ενώ ο Λούκα Βιλντόζα ήταν εκεί τη στιγμή που χρειάστηκε. «Hala Olympiacos» και τέλος καλό όλα καλά στα playoffs της Euroleague. Επόμενη στάση, Άμπου Ντάμπι. Εκεί που ο Ολυμπιακός, θα κάνει «all in» για να γράψει ιστορία και να κατακτήσει τον ευρωπαϊκό τίτλο.

ΥΓ1: Πολύ όμορφες εικόνες στα αποδυτήρια με τη λήξη του αγώνα. Είδατε πλάνα μέσω της κάμερας του Sportal, αλλά γενικά το κλίμα ήταν εορταστικό. Άπαντες πάλεψαν πολύ για αυτό τον στόχο. Ξέρουν όμως ότι τώρα έρχονται τα δύο πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν.

ΥΓ2: Οι αγκαλιές των παικτών με τις οικογένειές τους, το χαμόγελο του Γιώργου Μπαρτζώκα με τη λήξη του αγώνα. Αυτό είναι το «ξέσπασμα» χαράς, όταν έχεις πετύχει κάτι για το οποίο έχεις δουλέψει σκληρά όλη τη χρονιά.