Για να λέει ο Λάσο πως ο Ολυμπιακός θα πάει στο Final 4, κάτι παραπάνω θα ξέρει

Πάμπλο Λάσο

i

© Intime

Για να λέει ο Λάσο πως ο Ολυμπιακός θα πάει στο Final 4, κάτι παραπάνω θα ξέρει

Aχιλλέας Μαυροδόντης 11:16 - 09.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:25 - 09.12.2023

Ο Αχιλλέας Μαυροδόντης καταπιάνεται από τις δηλώσεις του Πάμπλο Λάσο και γράφει για τα όσα είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπάγερν, αλλά και στη σημασία πίσω από τις δηλώσεις του Ισπανού κόουτς.

Ο Ολυμπιακός για τρία περίπου δεκάλεπτα ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο παρκέ απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου.

Δεν επέτρεψε στη Μπάγερν να κάνει το παιχνίδι της, την ανάγκασε σε λάθη, σε κακές επιθέσεις και από την άλλη οι Ερυθρόλευκοι έκαναν τη δουλειά σωστά στην επίθεση.

Είχαν πολλούς πρωταγωνιστές, κυκλοφορούσαν τη μπάλα σωστά και έβγαλαν μάλιστα κάποιες απίθανες φάσεις, οι οποίες ανάγκασαν τον κόσμο να χειροκροτήσει με όλο του το είναι.

Βεβαια, η Μπάγερν δεν είναι κακή ομάδα. Εάν ήταν πλήρης θα βλέπαμε άλλο ματς. Δεν ήταν όμως και έτσι ο Ολυμπιακός μπόρεσε να πάρει μια επαγγελματική νίκη, χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα. Και αν δεν ήταν τα 12 τρίποντα της Μπάγερν, 8 εκ των οποίων ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο, τότε το παιχνίδι θα ήταν ακόμη πιο εύκολο.

Φαλ και Μιλουτίνοφ αποτελούσαν σταθερούς πυλώνες απειλής και σημείο αναφοράς, ο Τόμας Ουόκαπ οργάνωσε άψογα το παιχνίδι, ο Πίτερς ήταν… ο γνωστός Πίτερς και ο Λαρεντζάκης βγήκε για ακόμα μια φορά μπροστά, δείχνοντας το πόσο μεγάλη καρδιά έχει.

Γενικά δεν υπήρξε κανείς που να υστέρησε. Άπαντες έδωσαν κάτι στον Ολυμπιακό. Απλά σε άλλους πήγε το ματς και σε άλλους όχι. Το σημαντικό όμως σήμερα ήταν η νίκη και αυτή ο Ολυμπιακός την πήρε. Δεν θέλω όμως να σταθούμε εκεί.

Ο Πάμπλο Λάσο είναι ένας άνθρωπος που ξέρει την Ευρωλίγκα όσο ελάχιστοι. Γνωρίζει τι χρειάζεται μια ομάδα για να πετύχει και τα λόγια του για τον Ολυμπιακό δεν είναι τυχαία. «Πιστεύω θα είναι στο Final Four ο Ολυμπιακός, έχουν τον ίδιο κόουτς, την ίδια φιλοσοφία, σύστημα. Με Μιλουτίνοφ και Πετρουσεφ γίνονται καλύτεροι αμυντικά και αποκτούν μεγάλο μέγεθος. Δύσκολα τους αντιμετωπίζει κάποιος

Ωστόσο, έχοντας παίξει κόντρα σε Σπανούλη, Σλούκα, Βεζένκοφ, που δεν υπάρχουν πλέον στο ρόστερ, νομίζω πως έχασαν σε ταλέντο. Αλλά είναι πάντα ανταγωνιστικοί. Έχω πολύ σεβασμό για όλους τους παίκτες. Είναι σπουδαία ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες», ήταν τα λόγια του και πράγματι έχει δίκιο.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι ίδιος με παλαιότερα. Παίκτες σαν τον Σπανούλη και τον Βεζένκοφ δεν υπάρχουν. Υπάρχει όμως ΟΜΑΔΑ.

Οι Πειραιώτες ξέρουν τι πρέπει να κάνουν στο παρκέ, είναι γεμάτοι σε όλες τις θέσεις και μόλις καταφέρουν να παίξουν όλοι μαζί, τότε τα πράγματα θα πάνε ακόμη καλύτερα. Μην ξεχνάμε πως ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν κάνει μια προπόνηση όλοι μαζί. Αυτό είναι τρομακτικό για μια ομάδα η οποία θέλει να βρει την συνοχή της.

Παράλληλα ήρθαν και νέοι παίκτες, οι οποίοι θα δώσουν άλλη διάσταση στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ο Ναζ Μήτρου – Λονγκ θα δώσει σκορ από την περιφέρεια και από τον άσσο, χωρίς ο Ουόκαπ να χρειάζεται να τα κάνει όλα. Το ίδιο ισχύει και για τον Νάιτζελ Ουίλιαμς – Γκος, ο οποίος επιστρέφει το επόμενο διάστημα.

Για τον Φιλίπ Πετρούσεφ επίσης μόνο καλά πράγματα μπορούμε να πούμε. Και μην ξεχνάτε πως είναι μόλις 23 ετών!

Γενικά η συνέχεια θα είναι καλύτερη για τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν το υλικό και την τεχνογνωσία για να πάνε μπροστά. Μόλις όλα τα κομμάτια μπουν στο παζλ, όλα θα πάρουν το δρόμο τους.

ΥΓ. Παράξενο το να μιλάμε για μπάσκετ μετά από όλα όσα έχουν γίνει στον ελληνικό αθλητισμό. Το γήπεδο, όπως είπε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, πρέπει να είναι γιορτή. Τίποτε άλλο. Όλα τα άλλα είναι κατακριτέα, από όποια πλευρά και αν το δει κανείς. 

ΎΓ2. Ο Χρήστος Μπαφές είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, αυθεντικός και πάνω από όλα, παλικάρι. Το απέδειξε εξάλλου και με τον τρόπο που αντιμετώπισε το πρόβλημα υγείας του. Τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον χαμό του πατέρα του.

ΥΓ3. Ούτε ενθουσιασμός, ούτε απογοήτευση από τον Ολυμπιακό του τώρα. Όπως είπαμε, σε λίγες ημέρες θα μπορέσουμε να δούμε την ομάδα που ονειρεύτηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. 

🔴Ολυμπιακός - Μπάγερν 77-69: Sportal Euroleague Show - Ο Θωμάς, ο Πίτερς και η «κόμπρα»