Η νίκη με τον Άρη θα αποκτήσει αξία στο Ηράκλειο

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ

i

Intime

Η νίκη με τον Άρη θα αποκτήσει αξία στο Ηράκλειο

Μπάμπης Τσιμπίδας 11:57 - 29.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:20 - 29.02.2024

Ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο βήμα για να ξεπεράσει την ποδοσφαιρική κρίση και να μεταβεί στα Play Offs με θετικές προϋποθέσεις. Τώρα έπεται το δεύτερο και το πιο δύσκολο, με τον ΟΦΗ στην Κρήτη.

Το βασικό ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό απέναντι στον Άρη, ήταν η επαναφορά της ηρεμίας. Μία νίκη που θα διέκοπτε το αρνητικό σερί και θα τόνωνε την ψυχολογία των μελών της ομάδας. Αποστολή εξετελέσθη και το καλύτερο ήταν πως συνδυάστηκε με όμορφο θέαμα ανά διαστήματα. Δεν ήταν καταιγιστικός ο Παναθηναϊκός, όμως σίγουρα είχε ικανοποιητική απόδοση.

Επειδή στο ποδόσφαιρο θαύματα δεν συντελούνται, δεν ήταν δυνατόν να εμφανιστεί ξαφνικά ένα σύνολο που θα κυριαρχούσε ολοκληρωτικά επί του αντιπάλου. Αναλογικά με όσα είχαμε δει στα προηγούμενα τρία παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε μία πειστική εικόνα εναντίον του Άρη και η νίκη του δεν αμφισβητήθηκε.

Ειδικά στο πρώτο 25λεπτο, οι παίκτες του Φετίχ Τερίμ είχαν ρυθμό, κινητικότητα, ένταση και εμπνεύσεις. Ένα γκολ, ένα δοκάρι, δύο χαμένα τετ-α-τετ, κυκλοφορία της μπάλας με διαρκή κατοχή και κανένα περιθώριο στους «κιτρινόμαυρους» να βγουν από την άμυνα. Κατά κάποιο τρόπο, αυτό θα ήθελε ο Τερίμ, αλλά σε μεγαλύτερη διάρκεια.

Εννοείται ότι τα προβλήματα δεν έλειψαν. Η συνεργασία των Ακαϊντίν και Ούγκο χρήζει περαιτέρω βελτίωσης, κυρίως εξαιτίας του Βραζιλιάνου. Ο Ούγκο ακόμα δεν έχει «λυθεί» αγωνιστικά μετά την προετοιμασία με τη Μπαΐα και δεν είναι ο παίκτης που βλέπουμε τώρα, ο οποίος ξέρει πως απέχει από το μάξιμουμ της φόρμας του και ίσως να νιώθει λίγο ανασφαλής.

Έπαιξε ράγκμπι στο ημίχρονο και αποθεώθηκε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού ο Καρλαύτης (gallery)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:36 - 28.02.2024

Έπαιξε ράγκμπι στο ημίχρονο και αποθεώθηκε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού ο Καρλαύτης (gallery)

Ο Γιώργος Καρλαύτης βρίσκεται στη Λεωφόρο για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη και στο ημίχρονο μπήκε αγωνιστικό χώρο, έπαιξε λίγο ράγκμπι και αποθεώθηκε από τους φίλους των «πρασίνων».

Αντίστοιχα, είναι αστείο να συζητάμε για την αξία του Ακαϊντίν. Ο Τούρκος είναι φέτος ο βασικός στόπερ της Εθνικής Τουρκίας που θα πάρει μέρος στο Euro 2024. Είναι αξιόπιστος αμυντικός και θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, ανεξαρτήτως του επιπόλαιου λάθους στο γκολ του Καρλίτος ή τον εκνευρισμό που τον διέκρινε σε μερικές φάσεις εναντίον του Άρη.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε χρόνο μέχρι την Κυριακή, όταν και θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Τα παιχνίδια στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» πάντα θεωρούνται ειδικών συνθηκών λόγω του παρελθόντος, αν και τώρα πια η σύνδεση με την οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει ξεθυμάνει. Για αμφότερες τις πλευρές.

Αταμάν: «Οι παίκτες ξέρουν τι να κάνουν με τη Ρεάλ, πρέπει να παίζουμε όπως στο ΟΑΚΑ»
EUROLEAGUE

19:25 - 28.02.2024

Αταμάν: «Οι παίκτες ξέρουν τι να κάνουν με τη Ρεάλ, πρέπει να παίζουμε όπως στο ΟΑΚΑ»

Ο Εργκίν Αταμάν τόνισε πως το παίχνιδι του Παναθηναϊκού AKTOR κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι από τα «must win» της 8άδας αγώνων που απομένουν στην EuroLeague, ενώ αναφέρθηκε στην κατάσταση του Κώστα Αντετοκούνμπο.

Ωστόσο, όπως τα κατάφεραν οι «πράσινοι» με τη Λαμία και την Κηφισιά, δεν έχουν περιθώριο για άλλη απώλεια βαθμών. Πρέπει να νικήσουν, για να μείνουν σε απόσταση ενός αποτελέσματος από την πρώτη θέση. Αλλιώς, θα πάνε στα Play Offs όχι για... τουρισμό μεν, αλλά με αισθητά μειωμένες πιθανότητες για να στεφθούν πρωταθλητές.

Όταν τα πράγματα έχουν στενέψει, τα βήματα πρέπει να γίνονται ένα τη φορά. Ο Παναθηναϊκός έχει μία υποχρέωση για να ολοκληρώσει την κανονική διάρκεια και μετά να σκεφτεί τα υπόλοιπα. Με μία γεμάτη εβδομάδα με προπονήσεις, για να βελτιωθεί η κατάσταση εν όψει της τελικής ευθείας.

Υ.Γ.: Ο Γιώργος Καρλαύτης είναι ένας αθλητής παγκόσμιας εμβέλειας, που δεν το κατανοούμε απόλυτα γιατί δεν έχουμε εξοικειωθεί με το αμερικάνικο ποδόσφαιρο. Ο Καρλαύτης έπαιξε πριν μερικές μέρες στο αθλητικό γεγονός που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη προβολή στον πλανήτη, τον τελικό του Super Bowl του NFL. Αυτός ο φημισμένος αθλητής υποστηρίζει τον Παναθηναϊκό και ήρθε να τον δει με τον Άρη. Ήταν άριστη η πρωτοβουλία όλων στο club να τον βάλουν στο ημίχρονο στο τερέν, προκειμένου να αποθεωθεί από τον κόσμο.

Υ.Γ.2: Μπράβο στους οπαδούς επειδή δεν ξέχασαν το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Έχει σημασία οι άνθρωποι σε αυτή τη χώρα να αποκτήσουν συλλογική μνήμη, να μην ξεχνούν και να αρχίσουν να τιμωρούν τους πολιτικούς, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντα τους.