Και τώρα τι γίνεται με Πογέτ και Κωνσταντέλια;

Γιάννης Κωνσταντέλιας

Και τώρα τι γίνεται με Πογέτ και Κωνσταντέλια;

Μάνος Τσαλγατίδης 22:53 - 03.10.2023 / Ανανεώθηκε: 23:39 - 03.10.2023

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για την αυτονόητη κλήση του Κωνσταντέλια στην Εθνική Ελλάδος, την απόσταση που πρέπει να γεφυρώσει ο Πογέτ και το συγγνώμη που πρέπει να πει ο Ουρουγουανός.

O Γκουστάβο Πογέτ ανακοίνωσε τις κλήσεις του για τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος με Ολλανδία και Ιρλανδία για τα προκριματικά του EURO και σε αυτές βρίσκεται το όνομα του Γιάννη Κωνσταντέλια. Κανονικά αυτό δεν θα ήταν θέμα προς σχολιασμό, αφού μιλάμε για τον πιο ταλαντούχο και ποιοτικό Έλληνα ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός με την απόφαση του να τον αφήσει εκτός και τα όσα είπε (άφησε υπόνοιες για τη συμπεριφορά του παίκτη) στις προηγούμενες κλήσεις κατάφερε να κάνε το θέμα να συζητιέται ακόμα.

Η αλήθεια είναι πως αν ο Πογέτ δεν καλούσε και τώρα τον Κωνσταντέλια, μετά την απόδοση που είχε στα ματς του ΠΑΟΚ με Ελσίνκι, ΠΑΣ Γιάννινα, Βόλο και Παναθηναϊκό θα ήταν το λιγότερο ύποπτος. Μιλάμε για το διαμάντι του ελληνικού ποδοσφαίρου και για έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής τριάδας. Άλλωστε το γεγονός πως δεν είχε βρεθεί στις προηγούμενες κλήσεις είχε σοκάρει τους ποδοσφαιρόφιλους της χώρας.

Θεωρώ πως ο Πογέτ κατάλαβε το τεράστιο λάθος που έκανες και κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη στις συνεντεύξεις τύπου που θα δώσει πριν τους αγώνες της Εθνικής. Ποιος ο λόγος που θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη; Το γεγονός πως άφησε να εννοηθεί πως ο Κωνσταντέλιας υπέπεσε σε σοβαρό παράπτωμα! Αν δεν συμβεί πώς θα συνυπάρξουν οι δυο τους στην Εθνική; Αυτή ερώτηση ωστόσο, δεν έχει απάντηση για την ώρα. Ο προπονητής άφησε αιχμές για παράπτωμα του Κωνσταντέλια. Πώς αυτός ο ποδοσφαιριστής θα μπορεί να είναι συγκεντρωμένος και να νιώθει πως έχει ίση μεταχείριση με όλους τους άλλους;

Μην ξεχνάμε πως το όλο θέμα στοίχισε στον μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ, τόσο ψυχολογικά, όσο και αγωνιστικά, καθώς η έπεσε αρκετά ψυχολογικά, κάτι που είχε αντίκτυπο και στην εικόνα του μέσα στο γήπεδο, με τους Λουτσέσκου και Κρίστιαν Φότα (μένταλ κόουτς) να του μιλάνε συνεχώς για να τον συνεφέρουν.

Είναι σαφές πως υπάρχει ένα χάσμα που πρέπει να γεφυρώθει και αυτό πρέπει να συμβεί από την πλευρά Πογέτ, καθώς αυτός είναι που έκανε το λάθος. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμη δεν έχει κάνει κάποιο βήμα προκειμένου να μειωθεί η απόσταση που δημιούργησε ο ίδιος τόσο από τον παίκτη, όσο και από τον ΠΑΟΚ.

Τουλάχιστον έκανε το αυτονόητο και τον κάλεσε στην Εθνική, ας ελπίσουμε όλοι καθαρά ποδοσφαιρικά, πως θα καταφέρει να φέρει κοντά του τον Κωνσταντέλια, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρειάζεται τον... μικρό μάγο στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.