Μια απορία! Πώς μπήκε ο Μπριχ, αφού λόγω… Μάσα δεν έρχονται Elite;

Φέλιξ Μπριχ

i

© Intime

Μια απορία! Πώς μπήκε ο Μπριχ, αφού λόγω… Μάσα δεν έρχονται Elite;

Διονύσης Βερβελές 08:46 - 05.05.2023 / Ανανεώθηκε: 08:52 - 05.05.2023

Ένα ερώτημα για τους ορισμούς… Φωτιά της 9ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Ο Διονύσης Βερβελές σχολιάζει…

Για μια ακόμη αγωνιστική, ντόρο κάνουν οι ορισμοί του Μπένετ για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ. Και έχει ενδιαφέρον να δούμε κάτι, μια εύλογη απορία, που αποδεικνύει γιατί είναι πλέον για να γελάμε με τον Μπένετ και την παρέα του. Πριν λίγες ημέρες, «πανηγύριζαν» οι της εξυγίανσης, γιατί η UEFA ενημέρωσε λέει την ΕΠΟ πως δεν θα ξαναστείλει Elite διαιτητές, πως δεν θα συνδράμει σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτό λέει συνέβη, λόγω της συμπεριφοράς του Ολυμπιακού στην προκλητική διαιτησία του Μάσα, στο 1-3 με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.

Κοιτάζει κανείς τους ορισμούς και διαπιστώνει πως το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, θα το σφυρίξει ίσως ο καλύτερος διαιτητής που ήρθε φέτος στο πρωτάθλημά μας, ο Γερμανός Μπριχ! Έχει παίξει και στο παρελθόν, έρχεται για το ντέρμπι των αιωνίων που έπρεπε να έχει έναν Elite διαιτητή και θα έχει, παρά την προπαγάνδα που υπήρξε με τον Μάσα και τα «παιχνιδάκια» της ΕΠΟ.

Πως γίνεται, όμως, να δικαιωθεί και κάτι άλλο… Δεν βρέθηκε ξένος διαιτητής, ούτε καν πρώτης κατηγορίας (!) για να παίξει το Άρης-ΑΕΚ. Μια… απίστευτη εξέλιξη. Έρχεται Elite για να παίξει Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό παρά την προπαγάνδα για τον Μάσα, αλλά δεν βρέθηκε ένας, μα ένας, να πάει στη Θεσσαλονίκη. Τίποτα! Ούτε καν από το Αζερμπαϊτζάν! Πηγαίνει έτσι ο Φωτιάς με τον μόνιμο πλέον στην ΑΕΚ, Διαμαντόπουλο, για να δικαιώσει αυτό που έγινε με τους Πολωνούς διαιτητές. Αυτούς που… μέθυσαν για να μην παίξουν το ματς της ΑΕΚ με τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Για να το σφυρίξει ποιος; Ο Διαμαντόπουλος που τώρα θα είναι στο… κομπιούτερ για να βλέπει και να… διορθώνει τον Φωτιά.

Πολύ φοβάμαι πως δεν υπάρχει καμία σωτηρία. Δεν θα αλλάξει τίποτα, μέχρι και ο Μάνταλος, το δεξί χέρι του Μπένετ μπήκε παρατηρητής σε αυτό το ματς του Άρη με την ΑΕΚ. Ο Άρης έχει χάσει τη μιλιά του, που κάποτε δεν ήθελε να ακούει για Διαμαντόπουλο και Έλληνες διαιτητές. Σιώπησε στο ματς της Νέας Φιλαδέλφειας, το ίδιο κάνει και τώρα. Ο Άρης του Καρυπίδη, του «παραρτήματος» του Ολυμπιακού όπως ακούγαμε και διαβάζαμε. Ο Άρης που «έχτισε» αυτή τη διαφορά, καθώς έχει κόψει οχτώ βαθμούς φέτος από τους «ερυθρόλευκους».

Ανακοίνωση έβγαλε ο Παναθηναϊκός που βλέπει να απέχει 180 λεπτά από το πρωτάθλημα, αλλά έχει να πάει στο Καραϊσκάκη, απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό του Ολυμπιακό. Και βλέπει να τον παίζει ένας Elite διαιτητής, την ώρα που το πρωτάθλημα παίρνει… φωτιά, με ορισμό Φωτιά στο Άρης-ΑΕΚ.

Δικαιώνονται πάντως και αυτοί που τόνιζαν πως στόχος της ΑΕΚ, ήταν η επιστροφή των Ελλήνων διαιτητών. Τώρα αυτοί μπαίνουν είτε με… αφορμή τον Μάσα είτε επειδή… μεθούν διαιτητές που κατά τα άλλα στην πατρίδα τους, δηλώνουν φοβερά πράγματα, αλλά εδώ… αγνοούνται. Μέχρι και για περίεργο ρόλο του Διαμαντόπουλου και του Μπένετ μίλησαν για εκείνη την ημέρα, αλλά μήπως θα ασχοληθεί και κανείς; 

Η δουλίτσα να γίνεται είναι η φάση… Και όπως φαίνεται, γίνεται καλά. Κατάλαβαν μέχρι και οι πιο δύσπιστοι με αυτούς τους ορισμούς…

Tags: