Μια εύκολη νίκη με μια σειρά απο οφέλη
i

@intime

Μια εύκολη νίκη με μια σειρά απο οφέλη

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για τη νίκη του Αρη επί του Βόλου, τα γκολ απο τους δυο φορ και τον… μάγο Μάνου Γκαρθία.

Ο Αρης που ζει και αναπνέει για τον επαναληπτικό με τον Παναιτωλικό σε δέκα μέρες και κατ΄επέκταση για την παρουσία του σε ένα τελικό μετά απο 14 χρόνια, ψάχνει να βρει κίνητρα στο πρωτάθλημα, αφού δεδομένα, δεν απειλείται για την 5η θέση, αλλά ταυτόχρονα δύσκολα μπορεί να πλησιάσει την τετράδα. Χθες, κόντρα στο Βόλο το κίνητρο του το πρόσφερε η παρουσία κόσμου στις κερκίδες του Κλεάνθης Βικελίδης, έπειτα από τρεις μήνες. Το γκρουπ, ήθελε να ευχαριστήσει το κοινό που επέστρεψε μαζικά, με μια νίκη συνοδευόμενη και απο καλό ποδόσφαιρο, λίγες μέρες πριν το σπουδαίο ραντεβού της μεθεπόμενης Τετάρτης.

Η νίκη ήρθε εύκολα, δίχως κόπο και σε κάποιες περιπτώσεις και με… τρόπο. Φρόντισαν για αυτό ο βιρτουόζος της μπάλας Μάνου Γκαρθία και οι δυο χαρισματικοί φορ που πλέον διαθέτει, Μορόν και Ανσαριφάρντ. Ο Ισπανός μέσος, οταν πήγε κοντά στον συμπατριώτη του, τον Μορόν, έδωσε στην ομάδα του, το κάθετο ποδόσφαιρο που τόση ανάγκη έχει και με τις εμπνεύσεις του… ξεκλείδωσε την καλά στημένη μέχρι τότε άμυνα του Βόλου. Για 40΄ ο Αρης δυσκολευόταν να φτιάξει φάσεις, αφού με τον Βέλεθ στο έξι και τον Νταρίντα καλά φρουρούμενο, το παιχνιδι από τον άξονα ήταν άγνωστη λέξη. Σε συνδυασμό με τη μέτρια μέρα των ακραίων μπακ και χαφ, ο Αρης αρκούνταν σε μια ανούσια κατοχή και αδυνατούσε να ανοίξει την διπλή ζώνη άμυνας των φιλοξενούμενων.

Ο Μάνου Γκαρθία το πήρε πάνω του στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου και ο Μορόν, αφου μας επιβεβαίωσε στην ασύλληπτη ευκαιρία του 42΄ ότι όλα μπαίνουν και όλα χάνονται, ακόμη και απο δεινούς σκόρερ, όπως αυτός, έβαλε το πιο δύσκολο στο επόμενο λεπτό.

Το γκολ απελευθέρωσε τους παίκτες του Αρη που για 25΄ λεπτά στην επανάληψη, έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο. Ευχαρίστησαν τον κόσμο και το σκορ θα μπορούσε- και έπρεπε εδώ που τα λέμε- να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Ο Αρης πρέπει τέτοια ματς να τα τελειώνει πιο γρήγορα, γιατί ο κίνδυνος γκέλας με το σκορ κολλημένο στο 1-0 πάντα ελλοχεύει. Ο χθεσινός Βόλος δεν μπόρεσε να τιμωρήσει την αστοχία των παικτών του Αρη αφού ήταν παντελώς ακίνδυνος. Κάποια άλλη ομάδα όμως, με μεγαλύτερη ποιότητα στην επίθεση, θα μπορούσε. Ο Ανσαριφάρντ έβαλε την τελεία στο ματς στο 87΄, αναγκάζοντας μας να αναζητήσουμε, πότε ξανά ο Αρης κέρδισε με τους δυο φορ του να σκοράρουν. Και μας θύμισε πόσο υπέροχο είναι για μια ομάδα, να διαθέτει επιθετικούς της μιας επαφής. Που την… τρίχα μέσα στην περιοχή να την κάνουν… τριχιά! Τρελός ήταν ο Μάντζιος που φώναζε τόσο καιρό για την ανάγκη απόκτησης ενός δεύτερου σέντερ φορ.

Ο Μάντζιος μπόρεσε να δώσει χρόνο συμμετοχής και στους δυο τραυματίες, Τζούρασεκ και Ζουλ και όλα καλά. Ο Αρης ξεμπέρδεψε με την 5η θέση στην κανονική διάρκεια, και απο σήμερα πιο απελευθερωμένος, μπορεί να ετοιμαστεί για τα δυο ματς με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και φυσικά τον επαναληπτικό με τον Παναιτωλικό. Ο προπονητής του Αρη, έχοντας γεμάτο οπλοστάσιο, έχει και την πολυτέλεια να κάνει την διαχείριση που θεωρεί αναγκαία.