Μουντιάλ 2022: Οι «Γερμανοί» προκρίθηκαν πανηγυρικά στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου!!!
i

Μουσιάλα/©Intime

Μουντιάλ 2022: Οι «Γερμανοί» προκρίθηκαν πανηγυρικά στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου!!!

Ανδρέας Σερεβέτας • 12:28 - 02.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ο Μοριγιάσου έπιασε με hashi τους αντιπάλους, θυμίζοντας τον Μιγιάγκι. Τανάκα και Ντόαν σε ρόλο ...Ντάνιελ-σαν!

Ο Χάνσι Φλίκ και οι Γερμανοί διεθνείς πήραν πρόωρα τον δρόμο της επιστροφής για την πατρίδα. Ταπεινωμένοι γιατί αποκλείστηκαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά από την φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Κανείς δεν πίστευε πριν από την αρχή της διοργάνωσης ότι θα έπαθαν το ίδιο κάζο με το Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία. Ούτε οι ίδιοι περίμεναν ότι θα τους «σκότωναν» τα δικά τους ...παιδιά. Έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους όταν οι Ιάπωνες τους νίκησαν στην πρεμιέρα (2-1), κάνοντας την ανατροπή στο σκορ. 

Για όποιον δεν ασχολείται με τα δρώμενα τα τελευταία δέκα χρόνια στη Bundesliga και στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία της Γερμανίας, ανακάλυψε τώρα τους «σαμουράι» και θεωρεί τεράστια έκπληξη την επιτυχίας τους. Όμως για εκείνους που γνωρίζουν καλά τους ποδοσφαιριστές του Χατζίμε Μοριγιάσου, περίμεναν τα πάντα από αυτή την ποδοσφαιρική γενιά της Ιαπωνίας. 

Η κανονική Γερμανία ουσιαστικά έμεινε εκτός από τη Γερμανία made in Japan! Ο Ιτακούρα αγωνίζεται στην Γκλάντμπαχ. Ο αρχηγός Γιοσίντα στη Σάλκε. Ο Χιρόκι Ίτο και ο Έντο στη Στουτγάρδη. Ο Τανάκα, που σημείωσε το δεύτερο γκολ κόντρα στην Ισπανία, παίζει στη Φορτούνα Ντίσελντορφ. Ο Καμάντα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Ο Ντόαν στη Φράιμπουργκ, έχοντας περάσει από την Αρμίνια Μπίλεφελντ. Ο Ασάνο στην Μπόχουμ. Ο Σακάι επέστρεψε στην χώρα του αλλά ήταν στο Ανόβερο από το 2012 μέχρι το 2016 και μετά πήγε στη Μαρσέιγ!

Εκτός από τους «Γερμανούς», που κατάγονται από το Τόκιο και τα περίχωρα, υπάρχουν και οι «ευρωπαίοι». Ο Σιμπασάκι παίζει στη Λεγκανές. Ο Μορίτα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο Κούμπο στη Μαγιόρκα, ως δανεικός από τη Ρεάλ Μαδρίτης! Αυτοί είναι πιο ...μερακλήδες. Θέλουν μπύρα και ήλιο με τα τάπας και την παέγια. Όταν παίρνουν τα ξυλάκια για το σούσι προτιμούν τη σαγκρία. Σιγά μην μένουν μόνο στο σάκε. Ο καλύτερος είναι ο Χιντεσάμα. Ο Μορίτα. Δεν ξέρω αν έχει μακρινή συγγένεια με τον Πατ, τον ηθοποιό που ενσάρκωσε τον σενσέι Μιγιάγκι στις ταινίες Καράτε Κιντ και δίδαξε στον Ντιάνιελ-σαν πως να κατατροπώνει τους αντιπάλους του. Πάντως δεν έχω καμία αμφιβολία ότι χειρίζεται άψογα τα 箸. Τα Hashi. Tα ξυλάκια, με τα οποία ο Μιγιάγκι έπιανε στον αέρα τις μύγες. Ο Μορίτα της εθνικής Ιαπωνίας πρέπει να κάνει πάρτι με τον μπακαλιάρο και τα υπόλοιπα θαλασσινά εδέσματα στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Ξέρω τι σας λέω. Ήμουν εκεί το 2004 στον θρίαμβο της εθνικής μας ομάδας. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Έγιναν μεγάλες μάχες... 

Ο κατάλογος των «ευρωπαίων» δεν σταματά. Ο Ναγκατόμο ήταν στην Τσεζένα, στην Ίντερ και στην Γαλατασαράι. Ο Ίτο παίζει στη Ρέμς. Ο Μιτόμα στην Μπράιτον. Ο Μαέντα είναι συμπαίκτης του Γιακουμάκη στη Σέλτικ. Ο Μιναμίνο στην Μονακό. Υπάρχουν και άλλοι που δεν ακολούθησαν την αποστολή στο Κατάρ. Όπως ο Φουρουχάσι, ο Χατάτε και ο Ιντεγκούτσι της Σέλτικ. Δεν χωρούσαν!!!

Λίγοι πλέον διεθνείς Ιάπωνες παίζουν στο πρωτάθλημα της χώρας τους. Οι άλλοι δεν αγωνίζονται απλά στο εξωτερικό. Οι περισσότεροι είναι βασικοί και  αναντικατάστατοι στις ομάδες τους. Με παραστάσεις από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και τις διοργανώσεις της UEFA. Οι Γερμανοί την ...πάτησαν από κάποιους συμπαίκτες στους συλλόγους που αγωνίζονται. Από αντιπάλους άλλων ομάδων που βρίσκονται στην επικράτεια τους και γνωρίζουν πολύ καλά. Και οι Ισπανοί έχουν στο δικό τους πρωτάθλημα τους Ιάπωνες που τους νίκησαν.

Η Ιαπωνία πέτυχε τις μεγαλύτερες νίκες στην φάση των ομίλων του Μουντιάλ του Κατάρ. Σε σχέση με τα ονόματα των ομάδων που βρήκε στο δρόμο της. Μάλιστα τα κατάφερε ενώ έχανε στο πρώτο ημίχρονο!!! Επικράτησε στις μάχες με δύο εθνικές ομάδες χωρών, που κατέκτησαν το τρόπαιο το 2014 (Γερμανία) και το 2010 (Ισπανία)!!! Την πρώτη την έστειλε σπίτι της.

Βρήκαμε και την ομοιότητα μεταξύ Ιαπώνων και Ελλήνων. Μετά την ήττα από την Κόστα Ρίκα, οι Ιάπωνες πέρασαν από ...πριονοκορδέλα τον προπονητή τους για τις αλλαγές που έκανε στο παιχνίδι. Τώρα τον αποθεώνουν και τον περιμένει να επιστρέψει στο Τόκιο ο Αυτοκράτορας Ναρουχίτο. Νομίζω ότι ο Μοριγιάσου είναι ιδανικός πλέον για ομάδα της SuperLeague. Έκανε το «αγροτικό» του. Ήλιο έχουμε, σούσι έχουμε, Ιάπωνες παίκτες δεν έχουμε. Προς το παρόν μόνο Νότιοκορεάτες. Δεν πειράζει. Θα αποκτήσουμε αν χρειαστεί. Όταν ...κερδάει, όπως λέμε στα μέρη μας, θα είναι βασιλιάς. Όταν θα χάνει θα απαιτείται χαρακίρι. Απλά και καθημερινά πράγματα σε Ιαπωνία και Ελλάδα. 

Έχουμε όμως χρόνο γι' αυτά. Ακολουθεί η Κροατία τη Δευτέρα. Θα επανέλθω. Προσπαθώ να πιάσω μύγα με τα Hashi. Τριάντα χρόνια το παλεύω αλλά δεν... Το σούσι μου αρέσει αλλά το επόμενο ματς της Ιαπωνίας θα το συνοδεύσω με σουβλάκια. Το πολύ να κάνω ζέσταμα με κινήσεις του Ντιάνιελ-σαν για να μπω στο κλίμα του αγώνα. Τα λέμε.