Ο Αλόνσο θα επιχειρήσει μία σοβαρή «εγχείρηση»

Ο Ντιέγκο Αλόνσο στη σημερινή παρουσίαση του

i

Intime

Ο Αλόνσο θα επιχειρήσει μία σοβαρή «εγχείρηση»

Μπάμπης Τσιμπίδας 15:59 - 12.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:51 - 12.06.2024

O Ντιέγκο Αλόνσο δεν φοβήθηκε την ευθύνη και μίλησε αμέσως για την κατάκτηση του τίτλου, όμως η ουσία κρύβεται στην αλλαγή αγωνιστικής ταυτότητας που θα προσπαθήσει να φέρει στον Παναθηναϊκό.

Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία ο προπονητής ο οποίος δουλεύει στον Παναθηναϊκό, να μην φοβάται να μιλήσει για τον τίτλο. Να μην διστάζει να θέσει τον υψηλότερο στόχο, γιατί αυτός αρμόζει στo DNA του συλλόγου. Η ολική επαναφορά του Τριφυλλιού στην κανονικότητα, ασφαλώς θα πιστοποιηθεί με την κατάκτηση τροπαίων, αλλά πρέπει να εκφράζεται δημοσίως και προς όλους τους τόνους.

Δεν συνιστά αλαζονεία κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, όσοι ανήκουν με οποιαδήποτε ιδιότητα στο οργανόγραμμα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φιλοσοφία επιβάλλεται να πρεσβεύουν. Ο Παναθηναϊκός είναι συνυφασμένος με τις επιτυχίες και τις διακρίσεις και για να ξαναζήσει την ένδοξη εποχή του, είναι σημαντικό να το δηλώνει. Και όσοι καλούνται να εκπληρώσουν τους σκοπούς του club, να αισθάνονται την αντίστοιχη πίεση.

Ντιέγκο Αλόνσο: «Ήρθα στον Παναθηναϊκό για να γίνω πρωταθλητής, θα έχουμε ταυτότητα»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:04 - 11.06.2024

Ντιέγκο Αλόνσο: «Ήρθα στον Παναθηναϊκό για να γίνω πρωταθλητής, θα έχουμε ταυτότητα»

Ο Ντιέγκο Αλόνσο δήλωσε πως το χρονικό διάστημα που ο Παναθηναϊκός δεν έχει στεφθεί πρωταθλητής, ήταν ένα κίνητρο για να έρθει. Τι δήλωσε για τη φιλοσοφία του, για τους παίκτες που θέλει, πως πείστηκε να έρθει και για το μήνυμα του προς τους οπαδούς του Τριφυλλιού.

Γιατί για πολλά χρόνια, όλοι στο Τριφύλλι δεν ένιωθαν την ανάγκη να πετύχουν ή να κριθούν. Δύο-τρεις μεγάλες νίκες, ένα δίμηνο όμορφου θεάματος και φόρμας, αρκούσαν... Όλοι θεωρούσαν πως είχαν πράξει το καθήκον τους και ζητούσαν δυσανάλογη ανταμοιβή. Όμως, αυτή η νοοτροπία έχει παρέλθει (ελπίζουμε...) ανεπιστρεπτί. Έτσι πρέπει, για να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στο μέγεθος του.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο στην παρουσίαση του, συμπεριφέρθηκε αυτονόητα. Δήλωσε ενήμερος για την μακροχρόνια αποχή του Παναθηναϊκού από την κορυφή της Stoiximan Super League και τόνισε πως δεν το αντιμετωπίζει ως πρόβλημα, γιατί εκείνος ήρθε να δώσει τη λύση. Τολμηρή δήλωση από τον Ουρουγουανό, που αποδεικνύει την αυτοπεποίθηση του, αλλά και ταυτόχρονα, μεγαλώνει την ευθύνη που επωμίζεται.

Προσωπικά, εκτός από την πίστη στις δυνατότητες του, μου άρεσε το ποδόσφαιρο που περιέγραψε ο Αλόνσο. Γιατί συμβαδίζει με την σύγχρονη εκδοχή του αθλήματος. Ενέργεια, ένταση, ταχύτητα, κίνηση, κάθετο και άμεσο παιχνίδι. O Ουρουγουανός έχει εφαρμόσει αυτό το στυλ, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε με αποτυχία. Αλλά σίγουρα, αυτή η μεταμόρφωση που θα επιχείρησε στην «ταυτότητα» του Παναθηναϊκού, θα έχει ενδιαφέρον.

Γιατί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μεταχειριζόταν ένα πιο αργό τέμπο, με κατοχή της μπάλας και υπομονή. Στη θεωρία, ο Αλόνσο θα το μεταβάλλει και σύντομα θα δούμε τα αποτελέσματα. Με την προσδοκία για έναν πιο ελκυστικό, αλλά και παραγωγικό Παναθηναϊκό. Καθώς και με τα ρίσκα που συνεπάγεται αυτή η μεταβολή.

Ατζέντης Σάρι: «Ο Παναθηναϊκός μας έκανε "χρυσή" προσφορά, νιώθω την υποχρέωση να τον ευχαριστήσω»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:15 - 11.06.2024

Ατζέντης Σάρι: «Ο Παναθηναϊκός μας έκανε "χρυσή" προσφορά, νιώθω την υποχρέωση να τον ευχαριστήσω»

Ο ατζέντης του Μαουρίτσιο Σάρι, Αλεσάντρο Πελεγκρίνι, μίλησε για την προσφορά του Παναθηναϊκού στον Ιταλό τεχνικό και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο άλλοτε προπονητής της Τσέλσι δεν είπε το «ναι» στους «πράσινους».

Επίσης, μετράει πως ο Γιάννης Παπαδημητρίου εξήγησε τη διαδικασία που ακολούθησε και τα κριτήρια που έλαβε υπόψη, για να επιλέξει τον Ντιέγκο Αλόνσο. Ο Παπαδημητρίου πληρώνεται για να καταστρώνει το σχέδιο της ομάδας και να το υλοποιεί και είναι σωστό και ορθολογικό, να έχει την ευχέρεια των επιλογών και να τις πιστωθεί ή να τις χρεωθεί.

Ο Γιάννης Αλαφούζος βασίστηκε στο ένστικτο, στην εντύπωση, στις συμβουλές από συνομιλητές του όταν προσέλαβε τον Τερίμ. Ή όταν προσέγγισε τον Σάρι. Ο Παπαδημητρίου λειτούργησε ποδοσφαιρικά και αυτό μεγιστοποιεί τις πιθανότητες να ευδοκιμήσει η απόφαση του. Μακάρι να αποτελέσει το εφαλτήριο, ώστε ο σύλλογος να αποφασίζει πλέον με γνώμωνα το άθλημα και όχι άλλες λογικές.

Ο Αλόνσο επανέλαβε αρκετές φορές τη λέξη «οικογένεια», για το κλίμα που θα επιχειρήσει να καλλιεργήσει στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Αυτή είναι η επιδίωξη κάθε προπονητή, αλλά το ζητούμενο είναι πως τα καταφέρνει. Ο 49χρονος κόουτς έχει τη φήμη ανθρώπου που ξέρει πως να συσπειρώνει το ρόστερ του και σίγουρα θα δώσει έμφαση σε αυτό τον τομέα στην εν Ελλάδι εργασία του.

Τα υπόλοιπα, θα τα δούμε με τον καιρό. Ο Αλόνσο δεν είναι ο Σάρι, αλλά σίγουρα έχει μεγαλύτερο κίνητρο που βρίσκεται στην Αθήνα. Έχουμε αντιληφθεί πως τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η σύζυγος του Ιταλού, εάν ο Σάρι έλεγε το «ναι», ίσως να μην εξ' ολοκλήρου... εδώ. Και ανθρώπινα, θα ήταν φυσιολογικό. Ωστόσο, ο Αλόνσο ήθελε σαν τρελός να αναλάβει τον Παναθηναϊκό, το έδειξε και εξαρτάται από τις δυνάνεις του να πετύχει.