Ο Ολυμπιακός επιστρέφει! Μόνο αυτός το μπορούσε!

Ολυμπιακός

i

© Intime

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει! Μόνο αυτός το μπορούσε!

Διονύσης Βερβελές 08:11 - 04.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:52 - 04.03.2024

Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν τον Παναθηναϊκό και τώρα πιέζουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για τα καλά! Ο Διονύσης Βερβελές αναλύει στο blog του στο Sportal.

Την ανατροπή της… ιστορίας του πάει να κάνει ο Ολυμπιακός που πλέον, μπήκε για τα καλά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Με χαμηλά τους τόνους, με πολλή δουλειά από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και άλλα μυαλά. Το ματς με τον Βόλο, «κλείδωσε» από το πρώτο ημίχρονο και δεν χρειάστηκε η… περιπέτεια του 2-1 με Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη και Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Οι «ερυθρόλευκοι» ναι μεν έπαιζαν με παίκτη από νωρίς λόγω της αποβολής στον Μπαριέντος, θα έπρεπε να παίζουν με δύο παραπάνω αλλά Τσαγκαράκης και Διαμαντόπουλος έκλεισαν τα μάτια στο πάτημα με τις τάπες στον αχίλλειο του Έσε. Την κάρτα βέβαια στον Ρέτσο για να χάσει την πρεμιέρα των πλέι οφ, τη «φωτογράφησαν» όπως έπρεπε. Δεν ξανάγινε τέτοιο σκηνικό, αλλά στις ημέρες της εξυγίανσης του ποδοσφαίρου τη ζήσαμε και αυτή. Και να είστε σίγουροι πως θα ζήσουμε πολλές και στα πλέι οφ, το μόνο σίγουρο. Διαιτητές της… πλάκας, δεν μπορούν ούτε με το VAR να δείξουν κάτι, λάθη επί λαθών και πολλά τα παράπονα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του, ειλικρινά, αλλά δεν είμαι αισιόδοξος γι’ αυτά που θα δουν τα μάτια μας στη συνέχεια και στα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός πάει για μια τεράστια επιστροφή είναι η αλήθεια. Δεν τον πίστευε κανείς, μετά την ήττα του στη Λεωφόρο με 2-0. Είχε προηγηθεί και ο αποκλεισμός στο Κύπελλο Ελλάδας από τον Παναθηναϊκό του Τερίμ κι εκεί ήρθε η μεγάλη απόφαση. Ο Καρβαλιάλ αποτέλεσε παρελθόν, ο Συλαϊδόπουλος έβγαλε τη… λάντζα στο 4-0 με τον ΟΦΗ και ο Μεντιλίμπαρ ήρθε για να αλλάξει για τα καλά την κατάσταση. Το 1-4 στην Τούμπα, ήταν το πρώτο μήνυμα. Οι δύο ανατροπές με Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό, επίσης δείχνουν πως ο Ολυμπιακός δεν είχε… τελειώσει, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Κάθε άλλο.

Και πάνω σε αυτό το πλαίσιο, βλέπουμε τους «ερυθρόλευκους» να ολοκληρώνουν την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος και να είναι στο -3 από τον ΠΑΟΚ, στο -2 από την ΑΕΚ και στο +1 από τον Παναθηναϊκό. Προσέξτε, από τον Παναθηναϊκό που του πήρε το ματς στα χαρτιά με τον Χουανκάρ κι ελπίζω κάπως έτσι, να συνειδητοποίησαν ορισμένοι πόσο σημαντικός ήταν ο βαθμός που επιστράφηκε μέσω της προσφυγής στο CAS. Γιατί αυτός ο βαθμός, κάνει τέταρτο για την ώρα τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός κλείνει τη σεζόν θετικά, στη λογική ότι από… κομπάρσος στα πλέι οφ, γίνεται πρωταγωνιστής και έτοιμος να γράψει ιστορία. Ειλικρινά, αν ο Ολυμπιακός πάρει αυτό το πρωτάθλημα, νομίζω πως θα πρέπει να… καταργηθεί ως διοργάνωση. Σε μια βαθμολογία που για εμένα είναι αλλοιωμένη έτσι κι αλλιώς, με διαιτητικές αποφάσεις που έχουν προκαλέσει.

Το 3-0 επί του Βόλου ήταν μια καλή προπόνηση ενόψει της Μακάμπι. Ο Κιν, τεχνικός των Ισραηλινών, ήρθε για να δει τον Μασούρα να παίζει δεξί μπακ, προφανώς και δεν περίμενε αυτό το ματς για να διαπιστώσει την ποιότητα του Ποντένσε. Και κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός έδωσε νόημα σε μια… παρατημένη σε ένα σημείο χρονιά. Εύκολο το έχετε; Στις 26 αγωνιστικές, κάθισαν στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Μαρτίνεθ, ο Καρβαλιάλ, ο Συλαϊδόπουλος και ο Μεντιλίμπαρ. Και, όμως, αυτή η ομάδα συνεχίζει να διεκδικεί τον τίτλο και την πρόκρισή της στους «8» του Conference League, γιατί είναι ο Ολυμπιακός.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν τα… παράτησε όπως στα social πολλοί «έβλεπαν» ή… ήθελαν. Έφερε έναν προπονητή που έχει αλλάξει το ρολόι, τις ρυθμίσεις του Ολυμπιακού και μαζί παίκτες που με τις ευλογίες του Καρβαλιάλ για να είμαστε δίκαιοι, μεταμόρφωσαν τους Πειραιώτες. Ο Κάρμο, άλλαξε την άμυνα, Όρτα και Τσικίνιο τη μεσαία γραμμή, ο Ναβάρο βοήθησε όσο ο Ελ Κααμπί απουσίαζε στο Κόπα Άφρικα. Και ο τρόπος που τελειώνει το πρωτάθλημα ο Μαροκινός είναι εντυπωσιακός, γιατί οι αριθμοί του είναι εξαιρετικοί, η συχνότητά του στο σκοράρισμα.

Προφανώς και η κλήρωση, το πρόγραμμα των πλέι οφ μπορεί να παίξει ένα ρόλο. Τουλάχιστον στις εντυπώσεις, στους υπολογισμούς, αν και με αυτόν τον Ολυμπιακό που παρατάσσει ο Μεντιλίμπαρ, μπορούν να συμβούν τα πάντα. Και αυτό, είναι κάτι που πρέπει να πιστωθεί στον Βάσκο προπονητή. Δεν κρύβεται, δεν… φοβάται να ανακοινώσει αποστολή, τους τραυματίες του, τις απουσίες του. Οι δηλώσεις του έχουν νόημα, δείχνουν πράγματα και κατάφερε εν μέσω αγώνων που ο Ολυμπιακός «καιγόταν», να δει όλο του το ρόστερ να παίζει! Χθες, έκανε ντεμπούτο και ο Άμπι που ήρθε από την τρίτη κατηγορία της Αγγλίας, αλλά άφησε καλές εντυπώσεις.

Η... μαγεία του Ελ Κααμπί και τα δύο ακυρωθέντα γκολ του Ολυμπιακού: Τα highlights του αγώνα με τον Βόλο (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:08 - 03.03.2024

Η... μαγεία του Ελ Κααμπί και τα δύο ακυρωθέντα γκολ του Ολυμπιακού: Τα highlights του αγώνα με τον Βόλο (vid)

Σε εξαιρετικό βράδυ ήταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε του Βόλου με 3-0. Δείτε την εξαιρετική επίδοση του Ελ Κααμπί και τα ακυρωθέντα τέρματα των Πειραιωτών, στα highlights της αναμέτρησης.

Υπάρχει μεγάλος δρόμος μπροστά μας πάντως. Το βασικό τώρα, είναι την Πέμπτη. Να μείνει η ομάδα μέσα στην Ευρώπη, να βάλει τις βάσεις για να είναι στα προημιτελικά του Conference League. Γιατί ο φετινός Ολυμπιακός, είναι ικανός να… τρελάνει και τη… λογική του ποδοσφαίρου. Ξέρετε μήπως πολλές ομάδες που έχουν κάνει τέτοια επιστροφή; Γιατί όλοι γνωρίζουν, πως το να έχεις τον Ολυμπιακό πίσω σου, να νιώθεις ότι έρχεται, ότι σε πλησιάζει, δεν είναι το καλύτερο συναίσθημα. Ειδικά όταν μιλάμε για την ομάδα που έχει κατακτήσει 47 πρωταθλήματα. Ο Παναθηναϊκός άλλωστε, έζησε χθες βράδυ το αίσθημα της προσπέρασης