Ο ΠΑΟΚ, το X FILES και οι... χειροπέδες του Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ, το X FILES και οι... χειροπέδες του Λουτσέσκου

Μάνος Τσαλγατίδης 11:13 - 29.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:16 - 15.05.2024

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ.

Αν το X Files ή οι Πύλες του Ανεξήγητου παίζονταν ακόμη στην τηλεόραση, τότε σίγουρα 1-2 επεισόδια θα ήταν αφιερωμένα σε αυτόν τον ΠΑΟΚ. Είναι απίθανο το γεγονός πως αυτή η ομάδα καταφέρνει συνεχώς φέτος να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και εκεί που λες πως όλα τελείωσαν παίρνει φόρα και ορμάει ξανά στον αντίπαλο. Πραγματικά δεν έχω λόγια, μιλάμε για κάτι πρωτοφανές που πιστώνεται κυρίως στον Ράζβαν Λουτσέσκου.

Αν εξαιρέσουμε το κομμάτι του αγώνα από το γκολ του ΠΑΟΚ έως και το 40ο΄λεπτό όλο το υπόλοιπο παιχνίδι ανήκει στον Δικέφαλο. Κι αυτό είναι κάτι άξιο έρευνας και ανάλυσης. Ο ΠΑΟΚ που κόντρα στην ΑΕΚ υπέφερε κατάφερε να τη στήσει στα σχοινιά και να την χτυπήσει τόσο που στο τέλος την άφησε σχεδόν λιπόθυμη στο τέλος.

Οι «ασπρόμαυροι» που τακτικά είναι τοποθετημένοι σε κουτάκια, που ακολουθούν μέχρι τέλους το πλάνο αποφάσισαν πως για να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι πρέπει να τσαλακωθούν. Ο ΠΑΟΚ του σαλονιού, έγινε ο ΠΑΟΚ του αλωνιού και μπήκε μέσα στο... μπαρ (γήπεδο) έτοιμος για καυγά. Και έτσι και έγινε. Για πρώτη φορά οι παίκτες είχαν σφυγμό μέσα στο γήπεδο. Μάλωσαν, φώναξαν, κλώτσησαν, έβγαλαν ένταση και τελικά κατάφεραν να κερδίσουν.

Ίσως μόνο έτσι μπορούσε να κερδίσει φέτος ο Δικέφαλος, ίσως αυτό χρειαζόταν το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα. Να τσαλακωθεί να σκεφτεί έξω από το κουτί και το έκανε. Το παιχνίδι από άποψη ρυθμού, φάσεων, έντασης ήταν ό,τι καλύτερο είχε να προσφέρει η φετινή Super League.

Βέβαια, όλο αυτό το αμαύρωσε ο πάγκος της ΑΕΚ, που δεν σταμάτησε να μουρμουράει στον τέταρτο και που συνεχώς σηκωνόταν για να φωνάξει και να διαμαρτυρηθεί. Βέβαια, αυτός που επιτέλους έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο είναι ο Ματίας Αλμέιδα. Όχι, ο Αργεντίνος δεν είναι ούτε μποέμ, ούτε λόρδος ούτε τίποτα. Απλά υπάρχει ένα ολόκληρος μιντιακός στόλος που τον προστατεύει και του φτιάχνει το προφιλ. Εγώ δεν ξεχνάω ούτε τη χειρονομία που έκανε στους φιλειρηνικούς συνήθως Αγρινιώτες.

Αν αυτό το σημερινό επεισόδιο του Αλμέιδα το είχε κάνει ο Λουτσέσκου, τώρα θα ήταν με χειροπέδες στο γραφείο κάποιου αστυνομικού, θα είχαμε δει το πλάνο μέχρι και από drοne ενώ εφημερίδες θα είχαν βγάλει ένθετο για τον τρομοκράτη Ρουμάνο και συγκεκριμένα κανάλια θα είχαν βγάλει έκτακτο δελτίο με αίτημα την απέλαση του.

Έτσι, είναι όμως δύο μέτρα και δύο σταθμά. Επιμένω πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να σκέφτεται ξανά την κορυφή και την κατάκτηση του πρωταθλήματος εφόσον κερδίσει τον Ολυμπιακό. Για την ώρα απλά θα πάμε όλοι να κάνουμε Πάσχα με χαμόγελο και χωρίς τους τοξικούς να μας χαλάνε τη μέρα.