Ο πονοκέφαλος του Σερέλη λέγεται Γκριγκόνις

Μάριους Γκριγκόνις

i

© Intime

Ο πονοκέφαλος του Σερέλη λέγεται Γκριγκόνις

Πάρης Τσελεπίδης • 00:45 - 03.03.2023 / Ανανεώθηκε: 21:09 - 09.03.2024

Ο Μάριους Γκριγκόνις φώναξε παρών στην ήττα του Παναθηναϊκού κόντρα στην Αναντολού Εφές προκαλώντας ευχάριστο πονοκέφαλο στη μάχη του πρωταθλήματος. Γράφει ο Πάρης Τσελεπίδης.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Αναντολού Εφές στο κλειστό Νίκος Γκάλης του ΟΑΚΑ στη σκιά του δυστυχήματος στα Τέμπη παρόλα αυτά όμως κέρδισε τον Μάριους Γκριγκόνις. Ο διεθνής Λιθουανός φόργουορντ που έδειχνε να ψάχνεται επί της παρουσίας του Ντέγιαν Ράντονιτς πέτυχε με την εμφάνισή του να δείξει πως μόνο αδιάφορος δεν είναι. Πως η παρουσία του Χρήστου Σερέλη τον έχει βοηθήσει να αναγεννηθεί και πως με τη σειρά του θέλει να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τον στόχο που της έχει απομείνει. Της διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Ο Γκριγκόνις κόντρα στους κατόχους της Euroleague τη τελευταία διετία, την ομάδα του Εργκίν Αταμάν, έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Το πότε; Δέκα μέρες μετά την έλευση του Έλληνα τεχνικού αντί του Μαυροβούνιου κάτι που μόνο τυχαίο δεν είναι. Ο διεθνής Λιθουανός φόργουορντ φροντίζει όπως παραδέχτηκε και στη Συνέντευξη Τύπου να δίνει καθημερινά τον καλύτερό του εαυτό στις προπονήσεις και αυτό βγήκε στο παρκέ.

Η γλώσσα των αριθμών εξάλλου μιλάει από μόνη της. Ο Γκριγκόνις τελείωσε το παιχνίδι με 23 πόντους όντας σχεδόν αλάνθαστος. Με 6/7 βολές, 1/2 δίποντα και 5/7 τρίποντα σε 23'03'' δείχνοντας πως δεν ξέχασε το μπάσκετ που ήξερε και για τον λόγο για τον οποίο αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Τότε όταν η διοίκηση της ΚΑΕ εκτός από το διετές συμβόλαιο που του πρόσφερε είχε καλύψει και το buy out του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Γκριγκόνις φώναξε παρών στο παρκέ του ΟΑΚΑ την ίδια ώρα που ο Ντουέιν Μπέικον έλειψε και με το παραπάνω. Και πιο συγκεκριμένα είχε μόλις 3 πόντους με 3/4 βολές έχοντας 0/2 δίποντα και 0/2 τρίποντα σε 19'20'' στη χειρότερή του ίσως εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Από πλευράς σκοραρίσματος σίγουρα αφού ήταν η πρώτη φορά που έμεινε χωρίς καλάθι εντός πεδιάς αγωνιζόμενος με την πράσινη φανέλα.

Η εμφάνιση του Γκργικόνις είναι επόμενο να πονοκεφαλιάζει τον Σερέλη, ευχάριστα φυσικά, εν όψει της συνέχειας της χρονιάς. Και πιο απλά και ξεκάθαρα εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Ο Έλληνας τεχνικός είναι βέβαιο πως θα ήθελε να τον έχει στην εφτάδα του της Basket League αντί του Άντριου Άντριους που και δεν λύνει το συμβόλαιό του και πιάνει πάντα μία θέση στους εφτά.

Αυτό που απομένει να φανεί είναι αν η διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα προχωρήσει σε μία νέα απόπειρα για να δεχτεί ο Αμερικανός γκαρντ που είναι ξένο σώμα για την ομάδα να αποτελέσει παρελθόν. Σενάριο που φαντάζει ως το πιο ιδανικό και που θα προκαλέσει μία κενή θέση ξένου αλλά και ένα διπλό δίλημμα μετά για τον Σερέλη εν όψει του φινάλε της κανονικής περιόδου της Basket League αλλά και των playoffs που θα ακολουθήσουνε.

Μάριους Γκριγκόνις ή Ματ Τόμας; Εξάλλου ο Σερέλης το παραδέχτηκε στη Συνέντευξη Τύπου μετά από το τέλος του παιχνιδιού με την Αναντολού Εφές πως και ο Αμερικανός σουτέρ φροντίζει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό καθημερινά στις προπονήσεις. Όπως και να έχει όταν έρθει εκείνη η ώρα ο τεχνικός του Παναθηναϊκού θα κληθεί να πάρει μία γενναία απόφαση. Κι αυτό γιατί μετά από τη διπλή αλλαγή μέσα σε τέσσερις μέρες από τον Ράντονιτς, Τόμας αντί Ουόλτερς και Ουόλτερς αντί Τόμας, υπάρχει η δυνατότητα μόλις μία ακόμη αλλαγής μέχρι το τέλος του Β΄ γύρου της κανονικής διάρκειας της Basket League.

Μία κίνηση που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα γίνει μόνο αν ο Άντριους λύσει το συμβόλαιό του. Μέχρι τότε υπομονή. Κι όσο για τον Σερέλη δεν το έκρυψε και το είπε ξεκάθαρα. Πως στο μυαλό του είναι η διεκδίκηση και κατάκτηση του πρωταθλήματος στο υπόλοιπο της φετινής χρονιάς με τον Παναθηναϊκό αφού η Euroleague έχει τελειώσει μιας και δεν υπάρχουνε ελπίδες παρουσίας στα playoffs της. Για αυτό και θα ήθελε να έχει μία ξεκάθαρη ομάδα που θα δουλεύει σε καθημερινή βάση και έχει απόλυτο δίκιο.

Όπως και να έχει ένα είναι το σίγουρο. Πως μόνο χαμόγελα σκόρπισε η εμφάνιση του ζεστού Γκριγκόνις κόντρα στην Αναντολού Εφές και ευχή όλων είναι να υπάρχει και συνέχεια στα οχτώ παιχνίδια που απομένουνε μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας της Euroleague. Και αν μπορέσει να μπει στην εξίσωση της Basket League ο διεθνής Λιθουανός φόργουορντ του Παναθηναϊκκού καλώς να μπει γιατί η παρουσία του φαντάζει και με το παραπάνω απαραίτητη όπως παρουσιάστηκε κόντρα στη τουρκική ομάδα. Με επιθετικό οίστρο και πάθος στο παρκέ.