Ο Τερίμ έπραξε και μίλησε, οι παίκτες καλούνται να ακούσουν

Φατίχ Τερίμ

i

Intime

Ο Τερίμ έπραξε και μίλησε, οι παίκτες καλούνται να ακούσουν

Μπάμπης Τσιμπίδας 09:32 - 12.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:32 - 12.02.2024

Ο Φατίχ Τερίμ προέβη σε εκτεταμένο ροτέισον στις Σέρρες και έδειξε στους παίκτες του Παναθηναϊκού πως περιμένει να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Το πως θα αντιδράσει ο καθένας, εναπόκειται στον ίδιο...

Συχνά δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο. Ο Παναθηναϊκός στις Σέρρες δεν ήταν καταιγιστικός, δεν ήταν εντυπωσιακός, όμως ήταν κυνικός και έφυγε νικητής. Οι παίκτες του Φατίχ Τερίμ σκόραραν με λιγότερες ευκαιρίες από προηγούμενα παιχνίδια, ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς και ο Σεμπάστιαν Παλάσιος αξιοποίησαν ουσιαστικά την πρώτη τελική τους υπό καλές προϋποθέσεις και αφού συνέβη αυτό, ο Πανσερραϊκός δεν είχε πιθανότητες να αποσπάσει έστω έναν βαθμό.

Σημασία με τους μικρομεσαίους της κατηγορίας, έχει η κατάκτηση των τριών βαθμών. Προφανώς, μία νίκη που συνδυάζεται με όμορφο θέαμα, είναι πιο θελκτική και ικανοποιητική για τον θεατή. Αλλά στο τέλος της ημέρας, για τον προπονητή αξίζει η βαθμολογική συγκομιδή. Με αυτή θα ασχοληθεί, εκείνη θα τον κρατήσει στον πάγκο.

Ο Φατίχ Τερίμ εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου ακριβώς αυτό: η ομάδα του απέχει από το επιθυμητό επίπεδο, όμως στην παρούσα φάση μετράνε τα αποτελέσματα. Μέχρι ο Παναθηναϊκός να εξοικειωθεί πλήρως με τη φιλοσοφία του Τούρκου, επιβάλλεται να συνεχίσει να νικάει. Με όποιο τρόπο είναι εφικτός κάθε φορά.

Το δεύτερο μήνυμα που πέρασε ο Τερίμ στη συνέντευξη Τύπου, σχετίζεται με το εκτεταμένο ροτέισον. Ο 70χρονος τεχνικός διεμήνυσε προς όλους, είτε παίζουν περισσότερο, είτε λιγότερο, πως πρέπει να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν. Μόλις δουν το νεύμα του Τερίμ, να μπουν στο τερέν και να τα δώσουν όλα. Για να πείσουν τον προπονητή τους πως αξίζουν πιο ευνοϊκή μεταχείριση.

Με τη σύνθεση της ενδεκάδας, ο Τερίμ έδειξε πως θα αγωνιστούν όλοι. Αργά ή γρήγορα, ο καθένας θα έχει τη σειρά του. Τα υπόλοιπα, εξαρτώνται από τη νοοτροπία του. Για παράδειγμα, ο Ρούμπεν Πέρεθ στις αρχές Ιανουαρίου, δεν έπειθε με την απόδοση του και ο Τερίμ προτιμούσε τον Γιάννη Κώτσιρα. 

Όλοι αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει για έναν παίκτη με την εμπειρία του Ρούμπεν, του υπαρχηγού του Παναθηναϊκού, βασικού και αναντικατάστατου την προηγούμενη διετία, να τον αφήνει εκτός ο προπονητής και να χρησιμοποιεί στη θέση του τον δεξιό μπακ…

Παρόλα αυτά, ο Ρούμπεν δεν ένιωσε αδικημένος, δεν τα παράτησε, δεν συμπεριφέρθηκε σαν θιγμένος. Τουναντίον, δούλεψε, ανέκτησε τη φόρμα του και μόλις τον Τερίμ τον χρειάστηκε, εκείνος ανταποκρίθηκε. Υπενθύμισε γιατί ήταν ο στυλοβάτης της ομάδας και ο Τερίμ που δεν είναι… τρελός, τον εμπιστεύτηκε. Απλά τα πράγματα, όπως απλό είναι το ποδόσφαιρο.

Όσο για τον… Μίδα του σκοραρίσματος, τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ, εκτός από την αδιαμφισβήτητη ικανότητα του στα τελειώματα και τη συχνότητα του στο σκοράρισμα, έχει και ρέντα. Μπήκε ουσιαστικά στις καθυστερήσεις και πρόλαβε να σκοράρει με δόση τύχης, αφού η μπάλα κόντραρε πάνω του στο σουτ του Μαντσίνι. Αυτό το άστρο είναι δύσκολο να το αγνοήσεις και σε συνδυασμό με τα πεπραγμένα του Σπόραρ στις Σέρρες, μάλλον ο Σουηδός θα παίξει στην ενδεκάδα εναντίον του ΠΑΟΚ…