Κυνικός με «τριάρα» ο Παναθηναϊκός, πέρασε άνετα από τις Σέρρες

Μπέντζαμιν Βέρμπιτς

i

Intime

Κυνικός με «τριάρα» ο Παναθηναϊκός, πέρασε άνετα από τις Σέρρες

Μπάμπης Τσιμπίδας 18:58 - 11.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:21 - 11.02.2024

Με γκολ των Παλάσιος, Βέρμπιτς και του συνήθη ύποπτου... Γερεμέγεφ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-0 του Πανσερραϊκού στις Σέρρες και πλησίασε στην κορυφή. Σουτ στο δοκάρι είχε στο 45' ο Ντάνκερλουι.

Όσους σκοπούς έθεσε ο Φατίχ Τερίμ για τις Σέρρες, εκπληρώθηκαν. Πρωτίστως, ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 τον Πανσερραϊκό παίρνοντας από νωρίς το προβάδισμα και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης για τον νικητή. Δεν είχε καμία απώλεια για τραυματισμό ή τιμωρία, ο Τούρκος προέβη σε εκτεταμένο ροτέισον προφυλάσσοντας βασικούς και επιτρέποντας σε αναπληρωματικούς να δείξουν τις δυνατότητες τους.

Κυρίως, ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει στη βαθμολογία, είτε πλησιάζοντας τον ΠΑΟΚ στην κορυφή, είτε προσπερνώντας την ΑΕΚ. Ανάλογα με το αποτέλεσμα της Τούμπας. Κάτι που θα είναι σημαντικό για τους «πράσινους». Επιπλέον, ο Τερίμ θα προετοιμάσει την ομάδα του με αυτοπεποίθηση και όμορφο κλίμα, για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Στον αντίποδα, ο Πανσερραϊκός έμοιαζε να έχει μόνο μέλημα την ανασταλτική λειτουργία και όχι την επίθεση. Ο Πάμπλο Γκαρσία παρουσίασε ένα σχέδιο με πολυπρόσωπη άμυνα και κανένα εναλλακτικό σχέδιο για την ανάπτυξη. Όμως οι γηπεδούχοι προδόθηκαν από ατομικά λάθη, είχαν μερικές ευκαιρίες, αλλά δεν ήταν ένα οργανωμένο ξέσπασμα. Με τον Γκαρσία να αναλαμβάνει στο φινάλε την ευθύνη της ήττας.  

Λίγες ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός, αλλά τρία γκολ

Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να προηγηθεί με στατική φάση στο 9’. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βέρμπιτς στο πρώτο δοκάρι έκανε την κεφαλιά και σκόραρε. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR για επιθετικό φάουλ στις διεκδικήσεις των Ακαϊντίν και Ούγκο με τους Ουεντραόγκο και Μπέργκστρεμ, αλλά δεν διαπιστώθηκε παράβαση. 

Το δεύτερο γκολ για τον Παναθηναϊκό επιτεύχθηκε στο 32’ Ο Μπερνάρ πίεσε τον Θυμιάνη και έκλεψε, έδωσε στον Παλάσιος και αυτός στο τετ-α-τετ πλάσαρε εύστοχα για το 0-2. Ο Πανσερραϊκός είχε την ευκαιρία να μειώσει στο 45’, όταν το σουτ του Ντάνκερλούι χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Το παιχνίδι είχε «παγώσει» και όλα κυλούσαν προς τη λήξη, μέχρι που ο Γερεμέγεφ και το άστρο στο… σκοράρισμα, συνεχίστηκε. Ο Μαντσίνι βρέθηκε στο πέναλτι και σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Σουηδό και κατέληξε στα δίχτυα!

O MVP: Ο Μπερνάρ. Δεν σκόραρε, παρότι είχε ευκαιρίες, αλλά δημιούργησε τα δύο γκολ. Με ωραία εκτέλεση κόρνερ στο 0-1 και με έξυπνο κλέψιμο στον Θυμιάνη στο 0-2 και με ωραία πάσα στον Παλάσιος. Ο Μπερνάρ ήταν πάντα εκεί που έπρεπε για να πάρει μπάλα και να οργανώσει.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο δοκάρι του Ντάνκερλουι στο 45’. Αν εκεί ο Πανσερραϊκός μείωνε το σκορ, ήταν και το τάιμινγκ που ίσως να επηρέαζε το ρου του 90λεπτου.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε αμυντικογενές σχήμα, επειδή δεν εμπιστεύεται τους αμυντικούς του, όμως ούτε στιβαρή ανασταλτική λειτουργία είχε και η ομάδα του δεν είχε επιθετική δραστηριότητα. Ο Φατίχ Τερίμ προέβη σε εκτεταμένο ροτέισον, δεν του κόστισε στο αποτέλεσμα και μπόρεσε γρήγορα να κάνει διαχείριση με τις αλλαγές του. Όταν ο Πανσερραϊκός ανέβαινε, ο Τερίμ δεν δίστασε να βάλει τρίτο χαφ και τρίτο στόπερ, λειτουργώντας κυνικά.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Χρήστος Βεργέτης από την Αρκαδία προσπάθησε να αφήσει τον ρυθμό και να περιορίσει τα σφυρίγματα. Άλλοτε το πέτυχε, άλλοτε όχι. Μεταχειρίστηκε την κίτρινη με φειδώ και δεν έχασε δύσκολη φάση. Στο 0-1 δεν θεώρησε φάουλ κάποιο από τα μαρκαρίσματα και το VAR τον δικαίωσε για την άποψη του.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Ντανκερλούι, Μπέργκστρεμ, Θυμιάνης, Διαμάντης (25’ λ.τ. Σοφιανός), Στάικος (84’ Γουλέρι), Ουεντραόγκο (46’ Πεταυράκης), Ουάρντα, Μορέιρα, Τομάς (69’ Χατζηστραβός), Άλεξιτς (68’ Χεφτέ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Ακαϊντίν, Ούγκο, Χουάνκαρ, Ζέκα, Βιλένα (89’ Μαντσίνι), Μπερνάρ (85’ Σένκεφελντ), Παλάσιος (85’ Λημνιός), Βέρμπιτς (57’ Κώτσιρας), Σπόραρ (89’ Γερεμέγεφ)