Ο Κώτσιρας πλησιάζει στην ώρα της ανταμοιβής

Γιάννης Κώτσιρας

i

Intime

Ο Κώτσιρας πλησιάζει στην ώρα της ανταμοιβής

Μπάμπης Τσιμπίδας 20:55 - 08.02.2024 / Ανανεώθηκε: 20:55 - 08.02.2024

Το όνομα του Γιάννη Κώτσιρα είχε συζητηθεί στο Transfer Room της Λισαβόνας ως πιθανό για αποχώρηση τον Ιανουάριο. Ένας μήνας που εξελίχτηκε τελείως διαφορετικά για τον έμπειρο αμυντικό και αναμένεται να τον κρατήσει στο «Γεώργιος Καλαφάτης».

Ο Γιάννης Κώτσιρας είναι ο αφανής ήρωας του Παναθηναϊκού στον εξαντλητικό μήνα που προηγήθηκε. Χωρίς να αποτελέσει τον απόλυτο πρωταγωνιστή ενός παιχνιδιού, συμπεριλαμβανόταν πάντα στους διακριθέντες και πρόσφερε σε πολλούς ρόλους. Από την κανονική θέση του δεξιού μπακ, ως αμυντικός χαφ και box-to-box, μέχρι και εξτρέμ. 

Η πληθώρα των μεταθέσεων του Κώτσιρα δεν οφείλεται σε… καψώνια από τον Φατίχ Τερίμ, αλλά αντιθέτως στην εκτίμηση του. Οι απουσίες ανάγκασαν τον Τούρκο προπονητή να ψάξει εναλλακτικές από το ρόστερ και εκτίμησε στο πρόσωπο του Αρκάδα άσου, πως θα τον βγάλει ασπροπρόσωπο στις πολλαπλές αποστολές. Όπερ και εγένετο…

Ο Κώτσιρας κέρδισε την εμπιστοσύνη του Τερίμ και για τη φυσική κατάσταση του. Από τις 10 Ιανουαρίου και το πρώτο ματς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο για τη φάση των «16» στο «Απόστολος Νικολαΐδης», μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου και το ντέρμπι των δύο αιωνίων αντιπάλων για το πρωτάθλημα, πάλι στο ίδιο γήπεδο, ο έμπειρος αμυντικός έπαιξε σε 8 αναμετρήσεις. 

Μετρώντας έξι 90λεπτα, 120 λεπτά στη ρεβάνς του Κυπέλλου και 61’ στον πρώτο προημιτελικό της ίδιας διοργάνωσης με τον Ατρόμητο. Σύνολο, 721’, χωρίς να υπολογίζονται οι καθυστερήσεις… Ένας μικρός άθλος, με τον άσο του Τριφυλλιού να μην νιώθει κόπωση και να μην παθαίνει μυϊκό τραυματισμός.

Ο πληθωρικός Κώτσιρας έχει επιφέρει και μεταβολή στον αγωνιστικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού. Δεν είναι μυστικό ότι με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο 31χρονος αμυντικός δύσκολα θα παρέμενε στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Ο Κώτσιρας έχει συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2024 και ο Σέρβος δεν είχε εισηγηθεί την ανανέωση του. 

Επιπλέον, το όνομα του Κώτσιρα είχε συζητηθεί στο πρόσφατο Transfer Room που είχε διοργανωθεί στη Λισαβόνα τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Ως ποδοσφαιριστή ο οποίος υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό τον Ιανουάριο. Εν τέλει, δεν προέκυψε αξιόλογο ενδιαφέρον από το εξωτερικό και ο Κώτσιρας τέθηκε υπό τις οδηγίες του Φατίχ Τερίμ μετά τα Χριστούγεννα.

Τα τρία ενδεχόμενα για την απόφαση του CAS
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:52 - 06.02.2024

Τα τρία ενδεχόμενα για την απόφαση του CAS

Ποιοι βρέθηκαν στην Ελβετία για την εκδίκαση του CAS από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΕΠΟ, ποιοι μάρτυρες εξετάστηκαν και ποια είναι τα τρία πιθανά σενάρια για την ετυμηγορία του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου. Το Sportal έχει τις απαντήσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Τερίμ έχει σχηματίσει εξαιρετική άποψη για τον Κώτσιρα, τις ικανότητες και τον επαγγελματισμό του και έχει προτείνει την παραμονή του. Ο Τούρκος ξέρει πως εκτός από τους «αρτίστες», ένα ισορροπημένο ρόστερ χρειάζεται και «στρατιώτες» και ο Κώτσιρας ενσαρκώνει στον απόλυτο βαθμό αυτή την έννοια.

Δεν είναι σαφές πότε η διοίκηση θα μιλήσει με τον Κώτσιρα και τον εκπρόσωπο ή αν το έχει ήδη πράξει. Άλλωστε, επικρατεί και η διάθεση επιβράβευσης ενός παίκτη που έχει βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να επανέρθει στο μέγεθος του, αλλά δεν έχει ανταμειφθεί εξίσου και είναι από τους χαμηλόμισθους του δυναμικού.