Τα τρία ενδεχόμενα για την απόφαση του CAS

Ο Χουάνκαρ μεταφέρεται με φορείο στο ιατρείο του «Καραϊσκάκης» μετά τον τραυματισμό του από ρίψη κροτίδας.

i

Intime

Τα τρία ενδεχόμενα για την απόφαση του CAS

Μπάμπης Τσιμπίδας 22:52 - 06.02.2024 / Ανανεώθηκε: 23:12 - 06.02.2024

Ποιοι βρέθηκαν στην Ελβετία για την εκδίκαση του CAS από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΕΠΟ, ποιοι μάρτυρες εξετάστηκαν και ποια είναι τα τρία πιθανά σενάρια για την ετυμηγορία του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου. Το Sportal έχει τις απαντήσεις.

Το μεσημέρι της Τρίτης (6/2) το CAS ασχολήθηκε με το περίφημο πλέον ντέρμπι των αιωνίων στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», που διακόπηκε στις 22 Οκτωβρίου 2023 μετά τον τραυματισμό του Χουάνκαρ από ρίψη κροτίδας. Στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης, παρέστησαν ο Ολυμπιακός, ο οποίος προσέφυγε, η ΕΠΟ ως αντίδικος και ο Παναθηναϊκός ως παρεμβαίνων, έχοντας έννομο συμφέρον.

Στον πρώτο και στον δεύτερο βαθμό, ο Ολυμπιακός είχε κριθεί ως υπαίτιος για τη διακοπή και τιμωρήθηκε με μηδενισμό και αφαίρεση ενός βαθμού. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν προσφυγή στο CAS για να πετύχουν αναίρεση της απόφασης, αφού θεωρούν ότι ο Χουάνκαρ μπορούσε να αγωνιστεί και κακώς το παιχνίδι δεν συνεχίστηκε. 

Στον αντίποδα, η ΕΠΟ ζήτησε τη διατήρηση της δευτεροβάθμιας απόφασης, ενώ αυτή είναι και η θέση του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» συμμετείχαν στην ακροματική διαδικασία με ειδικό καθεστώς, αφού δεν θεωρούνται ευθέως διάδικοι στην υπόθεση.

Ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Δημήτρη Καρπετόπουλο και τον αντιπρόεδρο, Κώστα Καραπαπά, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας. Εκ μέρους της ΕΠΟ παρέστη Ελληνίδα δικηγόρος που συνεργάζεται μαζί της, ενώ εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού ήταν ο αντιπρόεδρος Λεωνίδας Μπουτσικάρης, με διπλή ιδιότητα: ως νομικός και ως μάρτυρας. Επίσης, εξετάστηκε ως μάρτυρας μέσω τηλεδιάσκεψης ο γιατρός του Τριφυλλιού, Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος. Όλα τα μέρη έχουν προσλάβει δικηγορικά γραφεία από την Ελβετία, που εδρεύουν στη Λοζάνη και έχουν ειδίκευση στη νομολογία του συγκεκριμένου Δικαστηρίου.

Παναθηναϊκός-Φορτούνης: Οι φήμες των social media, το βίντεο που κυκλοφόρησε και η πραγματική διάσταση
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:40 - 06.02.2024

Παναθηναϊκός-Φορτούνης: Οι φήμες των social media, το βίντεο που κυκλοφόρησε και η πραγματική διάσταση

Ένα «ένοχο» βίντεο με έναν χαιρετισμό, η έλλειψη (δημοσίως) συζητήσεων του Φορτούνη με τον Ολυμπιακό για ανανέωση, έχουν «φουντώσει» στο Διαδίκτυο τα σενάρια για συμφωνία του 32χρονου επιτελικού μέσου με τον Παναθηναϊκό. Με την πραγματικότητα ως συνήθως, να έχει άλλη διάσταση.

Το CAS έχει ενημερωθεί για τις προθεσμίες που πρέπει να τηρηθούν στη Stoiximan Super League και γνωστοποίησε στην Ομοσπονδία και στους δύο αιώνιους αντίπαλους, πως θα εκδώσει την ετυμηγορία του πριν την έναρξη των Play Offs και τη λήξη της κανονικής διάρκειας.

Τρία είναι τα ενδεχόμενα σχετικά με την απόφαση του CAS. Το πρώτο είναι να διατηρήσει την ποινή του Ολυμπιακού και να μην αλλάξει το παραμικρό, οπότε η βαθμολογία του πρωταθλήματος θα «παγιωθεί» ως έχει. Ενδεχόμενο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, αφού τέτοια στάση έχει τηρήσει το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο σε υποθέσεις με τέτοιο ύφος. 

Ο διάλογος του Αλαφούζου πριν πάρει τον Τερίμ: «Θέλεις πρωτάθλημα; Πάρε τον Φατίχ» (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:38 - 06.02.2024

Ο διάλογος του Αλαφούζου πριν πάρει τον Τερίμ: «Θέλεις πρωτάθλημα; Πάρε τον Φατίχ» (vid)

Τούρκος δημοσιογράφος αποκάλυψε τον διάλογο που φέρονται να είχαν ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Ατζούν Ιλιτζαλί, πριν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφασίσει την πρόσληψη του Φατίχ Τερίμ.

Το δεύτερο σενάριο είναι το CAS να εντοπίσει κενά στην εκδίκαση της υπόθεσης στον δεύτερο βαθμό ή στο σκεπτικό της απόφασης και να την αναπέμψει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.  Με το δικαιοδοτικό όργανο της Ομοσπονδίας να έχει την ευθύνη να εκδώσει την οριστική και αμετάκλητη απόφαση.

Όσο για το τρίτο ενδεχόμενο, είναι το CAS να αναιρέσει την ετυμηγορία της Εφέσεων της ΕΠΟ και να δικαιώσει τον Ολυμπιακό. Με δύο υποπιθανότητες: είτε να του επιστρέψει τον ένα βαθμό από τον μηδενισμό, είτε να διατάξει τη διεξαγωγή του ντέρμπι που είχε διακοπεί.