Παναθηναϊκός-Φορτούνης: Οι φήμες των social media, το βίντεο που κυκλοφόρησε και η πραγματική διάσταση

Παναθηναϊκός-Φορτούνης: Οι φήμες των social media, το βίντεο που κυκλοφόρησε και η πραγματική διάσταση

Μπάμπης Τσιμπίδας 15:40 - 06.02.2024 / Ανανεώθηκε: 15:42 - 06.02.2024

Ένα «ένοχο» βίντεο με έναν χαιρετισμό, η έλλειψη (δημοσίως) συζητήσεων του Φορτούνη με τον Ολυμπιακό για ανανέωση, έχουν «φουντώσει» στο Διαδίκτυο τα σενάρια για συμφωνία του 32χρονου επιτελικού μέσου με τον Παναθηναϊκό. Με την πραγματικότητα ως συνήθως, να έχει άλλη διάσταση.

Το όνομα του Κώστα Φορτούνη είναι από τα πιο πολυσυζητημένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Φυσιολογικό γεγονός, αφού πρόκειται για το «10» και τον ηγέτη του Ολυμπιακού και μέχρι πρότινος, βασικό διεθνή με την Εθνική Ελλάδας.

Οι φήμες που διακινούνται γύρω από τον Φορτούνη διογκώνονται, επειδή το συμβόλαιο του λήγει στις 30 Ιουνίου. Ο 32χρονος επιτελικός μέσος δεν φέρεται να έχει επαφές για ανανέωση με τον Ολυμπιακό και τα social media βρίθουν από αναφορές για επικείμενη συμφωνία με τον Παναθηναϊκό.

Ο Γιαννακόπουλος κάνει αυτό που δεν τόλμησε ποτέ άλλος παράγοντας!

Ο Γιαννακόπουλος κάνει αυτό που δεν τόλμησε ποτέ άλλος παράγοντας!

Η ήττα του Παναθηναϊκού από τον Άρη είναι ένα ματς που θα θυμόμαστε μια φορά τα 27 χρόνια, όπως την προηγούμενη νίκη των «κίτρινων» στο ΟΑΚΑ, αλλά τα λόγια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου είναι πρωτόγνωρα για τον ελληνικό αθλητισμό. Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης

Βέβαια, όπως συμβαίνει στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, η «πραγματικότητα» που καλλιεργείται στα social media είναι εικονική. Γιατί για να επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στον Φορτούνη και στη διοίκηση του Παναθηναϊκού, πρέπει να προηγηθούν συζητήσεις.

Οι οποίες δεν προκύπτουν από κανένα... στρατόπεδο. Ούτε από το Τριφύλλι, ούτε από την πλευρά του Φορτούνη. Δεν έχει εντοπιστεί καμία ένδειξη που να υποδεικνύει επαφή ανάμεσα σε «πράσινο» στέλεχος και σε εκπρόσωπο του διεθνούς μεσοεπιθετικού.

Ο διάλογος του Αλαφούζου πριν πάρει τον Τερίμ: «Θέλεις πρωτάθλημα; Πάρε τον Φατίχ» (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:38 - 06.02.2024

Ο διάλογος του Αλαφούζου πριν πάρει τον Τερίμ: «Θέλεις πρωτάθλημα; Πάρε τον Φατίχ» (vid)

Τούρκος δημοσιογράφος αποκάλυψε τον διάλογο που φέρονται να είχαν ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Ατζούν Ιλιτζαλί, πριν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφασίσει την πρόσληψη του Φατίχ Τερίμ.

Ισχύει πλέον ένας γενικός κανόνας: ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για κάθε πρωτοκλασάτο Έλληνα που θα είναι διαθέσιμος στην αγορά. Επειδή με εντολή του Γιάννη Αλαφούζου, το ρόστερ θα ελληνοποιηθεί ξανά σταδιακά, με παίκτες οι οποίοι θα ανταπεξέρχονται στον πρωταθλητισμό.

Ωστόσο, αυτός ο κανόνας δεν θα εφαρμόζεται άκριτα. Ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε στο δυναμικό του ένα κορυφαίο ντόπιο «δεκάρι», τον Τάσο Μπακασέτα. Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας αφίχθηκε στο Κορωπί στα μέσα Ιανουαρίου, για να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό της ομάδας την επόμενη τριετία. Μοιάζει οξύμωρο ο Παναθηναϊκός να επενδύσει ένα τόσο μεγάλο ποσό στην ίδια θέση και όχι σε κάποια άλλη.

Προφανώς, όποιον και να ρωτήσεις στο «Γεώργιος Καλαφάτης», θα απαντήσει με κολακευτικά λόγια για τις ικανότητες του Φορτούνη. Πρόκειται για έναν παίκτη εγνωσμένης αξίας που απολαμβάνει την καθολική αποδοχή. Από αυτή την παραδοχή, μέχρι την κατάθεση πρότασης, η απόσταση είναι... χαοτική.

Σίγουρα δεν θα την καλύψει ένα clip μερικών δευτερολέπτων που διαδίδεται στο Διαδίκτυο και αποτυπώνει μία στιγμή αβροφροσύνης, ανάμεσα στον Φορτούνη και στον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού, Γιάννη Παπαδημητρίου, στο πρόσφατο ντέρμπι των δύο αιωνίων αντιπάλων. Εκεί που οι δύο άνδρες «τόλμησαν» να χαιρετήσουν ο ένας τον άλλο, πριν ο Φορτούνης περάσει στο ματς ως αλλαγή...

Εν κατακλείδι, στην παρούσα φάση, δεν έχει τεθεί επί τάπητος ο Φορτούνης στις συζητήσεις στο Τριφύλλι. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ιανουαρίου μόλις τελείωσε, ο Σέρβος αμυντικός χαφ Νεμάνια Μαξίμοβιτς έχει συμφωνήσει ήδη για το καλοκαίρι και κάθε άλλη σκέψη, θα αναλυθεί στους προσεχείς μήνες.

Το βέβαιο είναι πως εν όψει του καλοκαιριού, οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού θα κοιτάξουν κάθε ποιοτικό Έλληνα ποδοσφαιριστή. Ο αριστερός μπακ της Νόριτς, Δημήτρης Γιαννούλης είναι ένας παίκτης που έχουν κυκλώσει στο Τριφύλλι, ενώ πλέον το ενθαρρυντικό είναι ότι ο Σύλλογος έχει ανακτήσει την ελκυστικότητα του για τους διεθνείς παίκτες.