Ημέρα CAS για τον Ολυμπιακό: Σήμερα (6/2) εκδικάζεται η έφεση για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

i

© Intime

Ημέρα CAS για τον Ολυμπιακό: Σήμερα (6/2) εκδικάζεται η έφεση για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:58 - 06.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:06 - 06.02.2024

Σήμερα (6/2) αναμένεται να εκδικαστεί στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) η υπόθεση του ντέρμπι «αιωνίων», το οποίο διεκόπη μετά τον τραυματισμό του Χουάνκαρ.

Ημέρα CAS για τον Ολυμπιακό!

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να συζητηθεί στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο η προσφυγή του Ολυμπιακού κατά της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης», το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ έπειτα από τον τραυματισμό του Χουάνκαρ.

Να θυμίσουμε πως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τιμωρηθεί πρωτόδικα με μηδενισμό, αφαίρεση 1 βαθμού και ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και στη συνέχεια η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ διατήρησε την ποινή για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι «αιωνίων».

Με αυτόν τον τρόπο η απόφαση που γνωστοποιήθηκε δικαίωσε τον Παναθηναϊκό και του έδωσε τη νίκη 3-0 άνευ αγώνα, αφαιρώντας συνάμα έναν βαθμό από τον Ολυμπιακό. Έτσι το ντέρμπι έφτασε στα χέρια του CAS, το οποίο θα έχει τον τελευταίο λόγο για τη μοίρα της υπόθεσης.

Το διεθνές αθλητικό δικαστήριο θα κρίνει και θα αποφασίσει για το ποιος ήταν τελικά ο υπαίτιος της διακοπής του ντέρμπι, έπειτα κι από τις αποφάσεις που πάρθηκαν από ΕΠΟ και Super League.

Να σημειωθεί πως το προκαταρκτικό στάδιο εξέτασης της υπόθεσης ολοκληρώθηκε από το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο κι έπειτα από την ανταλλαγή των έγγραφων υπομνημάτων, το Δικαστήριο της Λωζάνης είναι έτοιμο για την εκδίκαση.

Μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται και η γνωστοποίηση της απόφασης.

🔴Εξελίξεις στον Ολυμπιακό: Κοβάτσεβιτς, Καρβαλιάλ, Γιοβάνοβιτς, Μπαχάρ και το CAS