Ο Γιαννακόπουλος κάνει αυτό που δεν τόλμησε ποτέ άλλος παράγοντας!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ο Γιαννακόπουλος κάνει αυτό που δεν τόλμησε ποτέ άλλος παράγοντας!

Ηλίας Λαλιώτης 23:10 - 05.02.2024

Η ήττα του Παναθηναϊκού από τον Άρη είναι ένα ματς που θα θυμόμαστε μια φορά τα 27 χρόνια, όπως την προηγούμενη νίκη των «κίτρινων» στο ΟΑΚΑ, αλλά τα λόγια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου είναι πρωτόγνωρα για τον ελληνικό αθλητισμό. Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης

Η πρώτη ήττα του Παναθηναϊκού AKTOR στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League είναι γεγονός. Μετά από δύο κερδισμένα ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό και το πλεονέκτημα έδρας να έχει γείρει προς το μέρος του, ο τρομερός Άρης έδωσε ένα νέο ενδιαφέρον μέχρι την έναρξη των πλέι οφ.

20:00 - 05.02.2024

Τα highlights της μεγάλης νίκης του Άρη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ

Δείτε τα highlights από την νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού μέσα στο ΟΑΚΑ.

Για τους περισσότερους αυτό το αποτέλεσμα ήταν τεράστια έκπληξη. Σίγουρα όταν συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια ένα διπλό στο ΟΑΚΑ από την ομάδα της Θεσσαλονίκης τραβάει πάνω του τα βλέμματα, αλλά όπως συνέβη και με την προηγούμενη νίκη το 1997, έτσι κι αυτό θα ξεχαστεί γρήγορα. Και θα μου επιτρέψετε να μην το θεωρώ και τόσο μεγάλη έκπληξη.

Μεγαλύτερη έκπληξη θεωρούσα προσωπικά το αήττητο του Παναθηναϊκού μέχρι τώρα. Με το πρόγραμμα της EuroLeague να έχει γίνει άκρως απαιτητικό με συνεχόμενα σκληρά ματς, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ήταν η εξαίρεση στον κανόνα και η μοναδική αήττητη από αυτές του υψηλότερο επιπέδου. Τρεις ήττες μετράει στο πρωτάθλημά της η Ρεάλ Μαδρίτης (η μία με κατοστάρα από την Γκραν Κανάρια), επτά η Μπαρτσελόνα, από τρεις Φενέρ και Εφές, δύο η Μονακό.

Δεν είναι δα και καταστροφή, αλλά μία φυσιολογική συνέπεια της κούρασης, των απουσιών και της αναμενόμενης -έως ένα σημείο- χαλαρότητας που δείχνουν κάποιοι παίκτες σε τέτοια παιχνίδια όταν έχουν μπροστά τους έναν αγώνα που μοιάζει με μίνι τελικός. Αυτός με τη Φενέρ στο ΟΑΚΑ για την EuroLeague. Δουλειά του Εργκίν Αταμάν είναι να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να τσιτώσει τους παίκτες του και να τους παρουσιάσει με το μαχαίρι στα δόντια την Παρασκευή (9/2, 21:15).

Αυτό, όμως, που προέκυψε από το συγκεκριμένο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη είναι πολύ σημαντικότερο από το αποτέλεσμά του. Και αναφέρομαι στα λόγια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στα social media. Ο μεγαλομέτοχος των «πράσινων» έχει δείξει από πέρυσι την ξεκάθαρη πρόθεσή του να συμβάλει τα μέγιστα ώστε ο τόπος μας να αποκτήσει το μπάσκετ που του αξίζει. Να αναβαθμίσει το προϊόν και να φέρει τους φιλάθλους που είχαν γυρίσει την πλάτη πίσω στο γήπεδο. Έχει παραδεχθεί τα λάθη του παρελθόντος και έχει αλλάξει σελίδα με εντυπωσιακό τρόπο.

Γιαννακόπουλος: «Ήμασταν ψόφιοι, δεν γίνεται να πρέπει να κερδίσουμε επειδή ήταν οι διαιτητές υπέρ μας»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

20:32 - 05.02.2024

Γιαννακόπουλος: «Ήμασταν ψόφιοι, δεν γίνεται να πρέπει να κερδίσουμε επειδή ήταν οι διαιτητές υπέρ μας»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξέσπασε κατά της ΚΕΔ, τονίζοντας πως ο Άρης κέρδισε δίκαια και πως η τριάδα των ρέφερι της αναμέτρησης κράτησαν τον Παναθηναϊκό στο ματς.

Με κινήσεις και αναφορές που μόνο καλό μπορούν να κάνουν στο ελληνικό μπάσκετ αν τον ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι σημαντικοί παράγοντες του αθλήματος. Προσωπικά μπορεί να διαφωνώ πως η διαιτησία στο ΟΑΚΑ το απόγευμα της Δευτέρας έδειξε κάποια πρόθεση να ευνοήσει τον Παναθηναϊκό συνολικά στο ματς. Ίσα-ίσα που υπήρχαν φάσεις κατά του, αλλά στο τέλος όταν ο Άρης ξέφυγε με 9 πόντους υπήρχαν ορισμένα «σφυρίγματα έδρας». 

Σημασία όμως έχει αυτό που πιστεύει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και αυτό που είπε και το εννοούσε. Έκανε αυτό που δεν έχει κάνει ποτέ στην ιστορία άλλος παράγοντας. Παραδέχθηκε δημόσια την ανωτερότητα του αντιπάλου, είπε πως θεωρεί ότι η διαιτησία ευνόησε την ομάδα του, πως θα ζητούσε επανάληψη του αγώνα αν αλλοίωναν το αποτέλεσμα και ότι στόχος του δεν είναι να κερδίζει, αλλά να βλέπει καθαρό μπάσκετ.

Να μπορεί δηλαδή να κερδίσει και ο Ηρακλής και το Περιστέρι και η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό όταν το αξίζει (κάτι που δεν έγινε τα τελευταία δύο χρόνια) ή ο Άρης τον Παναθηναϊκό (όπως κι έγινε).

Άλλωστε, ποιος άνθρωπος που πραγματικά αγαπά το μπάσκετ δεν θα το ήθελε αυτό;