Ο διάλογος του Αλαφούζου πριν πάρει τον Τερίμ: «Θέλεις πρωτάθλημα; Πάρε τον Φατίχ» (vid)

Γιάννης Αλαφούζος

i

Intime

Ο διάλογος του Αλαφούζου πριν πάρει τον Τερίμ: «Θέλεις πρωτάθλημα; Πάρε τον Φατίχ» (vid)

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:38 - 06.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:52 - 06.02.2024

Τούρκος δημοσιογράφος αποκάλυψε τον διάλογο που φέρονται να είχαν ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Ατζούν Ιλιτζαλί, πριν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφασίσει την πρόσληψη του Φατίχ Τερίμ.

Η ανάμειξη του Ατζούν Ιλιτζαλί στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού, δεν είναι κρυφή. Αντιθέτως, ο Τούρκος τηλεοπτικός παραγωγός ριάλιτι παραδέχτηκε με δηλώσεις του, πως εκείνος πρότεινε τον συμπατριώτη του προπονητή στον Γιάννη Αλαφούζο.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος, Ριντβάν Ντιλβέν στο podcast «3-4-3 Digital», αποκάλυψε τον διάλογο που φέρονταν να είχαν Γιάννης Αλαφούζος και Ατζούν Ιλιτζαλί, πριν την πρόσληψη του Τερίμ. Ο Αλαφούζος είχε εκφράσει τον προβληματισμό του στον Ατζούν για την πορεία της ομάδας του Τριφυλλιού και εκείνος σκέφτηκε να προτείνει το Τερίμ.

Πάντα σύμφωνα με τον Ριντβάν Ντιλβέν και τα λεγόμενα του στο podcast, ο διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών κύλησε ως εξής:

Ατζούν Ιλιτζαλί: «Θέλεις να γίνεις πρωταθλητής;».

Γιάννης Αλαφούζος: «Φυσικά, θέλω να πάρω το πρωτάθλημα»

Ατζούν Ιλιτζαλί: «Τότε πάρε για προπονητή τον Τερίμ». 

Η συνέχεια είναι γνωστή… Ο Αλαφούζος μίλησε τηλεφωνικώς με τον Τερίμ και ανήμερα των Χριστουγέννων, τη Δευτερα 25 Δεκεμβρίου, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη και έκλεισε τη συμφωνία. H οποία επισημοποιήθηκε μία μέρα αργότερα και η διοίκηση ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Παρά τα σκαμπανεβάσματα, το πρόσημο στον πρώτο μήνα δουλειάς του Τερίμ στο «Γεώργιος Καλαφάτης», κρίνεται παραπάνω από θετικό. Ο 70χρονος τεχνικός πανηγύρισε δύο προκρίσεις στο Κύπελλο Ελλάδας, τη μία επί του Ολυμπιακού στη διαδικασία των πέναλτι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Στο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός απέχει τρεις βαθμούς από την κορυφή λόγω της ήττας στην Τούμπα και «έσπασε» το σερί χωρίς νίκη επικρατώντας στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων.

Ο Γιάννης Αλαφούζος πιστώνεται ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας του Τερίμ, αφού εκείνος ρίσκαρε με την επιλογή του 70χρονου τεχνικού. Καθώς και με την αποπομπή του Γιοβάνοβιτς, τον οποίο αγάπησε και στήριξε ο κόσμος του Παναθηναϊκού.

Πάντως, ο Τερίμ ενθουσιάστηκε από την αποθέωση της αποστολής κατά την αποχώρηση της στο ξενοδοχείο «Κάραβελ», πριν τη μετάβαση στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ο Τούρκος έλεγε στους συνεργάτες του ότι η υποστήριξη των 2.000 οπαδών, είχε τη δική της συμβολή στην απόδοση των παικτών του. Για αυτό ο Τερίμ στη συνέντευξη Τύπου, ευχαρίστησε τους φίλους του Τριφυλλιού και εξέφρασε την ανυπομονησία του να τους δει στην ιστορική έδρα του Συλλόγου.