Οι Ευρωπαίοι δικαίωσαν τον Νόα Λάιλς!

Οι Ευρωπαίοι δικαίωσαν τον Νόα Λάιλς!

Χρήστος Τσάλτας 19:45 - 08.09.2023 / Ανανεώθηκε: 20:10 - 08.09.2023

Καναδάς και Team USA μπήκαν στα ημιτελικά σαν φαβορί για τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως είδαν Σερβία κια Γερμανία να τους φράζουν τον δρόμο. Τα λόγια του Νόα Λάιλς ήρθαν να δικαιωθούν, λίγες μέρες μετά τη συντεταγμένη κατακραυγή των NBAers. Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας.

Αποστολή στη Μανίλα

Η 8η Αυγούστου ήταν με διαφορά η πιο ιδιαίτερη μέρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA. Κι αυτό γιατί μπαίνουμε στα παιχνίδια που κρίνουν μετάλλια και η πρώτη γεύση που πήραμε ήταν πως πλέον το ΝΒΑ δεν είναι το άβατο που θεωρούσαν όλοι.

Team USA και Καναδά έφεραν 19 από τους 24 παίκτες τους από την κορυφαία λίγκα του πλανήτη. Όμως θα παλέψουν για μετάλλιο. Αλλά το χάλκινο.

Σερβία και Γερμανία προέταξαν στο παρκέ τις δικές τους αρχές, το δικο τους στυλ παιχνιδιού και το δικό τους πλάνο και οι δύο ομάδες της Βόρειας Αμερικής δεν είχαν απαντήσεις.

Υποτίμησαν τον αντίπαλο; Θεώρησαν πως εύκολα-δύσκολα θα βγάλουν 2 plays και θα φτάσουν στη νίκη; Δεν περίμεναν τέτοια εικόνα σε 40 λεπτά αγώνων; Η απάντηση έρχεται κάπου στη μέση. Ιδίως για την Team USA θα αναλύσουν πιο διεξοδικά τα πεπραγμένα της, έχοντας ζήσει κάθε μέρα από τις προπονήσεις της ομάδας του Στιβ Κερ στη Μανίλα. Και πιστέψτε μας, έχουμε να αναφέρουμε πολλά.

Ο Καναδάς από την άλλη, πήγε με την πεπατημένη του αγώνα κόντρα στην Σλοβενία. Με μια διαφορά, οι Σέρβοι είχαν πολύ περισσότερες λύσεις και σαφώς μεγαλύτερη ποιότητα από την Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς. Προσπάθησαν να κλείσουν τον Μπογκντάνοβιτς, εμφανιζόταν ο Μιλουτίνοφ. Προσπάθησαν να περιορίσουν τον Μιλουτίνοφ, έβγαοινε μπροστά ο Γκούντουριτς. Μια μπασκετική Λερναία Ύδρα υπό τιε οδηγίες οτυ «γερόλυκου» Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Ο οποίος παρέδωσε προπονητικό μάθημα στον Τζόρντι Φερνάντεθ, το οποίο μπορεί να οφελήσει την καριέρα του Ισπανού μελλοντικά.

Αυτό που μένει όμως είναι πως έστω και ετεροχρονισμένα, ήρθε η δικαίοωση του Νόα Λάιλς. Ο Αμερικανός δρομέας αναρωτήθηκε. «Παγκοσμιοι πρωταθλητές σε τι;», όσον αφορά την πρωταθλήτρια του ΝΒΑ η οποία λογίζεται ως πρωταθλήτρια κόσμου.

Το μόνο σίγουρο είναι πως στη Μανίλα δεν θα είναι πρωταθλήτρια κόσμνου η Team USA. Για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση. Και αυτό συνιστά από μόνο του τεράστια αποτυχία, για μια ομάδα που χτίστηκε μόνο για να κατακτήσει το χρυσό.

Το παιχνίδι ΗΠΑ-Καναδάς αποκτά ακομα περισσότερο ενδιαφέρον. Εδώ θα μάθουμε ποια είνα η καλύτερη ομάδα της Βόρειας Αμερικής. Και μονο. Γιατί πρωταθλήτρια κόσμου θα είναι είτε η Σερβία είτε η Γερμανία!

ΥΓ. Το να βλέπεις τον Φραντς Βάγκνερ να παίζει είναι μια μπασκετική απόλαυση. Και δεν είναι ούτε καν κοντά στο prime του.

ΥΓ1. Ο Αντρέας Ομπστ μπορεί να γίνει ο Τζέισι Κάρολ της σύγχρονης εποχής. Ο Πάμπλο Λάσο έχει στα χέρια του χρυσάφι στην Μπάγερν, με τον Άιζακ Μπόνγκα να έχει όλα τα φόντα να αναδειχθεί αμυντικός της σεζόν στην Euroleague. Αξίζει να παρακολουθήσετε την Μπάγερν Μονάχου της νέας σεζόν.

Tags: