Ο Ολυμπιακός έχασε πολλά περισσότερα από ένα παιχνίδι στο ΟΑΚΑ

Παπανικολάου Γκος

i

© Intime

Ο Ολυμπιακός έχασε πολλά περισσότερα από ένα παιχνίδι στο ΟΑΚΑ

Aχιλλέας Μαυροδόντης 00:21 - 23.01.2024 / Ανανεώθηκε: 01:48 - 23.01.2024

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε το ματς με τον Παναθηναϊκό, όμως αυτό δεν ήταν η μοναδική απώλεια για τους Ερυθρόλευκους. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Ο Ολυμπιακός ήθελε να κάνει το κάτι παραπάνω στο ΟΑΚΑ. Έδειξε μάλιστα ότι μπορεί. Παρόλα αυτά, στο τέλος δεν ήταν αυτός που έπρεπε.

Βέβαια το ότι το παιχνίδι έφτασε να παίζεται στις λεπτομέρειες, πρέπει να το πιστώσουμε στον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έφτασε να παίζει χωρίς 5άρι στα 5’ τελευταία λεπτά, με αποτέλεσμα Παπανικολάου και Πίτερς να αποτελούν το δίδυμο των ψηλών. Παράλληλα ο Ναν αστοχούσε στη μια επίθεση μετά την άλλη, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός, παρότι δεν ήταν σε καλή μέρα, να βρεθεί να κοιτάζει τον Παναθηναϊκό από απόσταση βολής.

Ένα άστοχο λέι απ του Γκος όμως δεν του επέτρεψε να σημειώσει καλάθι και φάουλ, με τον Αμερικανό να χάνει και 1 εκ των 2 βολών που θα ισοφάριζαν το σκορ.

Μην κοροϊδευόμαστε όμως. Ο Ολυμπιακός, εάν κέρδιζε, θα κέρδιζε γιατί είναι μια ομάδα που δεν δέχεται να χάσει. Όχι επειδή το άξιζε.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερη ομάδα. Έστω, είχε καλύτερη… πεντάδα, καθώς ο πάγκος του πρόσφερε μόλις 8 πόντους. Γενικότερα είχε τον έλεγχο ο Παναθηναϊκός. Ναι, σε αυτό έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έμεινε εκτός και πως ο Παναθηναϊκός πήγαινε με μεγάλη συνέπεια και ευκολία στη γραμμή των βολών. Έπαιξε ρόλο όμως και το γεγονός πως ο Ολυμπιακός για μεγάλο διάστημα έχασε το μυαλό του.

Στο πρώτο ημίχρονο οι επιθέσεις ήταν βιαστικές και η άμυνα απούσα. Διορθώθηκε αυτό. Στο δεύτερο ο Μιλουτίνοφ βρήκε σκορ επιτέλους και μετά, αν έχει τον Θεό σου, γύρισε το πόδι του επειδή συγκρούστηκε με τον Κώστα Παπανικολάου!

Η αποχώρηση του Μιλουτίνοφ και τα φάουλ που χρεώθηκε ο απίθανος Φιλίπ Πετρούσεφ, ήταν και ο λόγως που ο Παναθηναϊκός και πάλι βρέθηκε μπροστά με διψήφιες τιμές.

Παπανικολάου και Πίτερς στο 4-5 ήταν μια κίνηση απελπισίας, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να προσπαθεί να… κλέψει ό,τι μπορεί. Και τελικά παραλίγο να τα κλέψει όλα!

Οι δύο τους βρήκαν μεγάλα σουτ, ο Λαρεντζάκης το ίδιο, ο Ουόκαπ εξαφάνισε στο τέλος τον Ναν (είχε 15 πόντους στο ημίχρονο και τελείωσε με 16) και ο Γκος ανέλαβε τον ρόλο του ηγέτη, σκοράροντας με ατομικές ενέργειες.

Το λέι απ όμως ήταν μοιραίο, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί στο τέλος.

Τι χάνει λοιπόν από ταυτό το παιχνίδι ο Ολυμπιακό;

Αρχικά το πλεονέκτημα έδρας. Πλέον μόνο με θαύμα θα αλλάξει κάτι για τον Ολυμπιακό. Δεν πειράζει όμως. Πάλι μια νίκη στο ΟΑΚΑ πρέπει να κάνει προκειμένου να στεφθεί πρωταθλητής.

Δίνει ψυχολογία στον Παναθηναϊκό, με τους Πράσινους να είναι στο 2-0 στα τελευταία ματς και να έχουν ήδη το πάνω χέρι για το πρωτάθλημα.

Τον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Σέρβος είναι εκτός, με το διάστρεμμα να είναι βαρύ, όπως φάνηκε και από τις εξετάσεις. Με τον Φαλ εκτός για 3 εβδομάδες και τον Μιλουτίνοφ για… όσο χρειαστεί κι εκείνος, τα πράγματα γίνονται δύσκολα.

Παράλληλα χάνει και την ευκαιρία να κάνει την έκπληξη στη Μαδρίτη. Με τον Ταβάρες εκτός, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ θα αποτελούσε σημείο αναφοράς. Ο Μιλουτίνοφ όμως δεν θα είναι εκεί.

Από εκεί και πέρα, δεν είναι μια ήττα από την οποία δεν μπορεί να επιστρέψει ο Ολυμπιακός. Αντιθέτως, μπορεί και με το παραπάνω. Όμως για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να δει τα θέματά του, να κοιταχτούν άπαντες στον καθρέπτη και να κάνουν την αυτοκριτική τους.

Χρόνος υπάρχει για τον Ολυμπιακό. Θέληση υπάρχει. Πρέπει να το δείξει όμως και στο παρκέ και μάλιστα άμεσα!

ΥΓ. Ο Μιλουτίνοφ έπρεπε να πάρει περισσότερες μπάλες στο πρώτο μισό του αγώνα. Δεν μπορούσε κανείς να τον σταματήσει. Ίσως έτσι να βλέπαμε άλλο ματς.

ΥΓ2. Φιλίπ Πετρούσεφ εσύ σούπερ σταρ. Ο Σέρβος έδειξε το ταλέντο του με 18 πόντους και πολλές κερδισμένες φάσεις. Σίγουρα μια εμφάνιση που γεμίζει με χαμόγελα τους Ερυθρόλευκους.

ΥΓ3. Ο Κώστας Παπανικολάου πρέπει άμεσα να πάρει ανάσες. Δεν είναι ο εαυτός του, κάνει χαζά λάθη και στην άμυνα δεν δείχνει αυτό που θέλει. Μακάρι στη συνέχεια να κάνει το βήμα παραπάνω, γιατί ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον αρχηγό του.

🔴Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 85-80: Γκραντ, Πετρούσεφ, Γκος και ασύλληπτο φινάλε στο «πράσινο» 2-0!