Γερμανική αποστολή εξετελέσθη, ακολουθεί αυτή της 6άδας

Γερμανική αποστολή εξετελέσθη, ακολουθεί αυτή της 6άδας

Aχιλλέας Μαυροδόντης 08:15 - 02.02.2024 / Ανανεώθηκε: 08:49 - 02.02.2024

Ο Ολυμπιακός, μετά την Άλμπα, «καθάρισε» και την Μπάγερν, με τους Ερυθρόλευκους να στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στην 6άδα της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός είναι και πάλι σε θέση να παλέψει για τα playoffs, έχοντας κάνει μια «τέλεια» διαβολοβδομάδα, η οποία του επιτρέπει να κοιτάζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Είναι όμως αρκετό αυτό; όχι. Είναι όμως μια πολύ καλή βάση, πάνω στην οποία μπορεί να επενδύσει.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βέβαια, για να φτάσει στη νίκη, ζορίστηκε και χρειάστηκε να βρει ήρωες την ώρα του αγώνα. Πρώτος ήταν ο Μπραζντέικις. Ο Λιθουανός έκανε την διαφορά στην αρχή και κράτησε τον Ολυμπιακό με προσωπικές φάσεις, δίνοντας συνέχεια στις καλές του εμφανίσεις. Όταν εκείνος σίγησε (11π.), ήρθε η ώρα για τον Τόμας Ουόκαπ.

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού βγήκε μπροστά στο τρίτο δεκάλεπτο, με δικούς του πόντους και ασίστ, δίνοντας ανάσα στον Ολυμπιακό. Κομβικό βέβαια, πέραν των 16 πόντων, των 8 ασίστ και των πολλών κερδισμένων μαχών στην άμυνα, ήταν το ότι έβαλε τον Πετρούσεφ στο ματς. Μέχρι το 28’ ο Σέρβος είχε 2 πόντους. Εν τέλει τελείωσε τον αγώνα με 14 και κομβικά καλάθια στην τελική ευθεία του αγώνα.

Βέβαια, εάν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στο τέλος δεν είχε χέρι αλφάδι με τις 2/2 βολές, δεν ξέρουμε τι θα γινόταν. Ο Έλληνας γκαρντ όμως ήταν εκεί και για ακόμα μια φορά έδειξε το μέταλλό του.

Είναι βέβαια πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό το γεγονός πως πήρε ένα μεγάλο «διπλό», παρότι οι κορυφαίοι σκόρερ του και οι καλύτεροι σέντερ του ήταν εκτός, είτε πνεύματος αγώνα, είτε αγώνα γενικά.

Ο Αϊζάια Κάνααν έμεινε στο μηδέν. Ο Άλεκ Πίτερς σταμάτησε μόλις στους 7 πόντους και οι Νίκολα Μιλουτίνοφ και Μουστάφα Φαλ έμειναν στην Αθήνα. Το να πάρει λοιπόν αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός, παρά τα παραπάνω ζητήματα, ήταν πολύ σημαντικό και δείχνει ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν το μενταλιτέ να πετύχουν, παρότι το πρόγραμμα ζορίζει πολύ το επόμενο διάστημα.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχασε υπερπολύτιμο έδαφος το προηγούμενο διάστημα και παιχνίδια σαν αυτό απέναντι στην Μπάγερν αποκτούν χαρακτήρα τελικού. Στον τελικό του Μονάχου ο Ολυμπιακός λοιπόν, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Σε αυτόν της Βαλένθια τι θα κάνει; Στην ισπανική ομάδα χρωστάει από τον πρώτο γύρο κάτι και μην ξεχνάμε πως μια ακόμα ήττα απέναντι σε ομάδες από την χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου θα ήταν καταστροφή. Μην ξεχνάμε πως ενδεχόμενη ήττα σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα είναι στο 0-8 απέναντι σε Βαλένθια, Μπασκόνια, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ.

Τελικός λοιπόν αυτός της Βαλένθια και ο Μουστάφα Φαλ, όπως όλα δείχνουν, θα είναι παρόντας, ώστε να βοηθήσει την ομάδα του. Εξάλλου μην λησμονούμε πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον Φαλ, καθώς ο Μόουζες Ράιτ σε καμία περίπτωση δεν είναι ακόμη έτοιμος.

Ο Αμερικανός και λογικό είναι, ακόμα μαθαίνει τη νέα του ομάδα. Ούτε εβδομάδα δεν έχει κλείσει εξάλλου στην Ελλάδα και κλήθηκε να δώσει σε αυτό το διάστημα δύο ματς. Στο πρώτο το παιχνίδι του βγήκε. Στο δεύτερο όχι. Λογικό.

Ο Ολυμπιακός, με τον Ράιτ μέσα, παίζει μόνο βασικά πράγματα και στηρίζεται στα σκριν του παίκτη στον χειριστή, καθώς είναι δύσκολο να μπορέσει να αφομοιώσει από τώρα το πολύπλοκο παιχνίδι του Μπαρτζώκα. Εξάλλου 1,5 προπόνηση έχει κάνει ουσιαστικά με τη νέα του ομάδα και επιβάλλεται να κάνει πολλές ακόμη εάν θέλουμε να πούμε πως έχει αφουγκραστεί την φιλοσοφία του Μπαρτζώκα. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκαθαρίσει το πού μπορεί να φτάσει ο Μόουζες Ράιτ. Στοιχεία καλά έχει σίγουρα, όπως και ταλέντο. Χρειάζεται όμως δουλειά ακόμη, διότι ο Ιμπάκα τον «ξεγύμνωσε» σε πολλές φάσεις.

Γερμανική αποστολή εξετελέσθη λοιπόν για τον Ολυμπιακό, που όμως έχει πολλές ακόμη μπροστά του. Κεφάλι κάτω, ηρεμία, δουλειά και τα υπόλοιπα θα έρθουν εν καιρώ.

ΥΓ. Τι μεταγραφάρα είσαι ρε Φιλίπ Πετρούσεφ;

ΥΓ2. Μακάρι αυτή η εμφάνιση του Ουόκαπ να είναι η αρχή για πολλές παρόμοιες ακόμη. Με τον Ουόκαπ σε καλή κατάσταση, ο Ολυμπιακός ανεβαίνει επίπεδο.