Ήρθε η ώρα των μεταγραφών να μιλήσουν

Κάρλος Καρβαλιάλ

i

Κάρλος Καρβαλιάλ/©Intime

Ήρθε η ώρα των μεταγραφών να μιλήσουν

Διονύσης Βερβελές 09:30 - 22.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:31 - 22.01.2024

Ναβάρο, Μαρτίνς έδειξαν στη Θεσσαλονίκη, ακολουθούν Όρτα, Τσικίνιο και οι επόμενοι. Ο Διονύσης Βερβελές αναλύει στο blog του στο Sportal.

Νίκη βάλσαμο ήταν για τον Ολυμπιακό αυτή στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δοκιμαστεί πολύ το τελευταίο διάστημα και αυτό το τρίποντο το είχαν… άγχος για πολλούς λόγους. Δεν ήταν μόνο ότι η ομάδα προερχόταν από το σοκ με τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας. Νωρίτερα, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός είχαν νικήσει όλοι και έτσι, η αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στον Άρη, ήταν ένας μονόδρομος. Σε περίπτωση γκέλας άλλαζες βλέψεις, πήγαινες σε άλλο… επίπεδο και ο προβληματισμός θα ήταν έντονος για τα καλά.

Είναι μια νίκη που ο Ολυμπιακός την είχε ανάγκη, μαζί και ο Καρβαλιάλ. Κυρίως γιατί θα «αγοράσουν» ηρεμία, δεν ακολουθεί και το πιο… δύσκολο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη το βράδυ της Κυριακής. Και μπορείς να περιμένεις το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και να μειώσεις τη διαφορά στη βαθμολογία ακόμη. Σε περίπτωση ισοπαλίας ή από τον ηττημένο…

Ο Καρβαλιάλ πήρε και πάλι μια απόφαση που μοιάζει με ρίσκο με βάση τα δεδομένα που έχουμε δει ως τώρα. Στον πάγκο ο Φορτούνης με τον Ποντένσε. Δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανε. Το είχε δοκιμάσει στις 10 Ιανουαρίου στη Λεωφόρο, στο 1-1 με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας. Και η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός είχε μια καλή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο. Τώρα, το ξανάκανε, με την ομάδα να κάνει ένα πρώτος μέρος όπου επί της ουσίας κρίθηκαν όλα. Καλή εικόνα, σοβαρή, πειθαρχημένη, μπήκε με στόχο να απειλήσει. Δεν έδωσε χώρους στον Άρη και σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξε η παρουσία των Αλεξανδρόπουλου, Έσε, Καρβάλιο στα χαφ. Ο Κίνι έδινε τα μέτρα που ήθελε ο Ζέλσον Μαρτίνς από αριστερά και ο Ροντινέι, εμφανίστηκε επιτέλους στο 2024 για τον Ολυμπιακό. Επέστρεψε στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις κι έχει την ασίστ στο 0-1 του Ναβάρο και το γκολ από πέναλτι που κέρδισε ο Ναβάρο.

Ο Ισπανός, έδειξε για πρώτο ματς μια πειστική εικόνα. Σκόραρε, είχε το κερδισμένο πέναλτι, στο 28’ αν του «έσπαγε» μπάλα ο Μαρτίνς πάλι θα ήταν κοντά στο γκολ. Προβλημάτισε το κατά τα άλλα καλό κέντρο άμυνας του Άρη, ήταν δραστήριος και μαζί με τον Ροντινέι, καταλύτες σε αυτό το τρίποντο βάλσαμο. Εξαιρετική εικόνα από τον Ζέλσον Μαρτίνς. Ήρθε έχοντας αγωνιστική απραξία. Ναι, ήταν ένα στοίχημα. Τον είχαμε δει λίγο στα προηγούμενα ματς και γι’ αυτό φάνηκε έκπληξη το ότι ήταν στο αρχικό σχήμα. Ο Καρβαλιάλ, όμως, τον βλέπει με όρεξη για μπάλα, να δουλεύει στις προπονήσεις. Δημιουργεί κινδύνους, αλλά δεν «εκτελεί» όπως πρέπει μέχρι στιγμής. Ίσως είναι και θέμα χρόνου να το βρει και αυτό, όμως, θα το δούμε στην πράξη στη συνέχεια. Είναι ευχάριστο ωστόσο, γιατί αυτός και ο Ναβάρο, ήταν οι δύο πρώτες μεταγραφές του Γενάρη. Και πριν βγει ο μήνας, άρχισαν να δίνουν στοιχεία στην ομάδα, να βοηθούν να παίρνει τρίποντα.

Σε αυτό τον άξονα, έχεις κάθε λόγο να αισιοδοξείς και ότι με την προσθήκη των Τσικίνιο, Όρτα, αλλά κι αυτών που θα ακολουθήσουν, ο Ολυμπιακός θα είναι ανταγωνιστικός, θα πάρει τρίποντα που χρειάζεται και θα ψάξει να μείνει κοντά στην κορυφή, ώστε στα πλέι οφ του πρωταθλήματος να διεκδικήσει τον τίτλο. Δεν είναι του DNA του να τα… παρατάει. Αρκεί βέβαια να τον αφήσουν και τα γνωστά «εργαλεία». Χθες, κάποιοι δεν… είδαν πέναλτι του Φαμπιάνο στον Ναβάρο. Είναι οι ίδιοι που θεωρούσαν ότι αποβλήθηκε ορθώς ο Ρέτσος με την Κηφισιά προφανώς. Ο Άρης που κάποτε ένιωθε στο πετσί του «σφαγές» από Έλληνες διαιτητές, τώρα τους ζητάει. Γιατί άραγε; Επειδή δεν… λάλησε και τότε που οι Πολωνοί πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ, έχασαν το… δρόμο ως «σουρωμένοι» και καλά; Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει, δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό, όμως.

Για ένα ακόμη ματς πάντως, οι φίλοι του Ολυμπιακού πήγαν να βάλουν το χέρι στο πιεσόμετρο. Η ομάδα δεν πήρε τίποτα από τις αλλαγές. Καμαρά και Ποντένσε δεν κατάφεραν να δώσουν κάτι, ιδέες, ενέργεια, ήρθε προς το τέλος η πίεση του Άρη και το αυτογκόλ από τον κατά τα άλλα καλό χθες, Κίνι. Το 1-2 στο 90ό λεπτό και με πέντε λεπτά καθυστερήσεις ξύπνησε μνήμες, ο Καρβαλιάλ δεν την… πάτησε όπως ο Μίτσελ και ο Κορμπεράν κόντρα στους Θεσσαλονικείς και έτσι η ομάδα πήρε το τρίποντο ανάσας για τη δύσκολη συνέχεια.

Πιστεύω πως ο Πορτογάλος προπονητής, έχοντας εμπειρία σε πάγκους, έχει διαγνώσει βασικά ζητήματα της ομάδας. Όταν ήρθε, έλεγε για την ανασταλτική λειτουργεία. Ελάχιστη βελτίωση έχουμε δει, είναι δεδομένο πως ποντάρει πολλά στις μεταγραφές. Κι αυτές που έγιναν κι αυτές που θα ακολουθήσουν. Δεν θα την αφήσει την ευκαιρία που έχει. Ξέρει πως έχει αναλάβει μια ομάδα που έγιναν λάθη στο σχεδιασμό του καλοκαιριού, αποτυπώνονται άλλωστε από τον τρόπο που «τελειώνουν» μεταγραφές του τότε. Σκάρπα, Φρέιρε, Σολμπάκεν αποχαιρέτησαν ήδη και δεν θα είναι οι μόνοι όπως φαίνεται.

Ο Καρβαλιάλ θα το πάει αλλιώς, θα κοιτάξει να έχει μια ομάδα με ενέργεια, τρεξίματα, ένταση. Όσοι μπορέσουν να ακολουθήσουν αυτό το πλάνο, θα είναι και καλά μαζί του, αλλιώς θα πικράνει κόσμο. Ξέρει ότι οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και καθρέφτης για όλους θα είναι το γήπεδο. Εν αναμονή των νέων… επεισοδίων έτσι…

🔴Baladeros LIVE: Μαξίμοβιτς, πεντάρες «Δικεφάλων», τα συμβόλαια & οι φήμες στον Ολυμπιακό